Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Maribor u finišu savladao Novosađane

01.02.2020. 21:06 21:08
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Momenat s utakmice između Vojvodine i Maribora

Pravu takmičarsku utakmicu, s puno tempa i obostrano velike borbe, odigrali su Vojvodina i Maribor.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Iako je reč bila o pripremnom susretu, moglo je da se primeti da je slovenačka ekipa dosta „našpanovano“ ušla u njega, dok je, naročito u prvih 15-20 minuta, kod crveno-belih bilo uočljivo da su dosta teški posle treninga koje su imali u protekla dva dana. Mariborčani su se opredelili za „čekalicu“, tražeći priliku da preko veoma brzih krilnih napadača i špica, kroz kontranapde ugroze golmana Rockova.

Prvi su zapretili učenici trenera Lalatovića posle šuteva Drinčića, ali je trener Lalatović od njih zahtevao bolju pokretljivost i stalno insistirao na tome da međusobno komuniciraju i pokrivaju prostor. Prvu pravu priliku propustio je da realizuje u 14. minutu Ognjen Đuričin, koji se našao u odličnoj situaciji, ali je loše reagovao. Tek tada, a igrao se 17. minut, odgovorio je stalni učesnik evropskih takmičenja iz Maribora, ali se istakao golman Emil Rockov odličnom intervencijom. U 40. minutu konačno je tim trenera Darka Milaniča došao u priliku da zapreti iz kontre, Saničanin je u kaznenom prostoru oborio Požeg-Vancaša i neubedljivi arbitar iz Turske pokazao je na belu tačku. Rockov je izašao kao pobednik iz duela sa Kronaveterom, ali je, posle kornera koji je usledio, u jednoj gužvi najsnalaživiji bio Pihler i doneo vođstvo svom timu.

U drugom delu u timu iz Novog Sada ušla je kompletno nova postava i mlađi igrači, hrabro su se suprotstavili iskusnijem rivalu. Već u 49. minutu pred golom je oboren Obolski, a siguran realizator penala bio je Čović. Šansu je potom imao Bjeković, ali su Mariborčani u 55. minutu ponovo poveli, posle lepe akcije u kojoj je učestvovalo više igrača, a realizator bio Viler.

Imao  je Nikolaj Obolski još dve velike šanse da savlada golmana Cotmana: prvi put je čuvar mreže zaustavio njegov udarac, a minut kasnije saveznik protivnika bila je prečka. Nastravila je Voša da se muški bori, pa je u 65. minutu sjajno slobodni udarac s 20 metara izveo kapiten Dejan Zukić i izjednačio na 2:2. Ipak, u poslednjim trenucima duela, pobedu Milaničevom timu je, posle kornera, doneo Kotnik, koji je postigao efektni pogodak udarcem preko glave.

- Zaslužili smo da u ovom susretu čak i pobedimo – rekao je Nenad Lalatović. – Imali smo jako dobre prilike za golove, naročito u drugom poluvremenu kada smo pogodili prečku i dva puta izlazili jedan na jedan s golmanom. Ipak, najrealnije je bilo da je ostalo nerešeno. Bila je to takmičarska utakmica, u kojoj je Maribor imao veliki pritisak posle poraza u prošloj probi od 0:3. Zbog toga su se pripremili za duel s nama, osvežili su tim i odlučili da nas napadnu iz kontri što me je iznenadilo, dok smo mi ušli iz punog napora i igrali smo upravo onako kako ćemo to činiti i u prvenstvu. To je najbolje moglo da se vidi u početku, kada su noge našim momcima bile teške, ali ne mogu ništa da im zamerim.       

A. Predojević

Vojvodina – Maribor 2:3 (0:1)

BELEK: Igralište u SC Susesi, gledalaca: 100, sudija: Bergkan (Turska). Strelci: Čović u 49. i Zukić u 65. za Vojvodinu, a Pihler u 40, Viler u 55. i Kotnik u 90. minutu za Maribor.

VOJVODINA: Rockov, Stojković, Đurić, Saničanin, Đorđević, Drinčić, Topić, Đuričin, Bojić, Vukadinović, Mrkaić. Igrali su još: Vukliš, Bjeković, Andrić, Stojsavljević, Devetak, Đurišić, Zukić, Mladenović, Kokir, Čović, Nešković, Obolski.

MARIBOR: Cotman, Pihler, Kronaveter, Zahović, Dervišević, Milec, Viler, Mitrović, Kotler, Požeg-Vancaš, Santos. Igrali su još: Vrhovec, Kretu, Bajde, Kolmanič, Rajčević, Mešanović, Mutavdžić, Uskoković, Kotnik.

Autor:
Pošaljite komentar
Lalatović: Atmosfera u FK Vojvodini porodična, novajlije se uklopile

Lalatović: Atmosfera u FK Vojvodini porodična, novajlije se uklopile

01.02.2020. 15:33 15:35