Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJBOLJI FUDBALERI SRBIJE DANAS PRED ISTORIJSKOM PRILIKOM Bugari poslednja prepreka do Nemačke

19.11.2023. 05:44 12:50
Piše:
Izvor: Nemanja Gudelj veruje u današnju pobedu i obezbeđivanje vize za Nemačku/FSS

Samo poslednjih 90 i nešto minuta kvalifikacija za EURO 2024, deli najbolje fudbalere Srbije od plasmana na evropsku smotru, gde naše zemlje nije bilo od 2000. godine.

Istina je da Srbija, od osamostaljenja, još nije bila na tom skupu i razumljiva je velika želja igrača, selektora Dragana Stojkovića, rukovodstva FSS-a, ali i čitave javnosti da „orlove“ napokon vidi na finalnom turniru kontinenatlnog prvenstva.

Osim minuta, na putu Piksijevih izabranika ka Nemačkoj stoji i selekcija Bugarske. Bez ikakve dileme, uloga favorita na strani je kapitena Dušana Tadića i  njegovih saigrača, ali, zar se nebrojeno puta nije ponavljalo da je najteže izboriti se s pritiskom moranja?

Istina, Srbiji će danas i bod biti dovoljan da stigne do radosti, ali, sudeći barem po izjavama naših reprezentativaca, namera im je da pobedom zaokruže kvalifikacioni ciklus i obraduju i sebe i svekoliku sportsku javnost u Leskovcu i čitavoj našoj otadžbini.


Želimo zajedničku radost

UEFA je ublažila kaznu koju je izrekla našem savezu posle utakmice s Crnom Gorom u Beogradu. To znači da će novi stadion u Leskovcu biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će naši reprezentativci imati ogromnu podršku s tribina.

- Drago nam je zbog toga, a želja nam je, koju, verujem, delimo s gledaocima koji će doći na stadion, da se na kraju zajedno radujemo – jasan je bio Gudelj.


Dakle, pred nama je odlučujućih 90 minuta u duelu s Bugarima, koji su odavno ostali bez šansi za prolazak na EURO, a, uz to, u prethodnih sedam utakmica, nisu osetili slast pobede i izborili su samo tri remija.

Neće se, međutim, naši momci zaletati, u to nema nikakve sumnje, jer imaju u glavama upozorenje koje su od istog rivala dobili u prvom susretu u Razgradu, kada su tek u šestom minutu nadoknade vremena, golom Lazovića, stigli do remija (1:1). Na oprez ih sigurno tera remi Bugarske s Mađarskom, nedavno u Sofiji (2:2), kada je, takođe do nadokande, današnji rival imao sva tri boda u džepu, pa ih je izgubio autogolom svog fudbalera.


Sudi Belgijanac Lambrehts

UEFA je odlučila da današnji susret u Leskovcu vode arbitri iz Belgije, na čelu sa Erikom Lambrehtsom. Asistiraće mu Džo de Virt i Kevin Monteni, dok će četvrti sudija biti Natan Ferbumen. U VAR sobi sedeće Holanđanin Pol van Bekel i Belgijanac Jan Boterberg.   


Dan posle prijateljskog susreta s Belgijom, 32. rođendan proslavio je Nemanja Gudelj, mladić koji je, s kapitenskom trakom oko ruke, izveo “orlove” na teren u Luvenu. On ne krije da bi mu najlepši rođendanski poklon predstavljala današnja pobeda i nemačka vizu u džepu.

- Tačno je, to je moja velika želja – rekao je fudbaler Atletika iz Madrida. – Pobeda u današnjem susretu predstavljala bi ostvarenje mog i sna mnogih generacija našeg fudbala. I omogućila nam da odemo tamo gde nam je po kvalitetu i mesto da budemo. Nismo obraćali posebnu pažnju na rezultate drugih utakmica, samo nam je važno to da mi sami o sebi odlučujemo. Fokusirani smo na to da danas pružimo maksimum i plasiramo se na Evropsko prvenstvo.

Ako je suditi po poslednjim utakmicama koje su odgrali, Bugari su počeli da se “bude” i imaće veliki motiv da se pokažu u najboljem izdanju i to s novim selektorom.

- Odavno u fudbalu nema lakih protivnika, mora u svaki susret da se uđe sa sto odsto mogućnosti, želje i snage, a znamo da su Bugari vratili u tim neke starije i iskusnije igrače. Nema veze, svakako ćemo da budemo skoncentrisanii, vođeni željom koju imamo i nadam se najboljem epilogu – dodao je Nemanja Gudelj.

Susret Srbija – Bugarska počinje u 15 časova, uz TV prenos na RTS 1 i Arenasport premijum 1 kanalima.

A. Predojević

G grupa

Danas

Srbija – Bugarska (15)

Mađarska – Crna Gora (15)

1. Mađarska      7      4      3      0      13:6  15

2. Srbija   7      4      1      2      13:7  13

3. Crna Gora     7      3      2      2      8:8   11

4. Litvanija      8      1      3      4      8:14  6

5. Bugarska       7      0      3      5      5:12  2

Mađarska se već plasirala za EURO 2024, a posle današnjih utakmica biće poznato ime drugog putnika za Nemačku.

Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERI SLOVAČKE IZBORILI PLASMAN NA EP 2024, Luksemburg deklasirao BiH

FUDBALERI SLOVAČKE IZBORILI PLASMAN NA EP 2024, Luksemburg deklasirao BiH

16.11.2023. 23:01 23:03