Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Partizanu gol u Mađarskoj otvara vrata Lige Evrope

24.08.2017. 08:28 08:31
Piše:
Izvor: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

BEOGRAD: Fudbaleri Partizana razočarali su u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Videotona, pa vizu za to takmičenje moraju da traže u revnašu u Mađarskoj.

Obe ekipe imaju iste ambicije, a izabranici Marka Nikolića pokazali su da mogu da se nose sa našim šampionom. Štaviše, imali su i najozbiljniju šansu u Humskoj, ali je sjajni Vladimir Stojković bio na visini zadatka. Duel u Beogradu obilovao je duelima i greškama sa obe strane pa nije realno ni večeras očekivati goleadu. S time se slaže i kapiten crno-belih Miroslav Vulićević.

„Ovo je presudan duel za plasman u Ligu Evrope pa ne mislim da će biti previše lep. Po izjavama ljudi iz Videotona njima ovo takmičenje nije bilo prioritet, ali pošto su eliminisali Bordo ambicije su im naglo porasle. Imaju aktivan rezultat iz Beograda i ne verujem da će se zaletati na svom terenu. Jednostavno, ja mislim da su oni spremni i za penale, pa po cenu da tu izgube“, smatra iskusni Vulićević.

Posebno će biti zanimljo trenersko taktičko nadmudrivanje.

„Marko Nikolić je veliki znalac, pravi takmičar, zna da odigra na rezultat. To je najbolje pokazao dok je bio naš trener u duelima sa Crvenom zvezdom. I Miroslav Đukić ima svoje adute. Bogato igračko iskustvo i rad sa velikim stratezima sigurno su ga oblikovali u dobrog analitičara. Spremio je i sada neka iznenađenja pa ćemo videti da li će nam doneti korist“, veli Vulićević.

Kapiten crno-belih smatra da će dalje proći onaj tim koji bude smireniji.

„Stvorila se atmosfera da smo posle beogradskih 0:0 već ispali i sa tim smo morali da se borimo, ali to je vrlo povoljan rezultat, bolje nego 1:1 ili 2:2. Dakle, svaki nerešen rezultat sa golovima vodi nas dalje. Ako mi prvi damo gol verujem da ćemo time otvoriti vrata Lige Evrope.Zbog toga mislim da smo mi u maloj prednosti i da treba strpljivo da čekamo našu šansu. Individualno smo bolji od Mađara, još samo da kroz strogu racionalnost to pokažemo“, kazao je Vulićević.


U Pančo areni 400 navijača Partizana

U Beogradu zbog kazne Uefe utakmica je odigrana bez publike, u čemu su domaćini videli najveći razlog za izostanak pobede. Sada će crno – beli imati značajnu podršku i uzdaju se da bi to moglo i da prevagne. Naime, na stadionu ,Pančo arena, kapaciteta 4.000 sedišta, naš prvak će imati podršku oko 400 najvatrenijih pristalica, što nije zanemarljivo s obzirom na njihovu posvećenost.


Sejduba Suma je igrač od kojeg se očekuje da pravi razliku. U Beogradu je i on utonuo u sivilo, pa su nade navijača crno-belih sada izraženije. Smatra se da tako dobar igrač ne može za kratko vreme da ponovi dva loša izdanja.

„Slažem se da u prvom duelu nisam bio na svom nivou, jednostavno, ništa mi nije išlo od ruke. Tome je kumovala i defanzivna taktika Videotona, ali sada smo upoznati sa igrom rivala i iznenađenja ne može biti. Mogu da pokušaju da nas napadnu, što bi nama mnogo više odgovoralo, u toj varijanti imali bismo više prostora za naše akcije. U svakom slučaju, očekujem napornu utakmicu, na rezultat, a staloženiji će proći dalje. Imali smo pripremu za to i nadam se da ćemo mi u Ligu Evrope“, kaže Suma.

On smatra da će presudan biti timski duh.

„U ovakvim utakmicama bitan je učinak kompletne ekipe, a ne individualca. Tako i mi moramo da razmišljamo i da damo sve od sebe da ostvarimo cilj. Videoton je čvrst tim, jako organizovan, ali ako mi budemo disali jednim plućima smatram da smo u velikoj prednosti. Smatram da smo za nijansu kvalitetniji i da bi  to trrebalo da presudio u našu koristu“, račinica je Sejduba Sume.

Utakmica počinje u 20 časova.

I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar
Ipak TV prenos utakmice Videoton – Partizan

Ipak TV prenos utakmice Videoton – Partizan

23.08.2017. 19:25 19:28
Partizan bez prednost pred revanš sa Videotonom

Partizan bez prednost pred revanš sa Videotonom

17.08.2017. 22:55 23:53