Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine dobili bitku s Bačkom i vrućinom

07.08.2017. 12:56 13:00
Piše:
Izvor: Radost Burekovića i strelca Malbašića, foto: J. Grlić

Samo oni gledaoci koji su u subotu uveče bili na stadionu “Karađorđe” mogu da naslute s kakvim vremenskim (ne)prilikama su se punih 90 minuta borili fudbaleri Vojvodine i Bačke.

A upravo oni, dakle sami igrači, imaju pravo da kažu koliko im je teško bilo da izdrže paklenu vrućinu i, naravno, duel s rivalom. U takvim uslovima, a slobodno možemo da tvrdimo da su oni bili protiv fudbala, Vojvodina je bila bolja za jedan gol, postignut ponovo u finišu utakmice i sada ima skor od tri pobede i gol razliku 6:0, što je malo ko od bolje upućenih poznavalaca prilika u domaćoj “najvažnijoj sporednoj stvari na svetu” mogao da očekuje.

„U prvih pola sata susreta nismo se prilagodili ni uslovima za igru, ali ni protivniku“, iskren je bio Nenad Vanić, šef stručnog štaba Novosađana.


Filip Malbašić: Nadam se nastavku serije

Ponovo je Filip Malbašić postigao gol, treći u ovom prvenstvu, kojim je Vojvodina stigla do značajne pobede.

„Po izuzetno teškim, slobodno mogu da kažem i ekstremnim vremenskim uslovima, jednakim, kako za našeg rivala, tako i za nas, ostvarili smo važnu pobedu“, rekao je Malbašić.

„Gol je pao posle odlične akcije, koju sam, eto, krunisao šaljući loptu u gol Bačke. Zadovoljan sam prosekom koji za sada imam od gola po utakmici, ali i našim novim trijumfom i mogu samo da priželjkujem da i u Čačku nastavimo seriju u koju smo ušli. U subotu smo, po onom neveremenu, dali sve od sebe i to nam se vratilo na najbolji način.“


„Lopta nas nije slušala, puno smo grešili u organizaciji napada, a Bačka je na naš stadion stigla da se brani i da, ako joj uspe, šansu potraži u kontranapadima. Uz sve to, po onakvoj vrućini bilo je teško napadati, tim pre što je suparnik na svojoj polovini stvorio gustu zavesu koju je teško bilo probiti. Tek od nekog 30. minuta i uz određena pomeranja igrača, uspeli smo da dođemo do dubinskih i lopti upućenih u prostor, samim tim i do prilika i drago mi je što igrači nisu bili demoralisani posle nešto lošijeg ulaska u utakmicu.“

U nastavku, iako igra nije posebno dobila na dinamici, Vojvodina je bila bolji rival, dok su se Bačkopalančani, kako je vreme odmicalo, sve žešće i čvršće branili.

„Imali smo plan i zadovoljan sa što su ga se u drugom poluvremenu igrači pridržavali. Bilo je samo pitanje kada će pasti taj naš gol i videlo se da ekipa dobija na karakteru i psihološkoj stabilnosti. Zahvaljujući između ostalog i tome, Filip Malbašić je u finišu utakmice uspeo da zatrese mrežu rivala i donese nam tri jako vredna boda. Oni dobijaju na značaju i težini kada se zna posle kakvih, rekao bih čak i - nadljudskih napora smo do njih stigli.“

Već u sredu Novosađanima sledi gostovanje u Čačku i duel s ekipom Borca, koja još uvek nije uspela da upiše ni bod.

„Sama po sebi nameće se pred nas želja da pokušamo da i tamo ostvarimo pobedu. Verujem da će igrači najozbiljnije shvatiti i ovaj susret, jer samo tako mogu da stignu do cilja. Svesni smo da još puno treba da radimo, uprkos rezultatski odličnom početku prvenstva. Ove tri vezane pobede doprinele su da značajno u našoj ekipi poraste nivo energije i samopouzdanja i zato smo odmah nastavili s treninzima, pripremajući se za veoma važnu utakmicu koja nas u sredu očekuje.“

Pred sam kraj utakmice, učitelj fudbalera u crveno-belim dresovima, odlukom sudije Novaka Simovića, morao je da se preseli na tribine.

„Nisam ništa prigovorio, već sam se gestikulacijom, odnosno raširenim rukama, upitao zbog čega je arbitar dosudio jedan prekršaj. Četvrti sudija je, međutim, pozvao glavnog i ovaj me je poslao u gledalište. Mislim da imam pravo da gestikuliram, a da to nije uvredljivo, ali šta da se radi. Poštujem odluku arbitra“, objasnio je Nenad Vanić.   

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina - Bačka 1:0 (0:0) (Uživo)

Superliga: Vojvodina - Bačka 1:0 (0:0) (Uživo)

05.08.2017. 20:01 22:58
Malbašić doneo tri boda fudbalerima Vojvodine protiv Bačke

Malbašić doneo tri boda fudbalerima Vojvodine protiv Bačke

05.08.2017. 22:52 22:55