Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMANJA KRTOLICA PRED DUEL S RADNIČKIM NA „KARAĐORĐU”: Vojvodina je tim koji uvek mora da ide na pobedu

27.09.2024. 15:18 15:22
Piše:
fudbal
Foto: FK Vojvodina

Vojvodina u subotu u 20 časova dočekuje Radnički iz Niša.

Svestan je Nemanja Krtolica, trener fudbalera Vojvodine, da će samo dobri rezultati, odnosno pobede, „prošarani“ sve kvalitetnijim partijama koje će na terenu da prikazuju kapiten Njegoš Petrović i družina, zaintrigirati navijače Novosađana toliko, da u sve većem broju ispunjavaju tribine stadiona „Karađorđe“. 

S takvim razmišljanjem, najavio je susret na novoj novosadskoj travi, u kojem ekipi iz Srpske Atine u goste stiže Radnički iz Niša.

– Imali smo dosta problema pred susret sa IMT–om u Loznici, jer se u svlačionici pojavila viroza, zbog koje je, do juče, mnogo igrača zatražilo i medicinsku pomoć – istakao je Krtolica. – Između ostalih, među njima je bio i Lazar Ranđelović, koji zbog toga nije mogao da debituje, ali ni da bude u timu u prijateljskoj utakmici protiv Inđije. Ipak, prebrodili smo sve to, iz Loznice doneli tri boda u Novi Sad i ponoviću da sam zadovoljan, jer su nama sada potrebni bodovi. Uz to, naša igra uvek mora da napreduje i nadam se da će i protiv Nišlija biti bolja. Zadovoljan sam načinom na koji igrači treniraju i raduje me to što su svesni šta nam je potrebno, da bismo se vratili tamo gde nam je i mesto.

Krtolica je pohvalio rivala, a posebno njegovog trenera Nikolu Drinčića, nekadašnjeg kapitena Vojvodine.

– Ljudi vole da pamte velike stvari, a 2019. godine, možda javnost to ne zna, u prvom delu priprema vodio sam prvi tim Vojvodine 10 dana. Posle dva–tri dana rada na Zlatiboru, timu se priključio Nikola Drinčić i tada smo dobili igrača, koji nije podizao samo igru, već i trening ekipe za čitavih 30 odsto. Onako kako je trenirao, on je tako i igrao i sigurno je da je tu energiju preneo i na svoju sadašnju ekipu, zbog čega ne očekujem laku utakmicu. Naši igrači treba da znaju da je Drinčić pozitivan primer i da je velika disciplina potrebna u životu i fudbalu, da bi se uspelo. Ona donosi formiranje navika, a to iznedruje doslednost, koja kasnije prelazi napredak i to je sva moguća filozofija.

Osvrnuo se i na glavna oružja rivala iz Niša.

– Prekidi su ogromno oružje Radničkog i moramo da dođemo u situaciju da se bavimo samo sobom i da ne analiziramo toliko suparnika. Trudim se da pomognem igračima da imaju slobodu u ispoljavanju kreativnosti, ali je za to potrebna i disciplina. Nije fudbal samo to da se ide napred i postižu golovi. Velika je stvar i to što u poslednje tri utakmice nismo primili gol.

On je istakao da mu pobede puno znače, jer Voša uvek mora da ide na sva tri boda.

– Znače nam dve povezane pobede, došli smo do vazduha, ali još nismo izašli na površinu. Vojvodina je tim koji uvek mora da ide na pobedu i to ćemo morati da pokažemo, nadam se i ostvarimo, u duelu s Nišlijama – dodao je Nemanja Krtolica.

Utakmica Vojvodina – Radnički igra se u subotu na stadionu “Karađorđe”, a njen početak je zakazan za 20 časova, uz TV prenos na trećem premijum kanalu Arena sporta.

Nekoliko igrača na infuziji

Trener Novosađana je govorio i o zdravstvenim problemima s kojima se ekipa susretala u poslednje vreme.

– Puno igrača dobijalo je infuziju, ali smo sada na treningu kompletni. Ipak, hajde da sačekamo poslednji trening i da budemo potpuno sigurni da će tako i da ostane za utakmicu. Ranđeloviću se vratila temperatura, nakon što je bio dobro dva–tri dana, ali se nadam da će, ipak, svi da budu zdravi i da će biti u konkurenciji za susret.

A. Predojević

Standings provided by Sofascore
Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERI VOJVODINE VEZALI DVE POBEDE – Trener Nemanja Krtolica: Ovo je znak da se vraćamo u vrh tabele
fudbal

FUDBALERI VOJVODINE VEZALI DVE POBEDE – Trener Nemanja Krtolica: Ovo je znak da se vraćamo u vrh tabele

23.09.2024. 16:16 16:24