light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Марибор у финишу савладао Новосађане

01.02.2020. 21:06 21:08
Пише:
Извор: Ј. Грлић/ Моменат с утакмице између Војводине и Марибора

Праву такмичарску утакмицу, с пуно темпа и обострано велике борбе, одиграли су Војводина и Марибор.

(Од нашег специјалног извештача)

Иако је реч била о припремном сусрету, могло је да се примети да је словеначка екипа доста „нашпановано“ ушла у њега, док је, нарочито у првих 15-20 минута, код црвено-белих било уочљиво да су доста тешки после тренинга које су имали у протекла два дана. Мариборчани су се определили за „чекалицу“, тражећи прилику да преко веома брзих крилних нападача и шпица, кроз контранапде угрозе голмана Роцкова.

Први су запретили ученици тренера Лалатовића после шутева Дринчића, али је тренер Лалатовић од њих захтевао бољу покретљивост и стално инсистирао на томе да међусобно комуницирају и покривају простор. Прву праву прилику пропустио је да реализује у 14. минуту Огњен Ђуричин, који се нашао у одличној ситуацији, али је лоше реаговао. Тек тада, а играо се 17. минут, одговорио је стални учесник европских такмичења из Марибора, али се истакао голман Емил Роцков одличном интервенцијом. У 40. минуту коначно је тим тренера Дарка Миланича дошао у прилику да запрети из контре, Саничанин је у казненом простору оборио Пожег-Ванцаша и неубедљиви арбитар из Турске показао је на белу тачку. Роцков је изашао као победник из дуела са Кронаветером, али је, после корнера који је уследио, у једној гужви најсналаживији био Пихлер и донео вођство свом тиму.

У другом делу у тиму из Новог Сада ушла је комплетно нова постава и млађи играчи, храбро су се супротставили искуснијем ривалу. Већ у 49. минуту пред голом је оборен Оболски, а сигуран реализатор пенала био је Човић. Шансу је потом имао Бјековић, али су Мариборчани у 55. минуту поново повели, после лепе акције у којој је учествовало више играча, а реализатор био Вилер.

Имао  је Николај Оболски још две велике шансе да савлада голмана Цотмана: први пут је чувар мреже зауставио његов ударац, а минут касније савезник противника била је пречка. Настравила је Воша да се мушки бори, па је у 65. минуту сјајно слободни ударац с 20 метара извео капитен Дејан Зукић и изједначио на 2:2. Ипак, у последњим тренуцима дуела, победу Миланичевом тиму је, после корнера, донео Котник, који је постигао ефектни погодак ударцем преко главе.

- Заслужили смо да у овом сусрету чак и победимо – рекао је Ненад Лалатовић. – Имали смо јако добре прилике за голове, нарочито у другом полувремену када смо погодили пречку и два пута излазили један на један с голманом. Ипак, најреалније је било да је остало нерешено. Била је то такмичарска утакмица, у којој је Марибор имао велики притисак после пораза у прошлој проби од 0:3. Због тога су се припремили за дуел с нама, освежили су тим и одлучили да нас нападну из контри што ме је изненадило, док смо ми ушли из пуног напора и играли смо управо онако како ћемо то чинити и у првенству. То је најбоље могло да се види у почетку, када су ноге нашим момцима биле тешке, али не могу ништа да им замерим.       

А. Предојевић

Војводина – Марибор 2:3 (0:1)

БЕЛЕК: Игралиште у СЦ Сусеси, гледалаца: 100, судија: Бергкан (Турска). Стрелци: Човић у 49. и Зукић у 65. за Војводину, а Пихлер у 40, Вилер у 55. и Котник у 90. минуту за Марибор.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Ђурић, Саничанин, Ђорђевић, Дринчић, Топић, Ђуричин, Бојић, Вукадиновић, Мркаић. Играли су још: Вуклиш, Бјековић, Андрић, Стојсављевић, Деветак, Ђуришић, Зукић, Младеновић, Кокир, Човић, Нешковић, Оболски.

МАРИБОР: Цотман, Пихлер, Кронаветер, Заховић, Дервишевић, Милец, Вилер, Митровић, Котлер, Пожег-Ванцаш, Сантос. Играли су још: Врховец, Крету, Бајде, Колманич, Рајчевић, Мешановић, Мутавџић, Ускоковић, Котник.

Аутор:
Пошаљите коментар
Лалатовић: Атмосфера у ФК Војводини породична, новајлије се уклопиле

Лалатовић: Атмосфера у ФК Војводини породична, новајлије се уклопиле

01.02.2020. 15:33 15:35