Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LE: Zvezda u Moskvi igra revanš-utakmicu sa CSKA (18)

21.02.2018. 09:35 09:39
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda/Nenad Krstičić vodiće veliku borbu s rivalima iz CSKA

Fudbalere Crvene zvezde je u Moskvi dočekalo hladno vreme, a neće biti toplije, naprotiv, ni danas kada će odigrati revanš utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope sa domaćim CSKA (18 časova po našem vremenu).

Ako prognoza bude tačna i večeras bude i do 18 stepeni ispod nule najavljeno je da bi delegat UEFA, predstavnici klubova i sudije mogli da sat vremena pre planiranog početka utakmice razmatraju njegovo odlaganje.

No, mala je mogućnost da se to desi jer je teren moderne VEB arene u odličnom stanju, zahvaljujući grejačima ispod travnate podloge.

Jedan od zvezdinih najiskusnijih i najboljih igarača Nenad Krstičić smatra da bi niska temperatura mogla da bude veći problem za domaćine jer su se do nedavno pripremali u toploj Španiji, iz koje su pre nedelju dana i doputovali u Beograd, dok su se crveno-beli dosta ranije vratili iz turske Antalije.

- Hladno vreme nam neće biti problem. U Beogradu smo bili 15 dana i privikli smo se na niske temeperature. Možda će za ekipu CSKA to biti otežavajuća okolnost, jer su oni duže bili na toplijem vremenu. Nama sigurno neće biti problem - rekao je Krstičić.

Golman  Milan Borjan je u odličnoj formi i njega najmanje od svega brine niska temšperatura..

- Ma kakva zima, zapeti smo kao puške. Jedva čekamo utakmicu. Branio sam na debelom minusu u Turskoj i Kanadi. Jedino ću morati više da se krećem nego kada je toplo.Važno je da mi odigramo najbolje što možemo, a o zimi nećemo ni da ramišljamo – kazao je Borjan.

Trener Vladan Milojević je uoči utakmice jedino obećao da će njegovi igrači dati sve od sebe.

- Na utakmicu protiv CSKA gledamo kao i sve ostale. Jednostavno, daćemo sve od sebe da prezentujemo Crvenu zvezdu i Srbiju u najboljem svetlu. U svakom slučaju igramo protiv učesnika Lige šampiona, iskusne ekipe koja dolazi iz LŠ, mi ćemo probati da odigramo na najboljem mogućem nivou i nemam nikakvu dilemu da će moji igrači to i uraditi – rekao je Milojević i nastavio: - Kakvi su uslovi za protivnika takvi su i za nas. Moramo da se prilagodimo i to ćemo uraditi.

Na pitanje ko je najopasniji igrač CSKA, Milojević kaže da iz principa ne ističe bilo koga, ali je naveo prednosti ruske ekipe.

-  CSKA ima individualce jako dobre, ali i kolektiv. Igraju dugo zajedno i to je njihovo možda najjače oružje. Kvalitetno vođena ekipa ima dobre igrače, koji igraju u reprezentaciji, a rusko prvenstvo je izuzetno jako. Svi imaju mnogo iskustva, u svakoj liniji.

Milojević  nije želeo da kalkuliše o tome ko će i kada postići prvi gol na meču.

-  Na ovom nivou nema takvih kalkulacija i ne bih to pričao igračima. Mi igramo kako igramo, ono što smo radili nećemo da menjamo. Svaku utakmicu igramo napadački, puno toga zavisi od mnog faktora, nekad je protivnik dominantniji u nekim sektorima. Taj gol u gostima bi možda važio duplo, ali ne razmišljam ni ja tako, a ne želim ni da moji igrači razmišljaju tako. Igrćemo svoju igru i videćemo kako će se sve to završiti – kazao je Milojević i napomenuo da nisu vežbali penale.

S. R.

Dobrim igračima uslovi nisu bitni

„Dobrim igračima nije važno u kakvim uslovima igraju, samo im je potrebno malo vremena da se prilagode, da vide kako lopta odskače po blatnjavom ili terenu prekrivenom snegom – smatra jedan od Zvezdinih velikana Stanislav Karasi.

Liga Evrope

Sreda

18.00: CSKA - Crvena zvezda (prvi meč 0:0)

Četvrtak

17.00: Lokomotiva (M) - Nica     (3:2)

19.00: Dinamo (K) - AEK     (1:1)

19.00: Zenit - Seltik        (0:1)

19.00: Lacio - Steaua        (0:1)

19.00: Viljareal - Kopenhagen   (4:1)

19.00: Viktorija - Partizan       (1:1)

19.00: Sporting - Astana    (3:1)

19.00: Lajpcig - Napoli     (3:1)

21.05: Atalanta - Borusija (D)   (2:3)

21.05: Milan - Ludogorec (3:0)

21.05: Braga - Olimpik (M)        (0:3)

21.05: Arsenal - Estersund        (3:0)

21.05: Salcburt - Sosijedad       (2:2)

21.05: Atletik - Sparta (M)       (3:1)

Autor:
Pošaljite komentar
Crvena zvezda bez Boaćija na CSKA

Crvena zvezda bez Boaćija na CSKA

20.02.2018. 08:56 08:57
REMI DOBRE NADE Crvena zvezda - CSKA 0:0

REMI DOBRE NADE Crvena zvezda - CSKA 0:0

13.02.2018. 18:14 21:31