Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine ispunili cilj u vojvođanskom derbiju

22.03.2021. 13:14 13:16
Piše:
Foto: Dnevnik (F. Bakić)

Vojvodina – Inđija 2:1 (2:0)

Zamislili su fudbaleri Vojvodine i u delo pretočili nameru da pobede ekipu Inđije i mirno odu na dvonedeljnu pauzu. Ostali su Novosađani na trećem mestu na tabeli, imaće sada sasvim dovoljno vremena da kompletiraju redove i da u izutetno važan deo sezone uđu sa svim raspoloživim snagama.

Nisu Sremci došli na “Karađorđe” s namerom da se brane. Uostalom, pozicija na tabeli im to ni ne dozvoljava, jer vode tešku bitku za opstanak i moraju da pokušavaju da stignu do svakog boda, kadgod im se za to pruži šansa. Ušli su hrabro u vojvođanski derbi, dok je domaćin, po navici, insistirao na visokom presingu i mogućnosti da natera odbrambene igrače rivala da načini grešku. U tome je i uspeo u 17. minutu, kada je Gemović u kontri pobegao odbrani “zelenih”, negde na liniji kaznenog prostora usledio je nedozvoljeni start Cucina, a sudija Anđelovski nije imao dilemu: pokazao je na belu tačku. Siguran realizator penala bio je Aranđel Stojković i novosadska ekipa je povela s 1:0.

Već u sledećem napadu, praktično čim su gosti krenuli s centra, usledila je njihova nova brzopletost, izgubili su posed, a u kaznenom prostoru Inđije loptu je dobio Veljko Simić. Brzonogi fudbaler se varkom tela oslobodio čuvara, nanišanio i preciznim udrcem u dalji ugao povećao prednost crveno-belih na 2:0.


Lalatović: Zadovoljan sam, Inđiji želim opstanak

Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Vojvodine, bio je zadovoljan zbog nove pobede svog tima, ali nije propustio ni priliku da uputi čestitke, kako svojim, tako i fudbalerima iz Inđije.

- Pre svega, čestitam igračima obe ekipe na dobroj utakmici - naglasio je Lalatović. - Ušli smo u duel jako, insistirajući na visokom presingu, odnosno želeći na nateramo goste da naprave greške u zadnjoj liniji. To nam je pošlo za nogom i veoma brzo smo postigli dva gola. Mogli smo do odlaska na odmor još jednom da zatresemo mrežu, ali su to mogli da učine i učenici mog kolege Dejana Čelara. U nastavku je Inđija igrala veoma dobro i zaslužila je da postigne pogodak, a mi smo bili bolji, kada se podvuče crta, upravo za taj jedan gol. Zadovoljan sam, ostali smo na trećem mestu na tabeli i sada ćemo imati priliku da se odmorimo, povređeni igrači da se oporave i da u važan deo sezone uđemo kompletni. Zaista se u našoj igri osetilo odsustvo momaka koji su ozleđeni, jer su oni veoma važni za nas, ali, ponavljam, očekujem da budu spremni za ono što nam tek sledi.

Dejan Čelar, učitelj ekipe iz Inđije, realno je sagledao utakmicu.

- Vojvodina je zaslužila da pobedi i ja joj čestitam na osvajanju sva tri boda - naglasio je ovaj stručnjak. - Došli smo u Novi Sad s namerom da odigramo dobru utakmicu i da se predstavimo u lepom svetlu. Ušli smo bojažljivo u susret i to nam se osvetilo, odnosno sami smo sebi napravili probleme. Rival je stigao do lepe prednosti i rutinski priveo utakmicu kraju, iako je u jednom periodu delovalo kao da možemo nešto više da učinimo. Na našu žalost, bili smo prilično jalovi u napadu, pa domaćin nije imao posebnih problema da sačuva prednost. Okrećemo se onom što sledi, odnosno utakmicama koje igramo s direktnim rivalima u borbi za opstanak.

        A. P.


Zadovoljni sigurnom prednošću, Lalatovićevi učenici su malo “smanjili gas”, pa je njihov rival počeo da podiže glavu. Imao je i nekoliko pokušaja da ugrozi gol Voše, ali ni jedan od njih nije bio toliko ozbiljan da bi stavio Gorana Vukliša na ozbiljnije iskušenje. Tako je bilo do 30. minuta, a onda je Bastajić izveo slobodni udarac, na loptu je natrčao Krneta, a prečka je zaustavila njegov glavom upućeni udarac. Par minuta kasnije ponovo je Bastajić šutirao iz slobodnjaka, ali je zamalo bio neprecizan. U samoj završnici poluvremena, Gemović je propustio šansu da treći put matira golmana Jovičića, a pred odlazak na odmor to nije učinio ni Petar Bojić.

I u nastavku primetna je bila želja gostiju da stignu makar do počasnog gola, bili su, utisak je, bolji rival, dok su se crveno-beli malo povukli. To nije baš odobravao njihov trener i često je povicima nastojao da ih “probudi”. Međutim, najvažnije je za domaćina bilo to što je vreme curilo i do 79. minuta nismo evidentirali ništa zanimljivije na travnjaku “Karađorđa”. Tada se, iznenada, u idealnoj šansi našao Dimitrov, ali je veoma loše šutirao, pa je Vukliš bez muke otklonio opasnost po svoj gol.

Konačno, u trećem minutu nadoknade, lopta je u kaznenom prostoru Voše u ruku pogodila Kovačevića, pa je arbitar iz Kačareva ponovo dosudio jedanaestarc, ovog puta u korist Sremaca. Njihov najbolji igrač Nebojša Bastajić je izveo najstrožu kaznu i postavio konačni rezultat.

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“,  sudija: Anđelovski (Kačarevo).  Strelci: Stojković (iz penala) u 17. i V. Simić u 18. za Vojvodinu, a Bastajić (iz penala) u 93. minutu za Inđiju.

VOJVODINA: Vukliš 7, Andrić 7, Bralić 7, Maksimović 7 (Đ. Đurić -), Devetak 7, Stojković 7 (Kovačević 7), Drinčić 7, V. Simić 7,5 (Novevski -), Zukić 7, Gemović 7 (Mrkaić 7), Bojić 7.

INĐIJA: Jovičić 6, Cucin 6,5, Hrubik 6,5 (Riznić 6), Pantelić 6 (Dimitrov 6), V. Đurić 6,5 (N. Đurić 6), Škorić 7, Bastajić 7, Aleksić 6,5 (Modu -), Krneta 6,5, Đorđević 6 (Jovanović -), Bakić 6,5.

        A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar