broken clouds
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО СУ ДЕТАЉИ УГОВОРА МИХАЈЛА ИВАНОВИЋA „Одговара ми начин игре Милвола; Деценију сам провео у клубу, није лако отићи”

29.08.2024. 13:22 13:27
Пише:
Извор: Дневник/Ф. Бакић

Фудбалер Војводине Михаило Ивановић (19) отпутовао је данас у Лондон, где ће у тамошњем Милволу, члану енглеског Чемпионшипа, наставити играчку каријеру.

Реч је у клубу богате традиције, који ће следеће године обележити 140 година од оснивања. Уговор тежак три и по милиона евра склопљен је на период од четири године.

-Жао ми је што из Војводине одлазим без освојеног трофеја – уместо о наставку каријере, Ивановић је носталгичним присећањем започео разговор за Дневник. – Били смо тако близу у Купу, баш би било топ да смо га освојили. Звезди смо честитали, али је остала жал коју смо намеравали да ублажимо пласманом у Европи. Међутим, није нам се дало... Као да нисмо били исти тим који је обележио српско фудбалско пролеће. Није лако дефинисати разлог томе...

Ивановић је у сениорском тиму Војводине одиграо 48 утакмица и постигао 10 голова. У међувремену, убележио је и један наступ за Сампдорију, где је на позајмици провео годину дана.

-Експлодирао сам пролетос, дочекао сам својих пет минута, захваљујући поверењу тренера Бандовића, који је на прави начин дозирао моје учешће у пролећној серији – каже Ивановић. – Сарадња са шефом била је на високом нивоу, он је одличан тренер, али пре свега истински господин и добар човек. Шта зна и колико може доказао је низом за престиж на табели и пласманом у европске квалификације.

Са непуних 20 година још је у кругу такозваних „бонус играча“. Међутим, с обзиром на то да се головима позиционирао као играч коме се верује и од кога се очекују голови у континуитету, у медијима су изостајали епитети који су га пролетос красили.

-Ценим да смо се потрошили у двомечу са Ајаксом – образложио је изостанак резултата млади српски репрезентативац. - После су нас различити притисци и императив резултата по сваку цену избацили из колосека. Што се мене и притиска на мене тиче, није о иностраним понудама реч. Било их је и било би их и у перспективи, у томе смо сагласни. Желели смо све, одмах и сад... Нестрпљиви ми, с разлогом нестрпљиви и навијачи. Утакмица против Напретка била је права слика стања нашег духа, оптерећеног нестрљењем. Верујем да ће се Воша брзо вратити. Мом тренеру из јуниорских дана Нену Кртолици желим пуно среће у припреми и у вођењу тима. Баш би лепо било да сам на његовом списку и у сениорској екипи, да наставимо тамо где смо стали пре мог одласка у Сампдорију.

У Милволу је само млади шкотски репрезентативац Даниел Кели (18) млађи од Ивановића. У шпицу напада конкуренти су му Меколи Лангстаф (27) и репрезентативац Велса Том Брадшо (32). Конкуренцијом се не оптерећује, али је се ни не плаши. Верује у себе и, како вели, у новој средини потражиће шансу за сопствени развој и напредак у игри.

- Презадовољан сам трансфером. Задовољан ја, задовољни у клубу рекордним трансфером. Енглеска јесте најбоља опција за наставак моје каријере. Начин игре на Острву одговара мојој конституцији, мој скок и игра главом су особине које су ме у доброј мери и препоручиле. Тамо могу да се фудбалски развијам, да достигнем већи играчки ниво и да се једног дана вратим у Војводину, да освојимо тај трофеј о коме сам сањао. Читаву деценију сам провео у клубу, растанак није лак, али животни изазови одређују нам потезе које повлачимо и путеве којима крећемо. Али, прва фудбалска љубав остаје, прва и једина – завршио је разговор за наш медиј Михаило Ивановић, играч који је још као малолетник, од једног минута на терену у сениорском дебију против ТСЦ-а, у мају 2022. године, за две године и три месеца својој првој љубави омогућио зараду од три и по милиона евра, плус 20 посто од сваког наредног трансфера. До повратка у Нови Сад и у Војводину.

Л. Бакмаз.

Аутор:
Пошаљите коментар