clear sky
17°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВОСАЂАНИ СЕ ПОШТЕНО НАМУЧИЛИ, ПОПОВИЋ ПОРУЧИО Кукавице ми нису потребне

04.09.2023. 10:25 10:33
Пише:
Фото: Ф. Бакић/ Фудбалери Војводине још једном се поигравали са живцима навијача

Још једном су се поиграли фудбалери Војводине са живцима својих навијача. У утакмици с Радничким 1923 одиграли су два потпуно различита полувремена, деловали су, и буквално, од очаја до сјаја и, после свега, могу и морају да буду задовољни коначним резултатом 2:1.

Успели су црвено–бели у другом полувремену да преокрену сусрет и, головима које су постиигли Малбашић и Болинги, с беле тачке, надокнаде утисак беспомоћности који су оставили у првих 45 минута и стигну до три велика бода.

– Немам обичај да коментаришем игру ривала, али морам овог пута да укажем на један детаљ, који вероватно нисте приметили – истакао је тренер Новосађана Ранко Поповић, који је најпре истакао да не постоје “лаке” и “тешке” утакмице. – Оставио је мој колега из Крагујевца најбољег играча код куће да би добио тим и честитам му на томе, јер то не виде они који знају све о фудбалу. Рекао сам играчима у свлачионици да не гледају на досадашњи учинак и да забораве на табелу и бодове.

Потом се тренер “старе даме” осврнуо на саму утакмицу с Крагујевчанима.

– Детаљи су одлучили, могло је све да оде у потпуно другом смеру, односно да Раднички освоји три бода. И то не би било незаслужено. Морамо да будемо објективни и да назовемо ствари онаквим какве оне јесу. Опет смо поновили неке слабости, направили смо много неизнуђених грешака, а тек када смо престали да мислимо на њих и када смо убрзали проток лопте, заиграли смо много боље. Прво полувреме је било прави пример како не смемо да играмо, јер смо у том делу сусрета баш сви подбацили. Ипак, наставак је донео потпуно другу причу.


Малбашић: Важна је победа

Јунак утакмице био је нападач Војводине Филип Малбашић. Постигао је изједначујући гол, а онда је над њим млади Миличић направио прекршај у шеснаестерцу, после којег је, с беле тачке, Болинги поставио коначни резултат.

– Нисмо добро ушли у сусрет – обајснио је популарни Пипи. – Били смо троми и тешки, а Крагујевчани су јако добро дефанзивно стајали. Тек у наставку смо почели много боље да играмо, а мени се вратило за оне промашаје из Лучана, када сам, уместо мреже, погађао стативе. Добро је што на пуазу одлазимо уз победу, она је важна и представљаче додатни мотив пред наставак првенства, за две недеље.


Раднички 1923 отишао је на паузу с предношћу, тачније голом који је већ и 7. минуту постигао Видосављевић. Војводина није успела за 45 мин ута да створи ни једну прилику пред голом голмана Лековића и то је нешто што је морало да забрине њене симпатизере.

– Померили смо линије екипе унапред, нападали и, као плод таквог опредељења,  постигли смо голове. Потребно нам је још пуно рада, али ја нећу кукавице у екипи, јер овај клуб заслужује поштовање. У наставку утакмице заслужили смо поштовање нашим односом и то нам је донело резултат, али волео бих да неку утакмицу одиграмо мирније. Искористићемо предстојећу паузу да се додатно уиграмо.

Измене у тиму које је направио Поповић у наставку, донеле су адекватни резултат. Игра црвено–белих добила је додатну енергију, Болинги, Бјековић и дебитант Матеус Индио стабилизовали су редове тима, па резултат није изостао.

– Велики допринос победи донела је наша клупа. Играчи који су ушли у игру, променили су ток утакмице. Није битан квантитет, већ квалитет, јер не може да се уђе на терен и да се за пет минута одради посао.

– Он је посебно прокоментарисао ситуацију после које је Војводина примила гол на почетку утакмице.

– Грешке се дешавају, али мени се не свиђа то што је до ње дошло због лоше комуникације између играча. Не сме да постоји неодлучност, већ, када кренеш на лопту, по цену повреде саиграча, она мора да се чисти, а после ћемо да “”бројимо зубе”. Дешавају нам се грешке у континуитету, то је питање концентрације и чињенице да желимо да унесемо неке нове ствари у нашој игри и то понекад ствара дилеме код играча, због чега долази до грешака – додао је Ранко Поповић.

Према плану, црвено–бели ће првенствену паузу искористити за одлазак на мини–припреме на Златибор, како би одрадили додатне тренинге И још боље се уиграли. Након тога, Војводина, за две недеље, гостује у Суботици.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар