light rain
24°C
27.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбалери Војводине испунили циљ у војвођанском дербију

22.03.2021. 13:14 13:16
Пише:
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина – Инђија 2:1 (2:0)

Замислили су фудбалери Војводине и у дело преточили намеру да победе екипу Инђије и мирно оду на двонедељну паузу. Остали су Новосађани на трећем месту на табели, имаће сада сасвим довољно времена да комплетирају редове и да у изутетно важан део сезоне уђу са свим расположивим снагама.

Нису Сремци дошли на “Карађорђе” с намером да се бране. Уосталом, позиција на табели им то ни не дозвољава, јер воде тешку битку за опстанак и морају да покушавају да стигну до сваког бода, кадгод им се за то пружи шанса. Ушли су храбро у војвођански дерби, док је домаћин, по навици, инсистирао на високом пресингу и могућности да натера одбрамбене играче ривала да начини грешку. У томе је и успео у 17. минуту, када је Гемовић у контри побегао одбрани “зелених”, негде на линији казненог простора уследио је недозвољени старт Цуцина, а судија Анђеловски није имао дилему: показао је на белу тачку. Сигуран реализатор пенала био је Аранђел Стојковић и новосадска екипа је повела с 1:0.

Већ у следећем нападу, практично чим су гости кренули с центра, уследила је њихова нова брзоплетост, изгубили су посед, а у казненом простору Инђије лопту је добио Вељко Симић. Брзоноги фудбалер се варком тела ослободио чувара, нанишанио и прецизним удрцем у даљи угао повећао предност црвено-белих на 2:0.


Лалатовић: Задовољан сам, Инђији желим опстанак

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине, био је задовољан због нове победе свог тима, али није пропустио ни прилику да упути честитке, како својим, тако и фудбалерима из Инђије.

- Пре свега, честитам играчима обе екипе на доброј утакмици - нагласио је Лалатовић. - Ушли смо у дуел јако, инсистирајући на високом пресингу, односно желећи на натерамо госте да направе грешке у задњој линији. То нам је пошло за ногом и веома брзо смо постигли два гола. Могли смо до одласка на одмор још једном да затресемо мрежу, али су то могли да учине и ученици мог колеге Дејана Челара. У наставку је Инђија играла веома добро и заслужила је да постигне погодак, а ми смо били бољи, када се подвуче црта, управо за тај један гол. Задовољан сам, остали смо на трећем месту на табели и сада ћемо имати прилику да се одморимо, повређени играчи да се опораве и да у важан део сезоне уђемо комплетни. Заиста се у нашој игри осетило одсуство момака који су озлеђени, јер су они веома важни за нас, али, понављам, очекујем да буду спремни за оно што нам тек следи.

Дејан Челар, учитељ екипе из Инђије, реално је сагледао утакмицу.

- Војводина је заслужила да победи и ја јој честитам на освајању сва три бода - нагласио је овај стручњак. - Дошли смо у Нови Сад с намером да одиграмо добру утакмицу и да се представимо у лепом светлу. Ушли смо бојажљиво у сусрет и то нам се осветило, односно сами смо себи направили проблеме. Ривал је стигао до лепе предности и рутински привео утакмицу крају, иако је у једном периоду деловало као да можемо нешто више да учинимо. На нашу жалост, били смо прилично јалови у нападу, па домаћин није имао посебних проблема да сачува предност. Окрећемо се оном што следи, односно утакмицама које играмо с директним ривалима у борби за опстанак.

        А. П.


Задовољни сигурном предношћу, Лалатовићеви ученици су мало “смањили гас”, па је њихов ривал почео да подиже главу. Имао је и неколико покушаја да угрози гол Воше, али ни један од њих није био толико озбиљан да би ставио Горана Вуклиша на озбиљније искушење. Тако је било до 30. минута, а онда је Бастајић извео слободни ударац, на лопту је натрчао Крнета, а пречка је зауставила његов главом упућени ударац. Пар минута касније поново је Бастајић шутирао из слободњака, али је замало био непрецизан. У самој завршници полувремена, Гемовић је пропустио шансу да трећи пут матира голмана Јовичића, а пред одлазак на одмор то није учинио ни Петар Бојић.

И у наставку приметна је била жеља гостију да стигну макар до почасног гола, били су, утисак је, бољи ривал, док су се црвено-бели мало повукли. То није баш одобравао њихов тренер и често је повицима настојао да их “пробуди”. Међутим, најважније је за домаћина било то што је време цурило и до 79. минута нисмо евидентирали ништа занимљивије на травњаку “Карађорђа”. Тада се, изненада, у идеалној шанси нашао Димитров, али је веома лоше шутирао, па је Вуклиш без муке отклонио опасност по свој гол.

Коначно, у трећем минуту надокнаде, лопта је у казненом простору Воше у руку погодила Ковачевића, па је арбитар из Качарева поново досудио једанаестарц, овог пута у корист Сремаца. Њихов најбољи играч Небојша Бастајић је извео најстрожу казну и поставио коначни резултат.

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“,  судија: Анђеловски (Качарево).  Стрелци: Стојковић (из пенала) у 17. и В. Симић у 18. за Војводину, а Бастајић (из пенала) у 93. минуту за Инђију.

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Андрић 7, Бралић 7, Максимовић 7 (Ђ. Ђурић -), Деветак 7, Стојковић 7 (Ковачевић 7), Дринчић 7, В. Симић 7,5 (Новевски -), Зукић 7, Гемовић 7 (Мркаић 7), Бојић 7.

ИНЂИЈА: Јовичић 6, Цуцин 6,5, Хрубик 6,5 (Ризнић 6), Пантелић 6 (Димитров 6), В. Ђурић 6,5 (Н. Ђурић 6), Шкорић 7, Бастајић 7, Алексић 6,5 (Моду -), Крнета 6,5, Ђорђевић 6 (Јовановић -), Бакић 6,5.

        А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар