few clouds
-3°C
24.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИШЧЕКУЈЕМО У СУБОТУ (18) Жреб за ЕУРО у Хамбургу, Србија у четвртом шеширу

01.12.2023. 18:22 19:07
Пише:
Фото: Фудбалски савез Србије

ХАМБУРГ: Жреб за шампионат Европе у фудбалу 2024. године одржаће се сутра од 18 сати у велелепном здању Филхармоније на Елби, у Хамбургу, једном од 10 градова домаћина финалног турнира.

 Србија се први пут од осамостаљења налази у одабраном европском друштву, практично од 2000. године када је државни тим, тада под именом СР Југославија, био учесник првенства Европе у Белгији и Холандији.

У делегацији ФС Србије у Хамбургу, због приватних обавеза, неће бити председника Драгана Џајића и директора свих селекција Ненада Бјековића, а Савез представљају потпредседник Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор Драган Стојковић, директор спортског сектора Мирослав Тањга, директор А селекције Стеван Стојановић, директор медијског сектора Небојша Петровић,  тим менаџер А тима Немања Филиповић и портпарол Милан Вуковић.

Европско првенство одржава се од 14. јуна до 14. јула 2024. године у 10 градова: Берлину, Минхену, Дортмунду, Штутгарту, Гелзенкирхену, Франкфурту, Хамбургу, Дизелдорфу, Келну и Лајпцигу.

Први меч се игра у Минхену на Алијанц арени, а финале на Олимпијском стадиону у Берлину.

Селекције учеснице на жребу се налазе у четири шешира.

У првом су домаћин Немачка, затим Португалија, Француска, Шпанија, Белгија и Енглеска.

Други шешир чине Мађарска, Турска, Румунија, Данска, Албанија и Аустрија.

У трећем се налазе Холандија, Шкотска, Хрватска, Словенија, Словачка и Чешка.

У четвртом шеширу је актуелни шампион Европе Италија, затим Србија, Швајцарска и будући победници баража А, Б и Ц дивизије Лиге нација.

Пише:
Пошаљите коментар