broken clouds
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Лалатовић: Утакмица са Партизаном ће бити спектакл

01.03.2021. 14:59 10:05
Пише:
Извор: Ј. Грлић

Када се у директном окршају један на другог намере други и трећи тим на табели Суперлиге, нема никакве дилеме да је ту реч о правом фудбалском  дербију.

На стадиону Партизана  снаге ће данас  одмерити црно-бел и Војводина, што ће бити својеврсна реприза финала Купа, када је пехар освојио новосадски тим. Наравно, у данашњој утакмици улог је другачији, водиће се борба за бодове и за престиж две одличне екипе. Београђани се налазе у серији од чак 12 везаних победа, Новосађани ће желети да тај силни налет ривала прекину и због тога ће дерби, између осталог, имати посебну драж.

- Партизан се заслужено налази на другој позицији и игра добро, посебно од доласка тренера Салета Станојевића – рекао је тренер Воше Ненад Лалатовић. – Изузетно ценим мог колегу и тврдим да је један од тренутно најбољих српских тренера, а пошло му је за руком да препороди своје играче, који сада играју нападачки и ефикасни фудбал. Црно-бели имају сјајну транзицију, после одиграног паса настављају кретњу ка дубини, а увек им је прва идеја да лопту додају унапред и што пре стигну до завршнице. Због таквог, дакле – нападачког опредељења, су и ефикасни. Јако ми је драго и то што се Лазар Марковић, којег изузетно поштујем као играча, вратио у ону форму у каквој је играо пре одласка из Партизана. Сви играчи београдског тима, како странци, тако и домаћи, праве разлику у нашем фудбалу и зато нас очекује тешка утакмица, али апсолутно верујем у своје играче и одлазимо у Београд с намером да се надигравамо, а не да се бранимо.

Најавио је Лалатовић да ће његова екипа покушати да игра за гол више, онолико колико јој то ривал буде дозвољавао.


Потенцијални састав

Лалатовић за  сусре са црно-белима неће моћи да рачуна на повређеног Мирка Топића и на Немању Човића због картона. Могуће је да ће истрчати овај састав: Н. Симић, Андрић, Бралић, Деветак, Ђорђевић, Стојковић, Дринчић, Вукадиновић, Зукић, В. Симић, Мркаић (Бојић).


- Немамо разлога за страх. Као тренер не стрепим, јер знам које и какве играче водим. Војводина је показала да зна да игра против Партизана, што је приказала у неколико последњих међусобних утакмица. После  освајања купа и првенствене утакмице у Новом Саду у којој смо направили преокрет у финишу, сигурно је да ће ривал желети да нам се на неки начин освети и покаже да има бољи тим од нашег. Све у свему, очекујем тврд и неизвестан дуел, али и то да моји играчи пруже максимум и да на тај начин докажемо да смо с правом ту где јесмо. Лично, циљ ми је и да одбранимо трофеј у Купу, а за сусрет који данас играмо могу да кажем да ће то бити истински спектакл. Криво ми је што због короне неће бити публике, јер уз присуство навијачас утакмица добија на жару, борбености и врелој атмосфери, а такве сусрете највише волим да водим. Инспиришу ме да из себе извучем максимум, а исти случај је и с фудбалерима Војводине. Једном речју, очекујем веома квалитетан сусрет, а онај ко буде бољи, нека и победи.

У неколико последњих одмеравања снага измеђа два квалитетна тима, виђене су обострано квалитетне партије и велики број голова.

- У последње три наше међусобне утакмице постигнуто је 13 голова. По томе је могло да се види и закључи да се Партизан не плаши нас, баш као што се ни ми не бојимо њих. По правилу, наши дуели доносе отворену игру и пуно погодака, а публика с правом може да ужива. Колико ће голова да буде постигнуто данас, то не знам, али се надам да ће играчи обе екипе да буду расположени, да ће поново да се тресу мреже, а победиће онај тим који буде дао гол више – поручио је Лалатовић.

А. Предојевић

Лалатовић о најави покретању дисциплинског поступка клуба против њега: Не знам у чему је моја грешка

На  конференцији за медије новинаре је занимало како Ненад Лалатовић гледа на најављено покретање дисциплинског поступка према њему од стране клуба.

-  Не знам на основу чега управа клуба може да ме казни, односно шта сам то урадио. Нико ми то није наговестио и био сам збуњен када сам сазнао, а то се све очигледно урадило иза затворених врата. Уговор ми истиче за два месеца и ако не желе да га продужимо то не мора да се догоди. У Војводини бих остао само у случају да то сви желе, а никако у случају да је један део управе за то, а други није. Нема потребе да се поступак најављује пред овако битну утакмицу и да се ремете играчи који су за мене везани, баш као и ја за њих. Јавно кажем - ништа нисам урадио! Једина моја грешка је то што сам изашао јавно с изношењем проблема и тражењем плата за запослене у клубу. У то време оне нису стизале на време и запослени, баш као и играчи, тражили су то и очекивали од мене. Знам да то није на мени, али тврдим и то да ни на један начин нисам наштетио Војводини, клубу који волим – рекао је Лалатовић.

Подсетио је да је за укупно три године два пута с Војводином излазио у Европу и помогао јој да игра квалитетан фудбал.

- Не бих волео да улазимо у даљу полемику, волео бих да из Новог Сада одем у миру и тихо, јер овај клуб јако волим и с њим сам исписао део његове историје. Уколико то буде потребно, нагласио је, спреман је и да одмах раскине уговор на своју штету.

А. П. 

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига Србије: Завршен меч Војводина-Напредак (1:0)

Суперлига Србије: Завршен меч Војводина-Напредак (1:0)

26.02.2021. 15:18 18:36
Суперлига Србије: Резултати 23. кола

Суперлига Србије: Резултати 23. кола

21.02.2021. 15:02 15:07
Суперлига Србије: Младост - Војводина (1:1)  

Суперлига Србије: Младост - Војводина (1:1)  

21.02.2021. 12:55 15:20