broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈБОЉИ ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ ДАНАС ПРЕД ИСТОРИЈСКОМ ПРИЛИКОМ Бугари последња препрека до Немачке

19.11.2023. 05:44 12:50
Пише:
Извор: Nemanja Gudelj veruje u današnju pobedu i obezbeđivanje vize za Nemačku/FSS

Само последњих 90 и нешто минута квалификација за ЕУРО 2024, дели најбоље фудбалере Србије од пласмана на европску смотру, где наше земље није било од 2000. године.

Истина је да Србија, од осамостаљења, још није била на том скупу и разумљива је велика жеља играча, селектора Драгана Стојковића, руководства ФСС-а, али и читаве јавности да „орлове“ напокон види на финалном турниру континенатлног првенства.

Осим минута, на путу Пиксијевих изабраника ка Немачкој стоји и селекција Бугарске. Без икакве дилеме, улога фаворита на страни је капитена Душана Тадића и  његових саиграча, али, зар се небројено пута није понављало да је најтеже изборити се с притиском морања?

Истина, Србији ће данас и бод бити довољан да стигне до радости, али, судећи барем по изјавама наших репрезентативаца, намера им је да победом заокруже квалификациони циклус и обрадују и себе и свеколику спортску јавност у Лесковцу и читавој нашој отаџбини.


Желимо заједничку радост

УЕФА је ублажила казну коју је изрекла нашем савезу после утакмице с Црном Гором у Београду. То значи да ће нови стадион у Лесковцу бити испуњен до последњег места и да ће наши репрезентативци имати огромну подршку с трибина.

- Драго нам је због тога, а жеља нам је, коју, верујем, делимо с гледаоцима који ће доћи на стадион, да се на крају заједно радујемо – јасан је био Гудељ.


Дакле, пред нама је одлучујућих 90 минута у дуелу с Бугарима, који су одавно остали без шанси за пролазак на ЕУРО, а, уз то, у prеthodnih седам утакмица, нису осетили сласт победе и изборили су само три ремија.

Неће се, међутим, наши момци залетати, у то нема никакве сумње, јер имају у главама упозорење које су од истог ривала добили у првом сусрету у Разграду, када су тек у шестом минуту надокнаде времена, голом Лазовића, стигли до ремија (1:1). На опрез их сигурно тера реми Бугарске с Мађарском, недавно у Софији (2:2), када је, такође до надоканде, данашњи ривал имао сва три бода у џепу, па их је изгубио аутоголом свог фудбалера.


Суди Белгијанац Ламбрехтс

УЕФА је одлучила да данашњи сусрет у Лесковцу воде арбитри из Белгије, на челу са Ериком Ламбрехтсом. Асистираће му Џо де Вирт и Кевин Монтени, док ће четврти судија бити Натан Фербумен. У ВАР соби седеће Холанђанин Пол ван Бекел и Белгијанац Јан Ботерберг.   


Дан после пријатељског сусрета с Белгијом, 32. рођендан прославио је Немања Гудељ, младић који је, с капитенском траком око руке, извео “орлове” на терен у Лувену. Он не крије да би му најлепши рођендански поклон представљала данашња победа и немачка визу у џепу.

- Тачно је, то је моја велика жеља – рекао је фудбалер Атлетика из Мадрида. – Победа у данашњем сусрету представљала би остварење мог и сна многих генерација нашег фудбала. И омогућила нам да одемо тамо где нам је по квалитету и место да будемо. Нисмо обраћали посебну пажњу на резултате других утакмица, само нам је важно то да ми сами о себи одлучујемо. Фокусирани смо на то да данас пружимо максимум и пласирамо се на Европско првенство.

Ако је судити по последњим утакмицама које су одграли, Бугари су почели да се “буде” и имаће велики мотив да се покажу у најбољем издању и то с новим селектором.

- Одавно у фудбалу нема лаких противника, мора у сваки сусрет да се уђе са сто одсто могућности, жеље и снаге, а знамо да су Бугари вратили у тим неке старије и искусније играче. Нема везе, свакако ћемо да будемо сконцентрисании, вођени жељом коју имамо и надам се најбољем епилогу – додао је Немања Гудељ.

Сусрет Србија – Бугарска почиње у 15 часова, уз ТВ пренос на РТС 1 и Аренаспорт премијум 1 каналима.

А. Предојевић

Г група

Данас

Србија – Бугарска (15)

Мађарска – Црна Гора (15)

1. Мађарска      7      4      3      0      13:6  15

2. Србија   7      4      1      2      13:7  13

3. Црна Гора     7      3      2      2      8:8   11

4. Литванија      8      1      3      4      8:14  6

5. Бугарска       7      0      3      5      5:12  2

Мађарска се већ пласирала за ЕУРО 2024, а после данашњих утакмица биће познато име другог путника за Немачку.

Аутор:
Пошаљите коментар
ФУДБАЛЕРИ СЛОВАЧКЕ ИЗБОРИЛИ ПЛАСМАН НА ЕП 2024, Луксембург декласирао БиХ

ФУДБАЛЕРИ СЛОВАЧКЕ ИЗБОРИЛИ ПЛАСМАН НА ЕП 2024, Луксембург декласирао БиХ

16.11.2023. 23:01 23:03