overcast clouds
7°C
24.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Новаковић обећава битку Пролетера за елиту

29.07.2017. 15:42 15:44
Пише:
Фото: Слободан Новаковић с лоптом, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Гостовањем у Будимпешти и ремијем с екипом МТК (2:2), фудбалери Пролетера завршили су успешно трећу недељу припрема пред ново првенство, у коме су клупске амбиције везане уз борбу за највиши пласман.

Под тренерском палицом Зорана Говедарице и сарадника, играчи су успешно одрадили најнепопуларнији део - стицања физичке спреме. Одиграли су и четири утакмице, које су показале да ће и знатно измењени састав, уз још евентуално два појачања која се најављују, бити кадар да испуни очекивања

Капитенску траку је у предходним утакмицама од Жигића, који ће вероватно имати само улогу у стручном штабу, преузео Слободан Новаковић. Најављивао је брзоноги универзалац одлазак у иностранство, али је одлучио да остане и помогне Пролетеру у настојањима да се домогне Суперлиге.

„Имао сам неколико понуда наших и иностраних клубова да у летњем прелазном року пређем код њих и, у неку руку, решим животно питање. Међутим, приликом разговора с управом и новим људима који су дошли у клуб са Слане баре, свидели су ми се погледи и амбиције, па ћу и наредне сезоне са задовољством носити црвено-бели дрес. Посебно сам био дирнут чињеницом да ћу као капитен бити предводник екипе која ће покушати на направи још један корак унапред у клупској историји“, објашњава Новаковић.


Много нових имена

Од почетка припрема за наступајућу сезону, кроз екипу је продефиловало преко 40 играча. Тренутно стручни штаб рачуна на седам играча који су у предходној сезони облачили дрес Пролетера: голмана Елесина, Петровића, В.Илића, Андрејевића, Стојшића, Шћепановића  и Новаковића, а онда и на новајлије: голмане Тошевског (Победа) и Крунића (Земун), Мушикића (Бачка), Јовића (Малта), Ћуковића (Ловћен), Чоловића (Раднички, Пирот), Обреновића, Брајовића, Н.Илића, Плавшића, Михајловића, Пераловића, Лукића и Лемића (сви Колубара) и Пековића, који се у клуб вратио из Црвене Звезде.

Ко ће од ових играча остати и конкурисати за тим, уз још двојицу проверених играча с којима се воде преговори, знаће се у наредном периоду.


Серију пријатељских утакмица Пролетер је започео поразом од Мачве (2:0), наставио ремијем с Војводином (0.0), потом и победом над Хајдуком из Бешке (9:0), а онда и ремијем са екипом МТК (2.2), односно победом над Бродарцем (2:1).

„Предходне утакмице биле су веома корисне и послужиле су стручном штабу да отклони неке недоумице око играчког кадра. У свим тим дуелима нисмо играли подређену улогу, штавише, приказали смо игру која је обећавајућа. Било је евидентно да се још увек „намештамо“. Да је била боља реализација и резултати би били још повољнуији. Посебно се то односило на пропуштене прилике у дуелу с Мачвом и на утакмицу у Будимпешти. Што је најважније, тренер Говедарица успешно склапа мозаик. И у сусрету с Бродарцем за још који степен подигли смо ниво игре, а очекујем да то потврдимо и у наредној провери, која нас очекује у недељу против Борца у Шајкашу.“

Да се много тога у Пролетеру променило набоље, говори и чињеница да ће наредне среде Пролетер отићи на 10-дневне висинске припреме на Златибор.

„Свака част челницима клуба и новим спонзорима за такав гест. Третман према играчима је на највишем нивоу. Сама чињеница да ћемо по други пут напустити Нови Сад и отићи на припреме, говори да имамо заиста феноменалне услове да дођемо до праве форме и успешно одговоримо свим захтевима. Посебно нам је драго што одлазимо на Златибор где ћемо избећи најављене врућине. Управа нам је зацртала високе домете, а на нама је да им све уложено вратимо на прави начин“, истакао је нови капитен чете са Слане баре Слободан Боба Новаковић.

М. Поповић

Аутор:
Пошаљите коментар