few clouds
17°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТСЦ У ЧЕТВРТОМ КОЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ ГОСТУЈЕ ФРАЈБУРГУ: Тиња нада у редовима Тополчана

08.11.2023. 16:29 09:23
Пише:
Фото: Голман Фрајбурга Атубулу интервенише испред фудбалера ТСЦ–а у Бачкој Тополи, фото: ФК ТСЦ

Фудбалери ТСЦ–а су, у добром расположењу, преко Базела отпутовали у Фрајбург, где ће вечерас од 21 час, у четвртом колу Лиге Европе, одмерити снаге са Фрајбургом.

Пре две недеље Немци су у ТСЦ арени славили 3:1 и пред реванш меч су велики фаворити. Али, у табору Тополчана тиња нада да би могли да направе изненађење поготово после добрих партија у мечевима са Црвеном звездом и Чукаричким у домаћем шампионату.


Фрајбург – ТСЦ

ФРАЈБУРГ: Фолсвинкен стадион, капацитет 30.000 гледалаца, судија: Налбандијан (Јерменија), почетак у 21 сати.

ФРАЈБУРГ: Атуболу – Линхарт, Гинтер, Кублер, Голде – Рол, Егерштајн, Хофлер – Грифо,  Холер, Доан.

ТСЦ: Илић – Цветковић, Ђорђевић, Стојић, Чалушић, Петровић – Радин, Ђаковац. Вулић, Станић – Јовановић.


– Фрајбург нас није надиграо у првом мечу – рекао је тренер ТСЦ–а Жарко Лазетић. – Водили смо, играли добро и онда, после грешака, примили голове. У Европи се грешке не праштају, сви тимови су изузетно квалитетни. Наравно, из сваког европског меча нешто научимо, извлачимо поуке и напредујемо. Полако смо стигли до колоквијума, а надам се да ћемо и у догледно време и испите положити.


КРИСТИЈАН ШТРАЈХ, ТРЕНЕР ФРАЈБУРГА: ТСЦ има сјајне појединце

Фрајбург дели прво место на табели А групе Лиге Европе са шест бодова, а у суботу је имао тежак меч у немачком првенству против Борусије из Менхенгладбаха. 

– Тешко је играти на два фронта  – каже Кристијан Штрајх(54), који има најдужи стаж у Бундес лиги,  на клупи Фрајбурга је од 2011. година. – Али моји играчи су професионалци.  Без обзира на резултат у Бачкој Тополи, очекује нас тешка утакмица, ТСЦ има сјајне појединце, играју дисциплиновано, недостаје им мало искуства, али ако им се да простора изузетно су опасни. Имају доброг тренера, заиста из Бачке Тополе сам понео сјајне утиске. Међутим, наш циљ је победа и пласман у другу рунду. Екипа нам је комплетна једино не можемо да рачунамо на Шалаија, који се повредио у Бачкој Тополи.  


Фрајбург је у Бачкој Тополи играо солидно, био је изузетно опасан у прекидима, а истицао се троструки стрелац Италијан Винћенцо Грифо, који ће и вечерас бити главна опасност за одбрану ТСЦ –а.

– Нису нас Немци изненаили у првом мечу, неће ни сада – објашњава Лазетић. – Све знамо о њима, изузетно су снажни, одлични у прекидима, играју чврсто, а рањиви су на боковима, то морамо да искористимо. Анализирали смо њихову игру против водећег Бајера (1:2) и Борусије из Менхегладбаха (3:3). Видели смо много тога и надам се да ћемо то успети да искористимо.

Против Фрајбурга блистао је капитен Немања Петровић, који је и постиго водећи погодак, а добру партију пружио је леви бочни играч Тополчана и у мечу са Чукаричким.

– Фрајбург је типичан представник немачке школе фудбала – казао је Петровић. – Играчи су снажни, јаки, брзи, тешко им је парирати. Морамо да смањимо темпо, да играмо мирно до ноге и онда да искористимо брзину наших шпицева, пре свега Јовановића.

После дуже времена тренер Тополчана нема проблема приликом одабира фудбалера, пошто су сви играчи здрави и спремни за вечерашњи меч.

Г. Ковач

ЛИГА ЕВРОПЕ

А група

Фрајбург – ТСЦ (21)

Вест Хем – Олимпијакос (21)

1. Вест Хем   3          2          0          1          6:4      6

2. Фрајбург    3          2          0          1          7:5      6

3. Олимпијакос         3          1          1          1          6:6      4

4. ТСЦ            3          0          1          2          4:8      1

Аутор:
Пошаљите коментар
ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-А СЛАВИЛИ НА БАНОВОМ БРДУ: Бачкотополчани контрама до бодова

ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-А СЛАВИЛИ НА БАНОВОМ БРДУ: Бачкотополчани контрама до бодова

05.11.2023. 17:38 17:48