Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novaković obećava bitku Proletera za elitu

29.07.2017. 15:42 15:44
Piše:
Foto: Slobodan Novaković s loptom, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Gostovanjem u Budimpešti i remijem s ekipom MTK (2:2), fudbaleri Proletera završili su uspešno treću nedelju priprema pred novo prvenstvo, u kome su klupske ambicije vezane uz borbu za najviši plasman.

Pod trenerskom palicom Zorana Govedarice i saradnika, igrači su uspešno odradili najnepopularniji deo - sticanja fizičke spreme. Odigrali su i četiri utakmice, koje su pokazale da će i znatno izmenjeni sastav, uz još eventualno dva pojačanja koja se najavljuju, biti kadar da ispuni očekivanja

Kapitensku traku je u predhodnim utakmicama od Žigića, koji će verovatno imati samo ulogu u stručnom štabu, preuzeo Slobodan Novaković. Najavljivao je brzonogi univerzalac odlazak u inostranstvo, ali je odlučio da ostane i pomogne Proleteru u nastojanjima da se domogne Superlige.

„Imao sam nekoliko ponuda naših i inostranih klubova da u letnjem prelaznom roku pređem kod njih i, u neku ruku, rešim životno pitanje. Međutim, prilikom razgovora s upravom i novim ljudima koji su došli u klub sa Slane bare, svideli su mi se pogledi i ambicije, pa ću i naredne sezone sa zadovoljstvom nositi crveno-beli dres. Posebno sam bio dirnut činjenicom da ću kao kapiten biti predvodnik ekipe koja će pokušati na napravi još jedan korak unapred u klupskoj istoriji“, objašnjava Novaković.


Mnogo novih imena

Od početka priprema za nastupajuću sezonu, kroz ekipu je prodefilovalo preko 40 igrača. Trenutno stručni štab računa na sedam igrača koji su u predhodnoj sezoni oblačili dres Proletera: golmana Elesina, Petrovića, V.Ilića, Andrejevića, Stojšića, Šćepanovića  i Novakovića, a onda i na novajlije: golmane Toševskog (Pobeda) i Krunića (Zemun), Mušikića (Bačka), Jovića (Malta), Ćukovića (Lovćen), Čolovića (Radnički, Pirot), Obrenovića, Brajovića, N.Ilića, Plavšića, Mihajlovića, Peralovića, Lukića i Lemića (svi Kolubara) i Pekovića, koji se u klub vratio iz Crvene Zvezde.

Ko će od ovih igrača ostati i konkurisati za tim, uz još dvojicu proverenih igrača s kojima se vode pregovori, znaće se u narednom periodu.


Seriju prijateljskih utakmica Proleter je započeo porazom od Mačve (2:0), nastavio remijem s Vojvodinom (0.0), potom i pobedom nad Hajdukom iz Beške (9:0), a onda i remijem sa ekipom MTK (2.2), odnosno pobedom nad Brodarcem (2:1).

„Predhodne utakmice bile su veoma korisne i poslužile su stručnom štabu da otkloni neke nedoumice oko igračkog kadra. U svim tim duelima nismo igrali podređenu ulogu, štaviše, prikazali smo igru koja je obećavajuća. Bilo je evidentno da se još uvek „nameštamo“. Da je bila bolja realizacija i rezultati bi bili još povoljnuiji. Posebno se to odnosilo na propuštene prilike u duelu s Mačvom i na utakmicu u Budimpešti. Što je najvažnije, trener Govedarica uspešno sklapa mozaik. I u susretu s Brodarcem za još koji stepen podigli smo nivo igre, a očekujem da to potvrdimo i u narednoj proveri, koja nas očekuje u nedelju protiv Borca u Šajkašu.“

Da se mnogo toga u Proleteru promenilo nabolje, govori i činjenica da će naredne srede Proleter otići na 10-dnevne visinske pripreme na Zlatibor.

„Svaka čast čelnicima kluba i novim sponzorima za takav gest. Tretman prema igračima je na najvišem nivou. Sama činjenica da ćemo po drugi put napustiti Novi Sad i otići na pripreme, govori da imamo zaista fenomenalne uslove da dođemo do prave forme i uspešno odgovorimo svim zahtevima. Posebno nam je drago što odlazimo na Zlatibor gde ćemo izbeći najavljene vrućine. Uprava nam je zacrtala visoke domete, a na nama je da im sve uloženo vratimo na pravi način“, istakao je novi kapiten čete sa Slane bare Slobodan Boba Novaković.

M. Popović

Autor:
Pošaljite komentar