Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mirko Topić, mladi fudbaler Voše: Najlepši period od kada sam senior

18.08.2022. 10:22 10:24
Piše:
Foto: Mirko Topić nalazi se u novom igračkom naletu/FK Vojvodina

NOVI SAD: Nije to bilo toliko davno kada se pričalo u fudbalskoj Evropi o talentu i nesumnjivom kvalitetu mladog fudbalera Vojvodine Mirka Topića.

Agenti nekih od najpoznatijih evropskih timova njegovo ime čuvali su u svojim tefterima i to, tvrde upućeni, podvučeno crvenom linijom. Topić je rano debitovao za “Staru damu”, pa se danas vodi kao jedan od njenih iskusnijih prvotimaca, iako mu je tek 21 godina.

U prošloj sezoni, baš kao i čitava crveno–bela ekipa iz grada raširenog na levoj obali Dunava, Topić je stagnirao, mučio se... Jednom rečju: nije bio onaj pravi. Srećom po njega, ali i po ekipu i na zadovoljstvo navijača, danas se vratio prepoznatljivom stilu igre, u kojem se igra s pretrčanim kilometrima i šparta svakim delom terena.

– Danas je u Vojvodini sve podignuto na mnogo ozbiljniji nivo – tvrdi Mirko Topić. – Kada to kažem, mislim na novu upravu, ljude u sportskom sektoru, igrače i sve koji nas opskrbljuju na bilo koji način. Lično, to mi veoma prija, jer sada znamo šta hoćemo i čemu težimo, a to su posed lopte, dominacija na terenu i želja da stremimo napadačkom fudbalu.

Neko je primetio da vi lično u ovoj sezoni beležite parametre po kojima ste na nivou engleske Premijer lige?

– Ha, ha, ha... To ne znam, nisam se još čuo s Kanteom iz Čelzija, pa da uporedimo te parametre i to koliko on pretrči, a koliko ja. Šalim se, naravno, ali je činjenica da imam solidne pokazatelje, što to svedoči o tome da volim poziciju na kojoj igram i da mi nije teške da budem aktivan po čitavom terenu između dva šesnaesterca.

Šta je, po vama, bio razlog zbog kojeg ste saigrači i vi u prošlom prvenstvu bili predaleko od igara na nivou kluba kakav je Vojvodina?

– Pali smo ekipno i pojedničano u prošloj sezoni. Čak nam je jedan stručnjak, u trenucima kada je odlazio iz kluba, rekao da nama nije potreban trener, već – psiholog. Ne umem to da objasnim, ali je činjnica da smo tada zaista ozbiljno posrnuli.


Uvek smo bili spremni

Među navijačima tima iz Srpske Atine provlači se priča kako je Vojvodina danas mnogo bolje fizički pripremljena, što je, kažu, zasluga i profesora dr Marka Stojanovića s Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu?

– Ne sumnjam da je tako, ali, osim dolaska profesora Stojanovića, znalca i stručnjaka u toj oblasti, u klubu su ostali Sale Janković i Saša Semeredi, s kojima treniram već godinama – veli Topić. – Nije nama kondicija u prošloj sezoni bila problem, imali smo je, već je, ponavljam, nevolja bila u psihološkoj pripremi. Zbog nje smo tonuli i beležili slabe rezultate.


I onda je, tokom leta, promenjena uprava: stigao je novi predsednik Dragoljub Zbiljić, a s njim i novi stručni štab, na čelu sa Milanom Rastavcom. Uz nekoliko pravih novajlija, stvari su krenule u sasvim drugom smeru?

– Došli su novi ljudi, a s njima je stigla i potpuno drugačija i veoma pozitivna atmosfera i energija. Da se razumemo, kostur ekipe ostao je isti u odnosu na sezonu iza nas, a razlika je u tome što smo danas karakterno očvrsnuli. Znamo šta hoćemo, uživamo i mogu da priznam da mi je ovo najlepši deo u karijeri od kada sam postao senior. Krenuli smo u prvenstvo veoma dobro, a pobede samo učvršćuju i unapređuju raspoloženje u timu. Vidite i sami da se sada prosto kajemo kada ne osvojimo tri boda, kao što nam se to dogodilo u Lazarevcu.

Susret s Kolubarom je iza vas, a čeka vas u subotu duel s timom Mladosti iz Lučana naKarađorđu”?

– Mladost igra tvrdo i uvek je težak rival. Ipak, pred našim navijačima i s atmosferom kakvu smo izgradili, ubeđen sam da ćemo ponovo da pružimo dobru partiju i ostvarimo pobedu. Ako budemo pravi, u šta ne sumnjam, mislim da Lučanci nemaju šansi, a njihov golgeter, nekadašnji igrač Vojvodine Milan Bojović, neće se videti na našem terenu – dodao je Mirko Topić.

Aleksandar Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Biser Voše Milan Majstorović odlazi u Dinamo iz Moskve

Biser Voše Milan Majstorović odlazi u Dinamo iz Moskve

18.08.2022. 10:18 10:34