Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSAĐANI SE POŠTENO NAMUČILI, POPOVIĆ PORUČIO Kukavice mi nisu potrebne

04.09.2023. 10:25 10:33
Piše:
Foto: F. Bakić/ Fudbaleri Vojvodine još jednom se poigravali sa živcima navijača

Još jednom su se poigrali fudbaleri Vojvodine sa živcima svojih navijača. U utakmici s Radničkim 1923 odigrali su dva potpuno različita poluvremena, delovali su, i bukvalno, od očaja do sjaja i, posle svega, mogu i moraju da budu zadovoljni konačnim rezultatom 2:1.

Uspeli su crveno–beli u drugom poluvremenu da preokrenu susret i, golovima koje su postiigli Malbašić i Bolingi, s bele tačke, nadoknade utisak bespomoćnosti koji su ostavili u prvih 45 minuta i stignu do tri velika boda.

– Nemam običaj da komentarišem igru rivala, ali moram ovog puta da ukažem na jedan detalj, koji verovatno niste primetili – istakao je trener Novosađana Ranko Popović, koji je najpre istakao da ne postoje “lake” i “teške” utakmice. – Ostavio je moj kolega iz Kragujevca najboljeg igrača kod kuće da bi dobio tim i čestitam mu na tome, jer to ne vide oni koji znaju sve o fudbalu. Rekao sam igračima u svlačionici da ne gledaju na dosadašnji učinak i da zaborave na tabelu i bodove.

Potom se trener “stare dame” osvrnuo na samu utakmicu s Kragujevčanima.

– Detalji su odlučili, moglo je sve da ode u potpuno drugom smeru, odnosno da Radnički osvoji tri boda. I to ne bi bilo nezasluženo. Moramo da budemo objektivni i da nazovemo stvari onakvim kakve one jesu. Opet smo ponovili neke slabosti, napravili smo mnogo neiznuđenih grešaka, a tek kada smo prestali da mislimo na njih i kada smo ubrzali protok lopte, zaigrali smo mnogo bolje. Prvo poluvreme je bilo pravi primer kako ne smemo da igramo, jer smo u tom delu susreta baš svi podbacili. Ipak, nastavak je doneo potpuno drugu priču.


Malbašić: Važna je pobeda

Junak utakmice bio je napadač Vojvodine Filip Malbašić. Postigao je izjednačujući gol, a onda je nad njim mladi Miličić napravio prekršaj u šesnaestercu, posle kojeg je, s bele tačke, Bolingi postavio konačni rezultat.

– Nismo dobro ušli u susret – obajsnio je popularni Pipi. – Bili smo tromi i teški, a Kragujevčani su jako dobro defanzivno stajali. Tek u nastavku smo počeli mnogo bolje da igramo, a meni se vratilo za one promašaje iz Lučana, kada sam, umesto mreže, pogađao stative. Dobro je što na puazu odlazimo uz pobedu, ona je važna i predstavljače dodatni motiv pred nastavak prvenstva, za dve nedelje.


Radnički 1923 otišao je na pauzu s prednošću, tačnije golom koji je već i 7. minutu postigao Vidosavljević. Vojvodina nije uspela za 45 min uta da stvori ni jednu priliku pred golom golmana Lekovića i to je nešto što je moralo da zabrine njene simpatizere.

– Pomerili smo linije ekipe unapred, napadali i, kao plod takvog opredeljenja,  postigli smo golove. Potrebno nam je još puno rada, ali ja neću kukavice u ekipi, jer ovaj klub zaslužuje poštovanje. U nastavku utakmice zaslužili smo poštovanje našim odnosom i to nam je donelo rezultat, ali voleo bih da neku utakmicu odigramo mirnije. Iskoristićemo predstojeću pauzu da se dodatno uigramo.

Izmene u timu koje je napravio Popović u nastavku, donele su adekvatni rezultat. Igra crveno–belih dobila je dodatnu energiju, Bolingi, Bjeković i debitant Mateus Indio stabilizovali su redove tima, pa rezultat nije izostao.

– Veliki doprinos pobedi donela je naša klupa. Igrači koji su ušli u igru, promenili su tok utakmice. Nije bitan kvantitet, već kvalitet, jer ne može da se uđe na teren i da se za pet minuta odradi posao.

– On je posebno prokomentarisao situaciju posle koje je Vojvodina primila gol na početku utakmice.

– Greške se dešavaju, ali meni se ne sviđa to što je do nje došlo zbog loše komunikacije između igrača. Ne sme da postoji neodlučnost, već, kada kreneš na loptu, po cenu povrede saigrača, ona mora da se čisti, a posle ćemo da “”brojimo zube”. Dešavaju nam se greške u kontinuitetu, to je pitanje koncentracije i činjenice da želimo da unesemo neke nove stvari u našoj igri i to ponekad stvara dileme kod igrača, zbog čega dolazi do grešaka – dodao je Ranko Popović.

Prema planu, crveno–beli će prvenstvenu pauzu iskoristiti za odlazak na mini–pripreme na Zlatibor, kako bi odradili dodatne treninge I još bolje se uigrali. Nakon toga, Vojvodina, za dve nedelje, gostuje u Subotici.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar