overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Лига Европе: ТСЦ дочекује Олимпијакос и нада се првим бодовима (18.45)

05.10.2023. 07:05 17:35
Пише:
Извор: ФК ТСЦ

Фудбалери ТСЦ–а спремно очекују данашњи меч са Олимпијакосом у оквиру другог кола Лиге Европе, уверени да ће после три почетна неуспеха, најзад славити на европском путу.

Наравно, то поткрепљују чињеницом да су из prеthodnih мечева извукли искуство и да су имали довољно времена да анализирија Атињане, који ипак у овом тренутку нису у класи Браге или Вест Хема.

Додуше, мора се признати да Олимпијакос има јак састав, они су без проблема елиминисали Чукарички у завршном мечу квалификација за Лигу Европе (3:1, 3:0), а и сјајно играју у грчком првенству, тренутно су после седам кола на водећој позицији са шест победа и са само једним ремијем. У недељу су без проблема на гостовању против Јанине славили 3:0. 

– Искуснији смо за три европске утакмице – каже тренер ТСЦ–а Жарко Лазетић. – Растемо из меча у меч. Видели смо како је играти у Европи. Све је то за нас ново, али се утисци полако таложе. Имали смо доста времена да анализирамо игру Олимпијакоса, нису нерањиви, имају и они мана. Покушаћемо да наметнемо нашу игру, знам биће тешко, али су играчи без обзира на све спремни. Атмосфера је добра, а то је најважније. Минулих неколико дана добро смо тренирали.

Бољи део тима Олимпијакоса је напад, они су на седам мечева у првенству постигли 22 гола, а недавно су јачи и за бившег нападача Партизана Стевана Јоветића.

– Олимпијакос игра нападачки, са четири играча у шпицу – појаснио је Жарко Лазетић. – Али, нисам сигуран да ће и вечерас тако играти. Ми нећемо ништа мењати, можда ћемо бити мало опрезнији, али ћемо покушати пас игром да дођемо до гола Атињана. Још увек учимо, прилагођавамо се европским мечевима, надам се да смо на добром путу и да  ћемо обрадовати наше навијаче.

Као и у ранијим мечевима одбрана ТСЦ –а биће на испиту у Лондону Бачкотополчани су све до 65. минута деловали сигурно, а онда су у послењих двадесетак минута примили три гола.

– Играти у Европи је нешто сасвим ново – истакао је штопер Јосип Чалушић, који је због повреде пропустио меч у Лондону. – Концентрација мора да буде максимална свих 90 минута. Очекује нас компликован меч, снажан противник, не толико атрактиван, али изузетно јак. Учинићемо све како дошли до првих бодова у Европи.

После дужег времена Бачкотополчани немају проблема у вези састава тима опоравили су се и млади голман Вељко Илић и штопер Матеја Ђорђевић, а спреман је и последња аквизиција тима везиста Милош Вулић.

Тренер Олимпијакоса: ТСЦ има добар тим

Олимпијакос је тренутно водећи тим грчког првенства, игра добро, али су и они као и ТСЦ стартовали поразом у Лиги Европе, на старту доста несрећно изгубили су од Фрајбурга (2:3), а трећи погодак примили су у самом финишу меча у 86. минуту.

– Несрећно смо изгубили од Фрајбурга у првом колу – казао је шпански стручњак на клупи Олимпијакоса Дијего Мартинез. – Сада смо у минусу и негде морамо надокнадити изгубљено. Гледали смо неколико мечева ТСЦ –а и уверили се да имају добар тим, али и да можемо до победе. Са Чукаричким нисмо имали проблема, ипак, те две екипе се не могу поредити. Група је изузетно тешка, свесни смо да овај меч кључан ако желимо и да на пролеће играмо у Европи.

Стандингс провидед by Софасцоре

 

Г. Ковач

Аутор:
Пошаљите коментар
ПРОВОКАЦИЈА У ЛОНДОНУ ЗА ТСЦ И СРБИЈУ: Навијачи Вест Хема донели једну заставу која не би требало да буде ту

ПРОВОКАЦИЈА У ЛОНДОНУ ЗА ТСЦ И СРБИЈУ: Навијачи Вест Хема донели једну заставу која не би требало да буде ту

22.09.2023. 11:22 11:28
ТСЦ У ПРВОМ КОЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ ГОСТУЈУ ВЕСТ ХЕМУ (21) Верују да ће се и они нешто питати

ТСЦ У ПРВОМ КОЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ ГОСТУЈУ ВЕСТ ХЕМУ (21) Верују да ће се и они нешто питати

21.09.2023. 09:59 10:02