overcast clouds
11°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Мирко Топић, млади фудбалер Воше: Најлепши период од када сам сениор

18.08.2022. 10:22 10:24
Пише:
Фото: Mirko Topić nalazi se u novom igračkom naletu/FK Vojvodina

НОВИ САД: Није то било толико давно када се причало у фудбалској Европи о таленту и несумњивом квалитету младог фудбалера Војводине Мирка Топића.

Агенти неких од најпознатијих европских тимова његово име чували су у својим тефтерима и то, тврде упућени, подвучено црвеном линијом. Топић је рано дебитовао за “Стару даму”, па се данас води као један од њених искуснијих првотимаца, иако му је тек 21 година.

У прошлој сезони, баш као и читава црвено–бела екипа из града раширеног на левој обали Дунава, Топић је стагнирао, мучио се... Једном речју: није био онај прави. Срећом по њега, али и по екипу и на задовољство навијача, данас се вратио препознатљивом стилу игре, у којем се игра с претрчаним километрима и шпарта сваким делом терена.

– Данас је у Војводини све подигнуто на много озбиљнији ниво – тврди Мирко Топић. – Када то кажем, мислим на нову управу, људе у спортском сектору, играче и све који нас опскрбљују на било који начин. Лично, то ми веома прија, јер сада знамо шта хоћемо и чему тежимо, а то су посед лопте, доминација на терену и жеља да стремимо нападачком фудбалу.

Неко је приметио да ви лично у овој сезони бележите параметре по којима сте на нивоу енглеске Премијер лиге?

– Ха, ха, ха... То не знам, нисам се још чуо с Кантеом из Челзија, па да упоредимо те параметре и то колико он претрчи, а колико ја. Шалим се, наравно, али је чињеница да имам солидне показатеље, што то сведочи о томе да волим позицију на којој играм и да ми није тешке да будем активан по читавом терену између два шеснаестерца.

Шта је, по вама, био разлог због којег сте саиграчи и ви у прошлом првенству били предалеко од игара на нивоу клуба какав је Војводина?

– Пали смо екипно и поједничано у прошлој сезони. Чак нам је један стручњак, у тренуцима када је одлазио из клуба, рекао да нама није потребан тренер, већ – психолог. Не умем то да објасним, али је чињница да смо тада заиста озбиљно посрнули.


Увек смо били спремни

Међу навијачима тима из Српске Атине провлачи се прича како је Војводина данас много боље физички припремљена, што је, кажу, заслуга и професора др Марка Стојановића с Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду?

– Не сумњам да је тако, али, осим доласка професора Стојановића, зналца и стручњака у тој области, у клубу су остали Сале Јанковић и Саша Семереди, с којима тренирам већ годинама – вели Топић. – Није нама кондиција у прошлој сезони била проблем, имали смо је, већ је, понављам, невоља била у психолошкој припреми. Због ње смо тонули и бележили слабе резултате.


И онда је, током лета, промењена управа: стигао је нови председник Драгољуб Збиљић, а с њим и нови стручни штаб, на челу са Миланом Раставцом. Уз неколико правих новајлија, ствари су кренуле у сасвим другом смеру?

– Дошли су нови људи, а с њима је стигла и потпуно другачија и веома позитивна атмосфера и енергија. Да се разумемо, костур екипе остао је исти у односу на сезону иза нас, а разлика је у томе што смо данас карактерно очврснули. Знамо шта хоћемо, уживамо и могу да признам да ми је ово најлепши део у каријери од када сам постао сениор. Кренули смо у првенство веома добро, а победе само учвршћују и унапређују расположење у тиму. Видите и сами да се сада просто кајемо када не освојимо три бода, као што нам се то догодило у Лазаревцу.

Сусрет с Колубаром је иза вас, а чека вас у суботу дуел с тимом Младости из Лучана наКарађорђу”?

– Младост игра тврдо и увек је тежак ривал. Ипак, пред нашим навијачима и с атмосфером какву смо изградили, убеђен сам да ћемо поново да пружимо добру партију и остваримо победу. Ако будемо прави, у шта не сумњам, мислим да Лучанци немају шанси, а њихов голгетер, некадашњи играч Војводине Милан Бојовић, неће се видети на нашем терену – додао је Мирко Топић.

Александар Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Бисер Воше Милан Мајсторовић одлази у Динамо из Москве

Бисер Воше Милан Мајсторовић одлази у Динамо из Москве

18.08.2022. 10:18 10:34