clear sky
31°C
27.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕМАЊА КРТОЛИЦА ПРЕД ДУЕЛ С РАДНИЧКИМ НА „КАРАЂОРЂУ”: Војводина је тим који увек мора да иде на победу

27.09.2024. 15:18 15:22
Пише:
fudbal
Фото: ФК Војводина

Војводина у суботу у 20 часова дочекује Раднички из Ниша.

Свестан је Немања Кртолица, тренер фудбалера Војводине, да ће само добри резултати, односно победе, „прошарани“ све квалитетнијим партијама које ће на терену да приказују капитен Његош Петровић и дружина, заинтригирати навијаче Новосађана толико, да у све већем броју испуњавају трибине стадиона „Карађорђе“. 

С таквим размишљањем, најавио је сусрет на новој новосадској трави, у којем екипи из Српске Атине у госте стиже Раднички из Ниша.

– Имали смо доста проблема пред сусрет са ИМТ–ом у Лозници, јер се у свлачионици појавила вироза, због које је, до јуче, много играча затражило и медицинску помоћ – истакао је Кртолица. – Између осталих, међу њима је био и Лазар Ранђеловић, који због тога није могао да дебитује, али ни да буде у тиму у пријатељској утакмици против Инђије. Ипак, пребродили смо све то, из Лознице донели три бода у Нови Сад и поновићу да сам задовољан, јер су нама сада потребни бодови. Уз то, наша игра увек мора да напредује и надам се да ће и против Нишлија бити боља. Задовољан сам начином на који играчи тренирају и радује ме то што су свесни шта нам је потребно, да бисмо се вратили тамо где нам је и место.

Кртолица је похвалио ривала, а посебно његовог тренера Николу Дринчића, некадашњег капитена Војводине.

– Људи воле да памте велике ствари, а 2019. године, можда јавност то не зна, у првом делу припрема водио сам први тим Војводине 10 дана. После два–три дана рада на Златибору, тиму се прикључио Никола Дринчић и тада смо добили играча, који није подизао само игру, већ и тренинг екипе за читавих 30 одсто. Онако како је тренирао, он је тако и играо и сигурно је да је ту енергију пренео и на своју садашњу екипу, због чега не очекујем лаку утакмицу. Наши играчи треба да знају да је Дринчић позитиван пример и да је велика дисциплина потребна у животу и фудбалу, да би се успело. Она доноси формирање навика, а то изнедрује доследност, која касније прелази напредак и то је сва могућа филозофија.

Осврнуо се и на главна оружја ривала из Ниша.

– Прекиди су огромно оружје Радничког и морамо да дођемо у ситуацију да се бавимо само собом и да не анализирамо толико супарника. Трудим се да помогнем играчима да имају слободу у испољавању креативности, али је за то потребна и дисциплина. Није фудбал само то да се иде напред и постижу голови. Велика је ствар и то што у последње три утакмице нисмо примили гол.

Он је истакао да му победе пуно значе, јер Воша увек мора да иде на сва три бода.

– Значе нам две повезане победе, дошли смо до ваздуха, али још нисмо изашли на површину. Војводина је тим који увек мора да иде на победу и то ћемо морати да покажемо, надам се и остваримо, у дуелу с Нишлијама – додао је Немања Кртолица.

Утакмица Војводина – Раднички игра се у суботу на стадиону “Карађорђе”, а њен почетак је заказан за 20 часова, уз ТВ пренос на трећем премијум каналу Арена спорта.

Неколико играча на инфузији

Тренер Новосађана је говорио и о здравственим проблемима с којима се екипа сусретала у последње време.

– Пуно играча добијало је инфузију, али смо сада на тренингу комплетни. Ипак, хајде да сачекамо последњи тренинг и да будемо потпуно сигурни да ће тако и да остане за утакмицу. Ранђеловићу се вратила температура, након што је био добро два–три дана, али се надам да ће, ипак, сви да буду здрави и да ће бити у конкуренцији за сусрет.

А. Предојевић

Standings provided by Sofascore
Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ВЕЗАЛИ ДВЕ ПОБЕДЕ – Тренер Немања Кртолица: Ово је знак да се враћамо у врх табеле
fudbal

ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ВЕЗАЛИ ДВЕ ПОБЕДЕ – Тренер Немања Кртолица: Ово је знак да се враћамо у врх табеле

23.09.2024. 16:16 16:24