few clouds
8°C
07.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛЕ: Звезда у Москви игра реванш-утакмицу са ЦСКА (18)

21.02.2018. 09:35 09:39
Пише:
Фото: ФК Црвена звезда/Ненад Крстичић водиће велику борбу с ривалима из ЦСКА

Фудбалере Црвене звезде је у Москви дочекало хладно време, а неће бити топлије, напротив, ни данас када ће одиграти реванш утакмицу шеснаестине финала Лиге Европе са домаћим ЦСКА (18 часова по нашем времену).

Ако прогноза буде тачна и вечерас буде и до 18 степени испод нуле најављено је да би делегат УЕФА, представници клубова и судије могли да сат времена пре планираног почетка утакмице разматрају његово одлагање.

Но, мала је могућност да се то деси јер је терен модерне ВЕБ арене у одличном стању, захваљујући грејачима испод травнате подлоге.

Један од звездиних најискуснијих и најбољих игарача Ненад Крстичић сматра да би ниска температура могла да буде већи проблем за домаћине јер су се до недавно припремали у топлој Шпанији, из које су пре недељу дана и допутовали у Београд, док су се црвено-бели доста раније вратили из турске Анталије.

- Хладно време нам неће бити проблем. У Београду смо били 15 дана и привикли смо се на ниске темепературе. Можда ће за екипу ЦСКА то бити отежавајућа околност, јер су они дуже били на топлијем времену. Нама сигурно неће бити проблем - рекао је Крстичић.

Голман  Милан Борјан је у одличној форми и њега најмање од свега брине ниска темшпература..

- Ма каква зима, запети смо као пушке. Једва чекамо утакмицу. Бранио сам на дебелом минусу у Турској и Канади. Једино ћу морати више да се крећем него када је топло.Важно је да ми одиграмо најбоље што можемо, а о зими нећемо ни да рамишљамо – казао је Борјан.

Тренер Владан Милојевић је уочи утакмице једино обећао да ће његови играчи дати све од себе.

- На утакмицу против ЦСКА гледамо као и све остале. Једноставно, даћемо све од себе да презентујемо Црвену звезду и Србију у најбољем светлу. У сваком случају играмо против учесника Лиге шампиона, искусне екипе која долази из ЛШ, ми ћемо пробати да одиграмо на најбољем могућем нивоу и немам никакву дилему да ће моји играчи то и урадити – рекао је Милојевић и наставио: - Какви су услови за противника такви су и за нас. Морамо да се прилагодимо и то ћемо урадити.

На питање ко је најопаснији играч ЦСКА, Милојевић каже да из принципа не истиче било кога, али је навео предности руске екипе.

-  ЦСКА има индивидуалце јако добре, али и колектив. Играју дуго заједно и то је њихово можда најјаче оружје. Квалитетно вођена екипа има добре играче, који играју у репрезентацији, а руско првенство је изузетно јако. Сви имају много искуства, у свакој линији.

Милојевић  није желео да калкулише о томе ко ће и када постићи први гол на мечу.

-  На овом нивоу нема таквих калкулација и не бих то причао играчима. Ми играмо како играмо, оно што смо радили нећемо да мењамо. Сваку утакмицу играмо нападачки, пуно тога зависи од мног фактора, некад је противник доминантнији у неким секторима. Тај гол у гостима би можда важио дупло, али не размишљам ни ја тако, а не желим ни да моји играчи размишљају тако. Игрћемо своју игру и видећемо како ће се све то завршити – казао је Милојевић и напоменуо да нису вежбали пенале.

С. Р.

Добрим играчима услови нису битни

„Добрим играчима није важно у каквим условима играју, само им је потребно мало времена да се прилагоде, да виде како лопта одскаче по блатњавом или терену прекривеном снегом – сматра један од Звездиних великана Станислав Караси.

Лига Европе

Среда

18.00: ЦСКА - Црвена звезда (први меч 0:0)

Четвртак

17.00: Локомотива (М) - Ница     (3:2)

19.00: Динамо (К) - АЕК     (1:1)

19.00: Зенит - Селтик        (0:1)

19.00: Лацио - Стеауа        (0:1)

19.00: Виљареал - Копенхаген   (4:1)

19.00: Викторија - Партизан       (1:1)

19.00: Спортинг - Астана    (3:1)

19.00: Лајпциг - Наполи     (3:1)

21.05: Аталанта - Борусија (Д)   (2:3)

21.05: Милан - Лудогорец (3:0)

21.05: Брага - Олимпик (М)        (0:3)

21.05: Арсенал - Естерсунд        (3:0)

21.05: Салцбурт - Сосиједад       (2:2)

21.05: Атлетик - Спарта (М)       (3:1)

Аутор:
Пошаљите коментар
Црвена звезда без Боаћија на ЦСКА

Црвена звезда без Боаћија на ЦСКА

20.02.2018. 08:56 08:57
РЕМИ ДОБРЕ НАДЕ Црвена звезда - ЦСКА 0:0

РЕМИ ДОБРЕ НАДЕ Црвена звезда - ЦСКА 0:0

13.02.2018. 18:14 21:31