overcast clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фудбалери Војводине добили битку с Бачком и врућином

07.08.2017. 12:56 13:00
Пише:
Извор: Радост Бурековића и стрелца Малбашића, фото: Ј. Грлић

Само они гледаоци који су у суботу увече били на стадиону “Карађорђе” могу да наслуте с каквим временским (не)приликама су се пуних 90 минута борили фудбалери Војводине и Бачке.

А управо они, дакле сами играчи, имају право да кажу колико им је тешко било да издрже паклену врућину и, наравно, дуел с ривалом. У таквим условима, а слободно можемо да тврдимо да су они били против фудбала, Војводина је била боља за један гол, постигнут поново у финишу утакмице и сада има скор од три победе и гол разлику 6:0, што је мало ко од боље упућених познавалаца прилика у домаћој “најважнијој споредној ствари на свету” могао да очекује.

„У првих пола сата сусрета нисмо се прилагодили ни условима за игру, али ни противнику“, искрен је био Ненад Ванић, шеф стручног штаба Новосађана.


Филип Малбашић: Надам се наставку серије

Поново је Филип Малбашић постигао гол, трећи у овом првенству, којим је Војводина стигла до значајне победе.

„По изузетно тешким, слободно могу да кажем и екстремним временским условима, једнаким, како за нашег ривала, тако и за нас, остварили смо важну победу“, рекао је Малбашић.

„Гол је пао после одличне акције, коју сам, ето, крунисао шаљући лопту у гол Бачке. Задовољан сам просеком који за сада имам од гола по утакмици, али и нашим новим тријумфом и могу само да прижељкујем да и у Чачку наставимо серију у коју смо ушли. У суботу смо, по оном неверемену, дали све од себе и то нам се вратило на најбољи начин.“


„Лопта нас није слушала, пуно смо грешили у организацији напада, а Бачка је на наш стадион стигла да се брани и да, ако јој успе, шансу потражи у контранападима. Уз све то, по онаквој врућини било је тешко нападати, тим пре што је супарник на својој половини створио густу завесу коју је тешко било пробити. Тек од неког 30. минута и уз одређена померања играча, успели смо да дођемо до дубинских и лопти упућених у простор, самим тим и до прилика и драго ми је што играчи нису били деморалисани после нешто лошијег уласка у утакмицу.“

У наставку, иако игра није посебно добила на динамици, Војводина је била бољи ривал, док су се Бачкопаланчани, како је време одмицало, све жешће и чвршће бранили.

„Имали смо план и задовољан са што су га се у другом полувремену играчи придржавали. Било је само питање када ће пасти тај наш гол и видело се да екипа добија на карактеру и психолошкој стабилности. Захваљујући између осталог и томе, Филип Малбашић је у финишу утакмице успео да затресе мрежу ривала и донесе нам три јако вредна бода. Они добијају на значају и тежини када се зна после каквих, рекао бих чак и - надљудских напора смо до њих стигли.“

Већ у среду Новосађанима следи гостовање у Чачку и дуел с екипом Борца, која још увек није успела да упише ни бод.

„Сама по себи намеће се пред нас жеља да покушамо да и тамо остваримо победу. Верујем да ће играчи најозбиљније схватити и овај сусрет, јер само тако могу да стигну до циља. Свесни смо да још пуно треба да радимо, упркос резултатски одличном почетку првенства. Ове три везане победе допринеле су да значајно у нашој екипи порасте ниво енергије и самопоуздања и зато смо одмах наставили с тренинзима, припремајући се за веома важну утакмицу која нас у среду очекује.“

Пред сам крај утакмице, учитељ фудбалера у црвено-белим дресовима, одлуком судије Новака Симовића, морао је да се пресели на трибине.

„Нисам ништа приговорио, већ сам се гестикулацијом, односно раширеним рукама, упитао због чега је арбитар досудио један прекршај. Четврти судија је, међутим, позвао главног и овај ме је послао у гледалиште. Мислим да имам право да гестикулирам, а да то није увредљиво, али шта да се ради. Поштујем одлуку арбитра“, објаснио је Ненад Ванић.   

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Војводина - Бачка 1:0 (0:0) (Уживо)

Суперлига: Војводина - Бачка 1:0 (0:0) (Уживо)

05.08.2017. 20:01 22:58
Малбашић донео три бода фудбалерима Војводине против Бачке

Малбашић донео три бода фудбалерима Војводине против Бачке

05.08.2017. 22:52 22:55