Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Liga Evrope: TSC dočekuje Olimpijakos i nada se prvim bodovima (18.45)

05.10.2023. 07:05 17:35
Piše:
Izvor: FK TSC

Fudbaleri TSC–a spremno očekuju današnji meč sa Olimpijakosom u okviru drugog kola Lige Evrope, uvereni da će posle tri početna neuspeha, najzad slaviti na evropskom putu.

Naravno, to potkrepljuju činjenicom da su iz prethodnih mečeva izvukli iskustvo i da su imali dovoljno vremena da analizirija Atinjane, koji ipak u ovom trenutku nisu u klasi Brage ili Vest Hema.

Doduše, mora se priznati da Olimpijakos ima jak sastav, oni su bez problema eliminisali Čukarički u završnom meču kvalifikacija za Ligu Evrope (3:1, 3:0), a i sjajno igraju u grčkom prvenstvu, trenutno su posle sedam kola na vodećoj poziciji sa šest pobeda i sa samo jednim remijem. U nedelju su bez problema na gostovanju protiv Janine slavili 3:0. 

– Iskusniji smo za tri evropske utakmice – kaže trener TSC–a Žarko Lazetić. – Rastemo iz meča u meč. Videli smo kako je igrati u Evropi. Sve je to za nas novo, ali se utisci polako talože. Imali smo dosta vremena da analiziramo igru Olimpijakosa, nisu neranjivi, imaju i oni mana. Pokušaćemo da nametnemo našu igru, znam biće teško, ali su igrači bez obzira na sve spremni. Atmosfera je dobra, a to je najvažnije. Minulih nekoliko dana dobro smo trenirali.

Bolji deo tima Olimpijakosa je napad, oni su na sedam mečeva u prvenstvu postigli 22 gola, a nedavno su jači i za bivšeg napadača Partizana Stevana Jovetića.

– Olimpijakos igra napadački, sa četiri igrača u špicu – pojasnio je Žarko Lazetić. – Ali, nisam siguran da će i večeras tako igrati. Mi nećemo ništa menjati, možda ćemo biti malo oprezniji, ali ćemo pokušati pas igrom da dođemo do gola Atinjana. Još uvek učimo, prilagođavamo se evropskim mečevima, nadam se da smo na dobrom putu i da  ćemo obradovati naše navijače.

Kao i u ranijim mečevima odbrana TSC –a biće na ispitu u Londonu Bačkotopolčani su sve do 65. minuta delovali sigurno, a onda su u poslenjih dvadesetak minuta primili tri gola.

– Igrati u Evropi je nešto sasvim novo – istakao je štoper Josip Čalušić, koji je zbog povrede propustio meč u Londonu. – Koncentracija mora da bude maksimalna svih 90 minuta. Očekuje nas komplikovan meč, snažan protivnik, ne toliko atraktivan, ali izuzetno jak. Učinićemo sve kako došli do prvih bodova u Evropi.

Posle dužeg vremena Bačkotopolčani nemaju problema u vezi sastava tima oporavili su se i mladi golman Veljko Ilić i štoper Mateja Đorđević, a spreman je i poslednja akvizicija tima vezista Miloš Vulić.

Trener Olimpijakosa: TSC ima dobar tim

Olimpijakos je trenutno vodeći tim grčkog prvenstva, igra dobro, ali su i oni kao i TSC startovali porazom u Ligi Evrope, na startu dosta nesrećno izgubili su od Frajburga (2:3), a treći pogodak primili su u samom finišu meča u 86. minutu.

– Nesrećno smo izgubili od Frajburga u prvom kolu – kazao je španski stručnjak na klupi Olimpijakosa Dijego Martinez. – Sada smo u minusu i negde moramo nadoknaditi izgubljeno. Gledali smo nekoliko mečeva TSC –a i uverili se da imaju dobar tim, ali i da možemo do pobede. Sa Čukaričkim nismo imali problema, ipak, te dve ekipe se ne mogu porediti. Grupa je izuzetno teška, svesni smo da ovaj meč ključan ako želimo i da na proleće igramo u Evropi.

Standings provided by Sofascore

 

G. Kovač

Autor:
Pošaljite komentar
PROVOKACIJA U LONDONU ZA TSC I SRBIJU: Navijači Vest Hema doneli jednu zastavu koja ne bi trebalo da bude tu

PROVOKACIJA U LONDONU ZA TSC I SRBIJU: Navijači Vest Hema doneli jednu zastavu koja ne bi trebalo da bude tu

22.09.2023. 11:22 11:28
TSC U PRVOM KOLU LIGE EVROPE GOSTUJU VEST HEMU (21) Veruju da će se i oni nešto pitati

TSC U PRVOM KOLU LIGE EVROPE GOSTUJU VEST HEMU (21) Veruju da će se i oni nešto pitati

21.09.2023. 09:59 10:02