Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TSC U ČETVRTOM KOLU LIGE EVROPE GOSTUJE FRAJBURGU: Tinja nada u redovima Topolčana

08.11.2023. 16:29 09:23
Piše:
Foto: Golman Frajburga Atubulu interveniše ispred fudbalera TSC–a u Bačkoj Topoli, foto: FK TSC

Fudbaleri TSC–a su, u dobrom raspoloženju, preko Bazela otputovali u Frajburg, gde će večeras od 21 čas, u četvrtom kolu Lige Evrope, odmeriti snage sa Frajburgom.

Pre dve nedelje Nemci su u TSC areni slavili 3:1 i pred revanš meč su veliki favoriti. Ali, u taboru Topolčana tinja nada da bi mogli da naprave iznenađenje pogotovo posle dobrih partija u mečevima sa Crvenom zvezdom i Čukaričkim u domaćem šampionatu.


Frajburg – TSC

FRAJBURG: Folsvinken stadion, kapacitet 30.000 gledalaca, sudija: Nalbandijan (Jermenija), početak u 21 sati.

FRAJBURG: Atubolu – Linhart, Ginter, Kubler, Golde – Rol, Egerštajn, Hofler – Grifo,  Holer, Doan.

TSC: Ilić – Cvetković, Đorđević, Stojić, Čalušić, Petrović – Radin, Đakovac. Vulić, Stanić – Jovanović.


– Frajburg nas nije nadigrao u prvom meču – rekao je trener TSC–a Žarko Lazetić. – Vodili smo, igrali dobro i onda, posle grešaka, primili golove. U Evropi se greške ne praštaju, svi timovi su izuzetno kvalitetni. Naravno, iz svakog evropskog meča nešto naučimo, izvlačimo pouke i napredujemo. Polako smo stigli do kolokvijuma, a nadam se da ćemo i u dogledno vreme i ispite položiti.


KRISTIJAN ŠTRAJH, TRENER FRAJBURGA: TSC ima sjajne pojedince

Frajburg deli prvo mesto na tabeli A grupe Lige Evrope sa šest bodova, a u subotu je imao težak meč u nemačkom prvenstvu protiv Borusije iz Menhengladbaha. 

– Teško je igrati na dva fronta  – kaže Kristijan Štrajh(54), koji ima najduži staž u Bundes ligi,  na klupi Frajburga je od 2011. godina. – Ali moji igrači su profesionalci.  Bez obzira na rezultat u Bačkoj Topoli, očekuje nas teška utakmica, TSC ima sjajne pojedince, igraju disciplinovano, nedostaje im malo iskustva, ali ako im se da prostora izuzetno su opasni. Imaju dobrog trenera, zaista iz Bačke Topole sam poneo sjajne utiske. Međutim, naš cilj je pobeda i plasman u drugu rundu. Ekipa nam je kompletna jedino ne možemo da računamo na Šalaija, koji se povredio u Bačkoj Topoli.  


Frajburg je u Bačkoj Topoli igrao solidno, bio je izuzetno opasan u prekidima, a isticao se trostruki strelac Italijan Vinćenco Grifo, koji će i večeras biti glavna opasnost za odbranu TSC –a.

– Nisu nas Nemci iznenaili u prvom meču, neće ni sada – objašnjava Lazetić. – Sve znamo o njima, izuzetno su snažni, odlični u prekidima, igraju čvrsto, a ranjivi su na bokovima, to moramo da iskoristimo. Analizirali smo njihovu igru protiv vodećeg Bajera (1:2) i Borusije iz Menhegladbaha (3:3). Videli smo mnogo toga i nadam se da ćemo to uspeti da iskoristimo.

Protiv Frajburga blistao je kapiten Nemanja Petrović, koji je i postigo vodeći pogodak, a dobru partiju pružio je levi bočni igrač Topolčana i u meču sa Čukaričkim.

– Frajburg je tipičan predstavnik nemačke škole fudbala – kazao je Petrović. – Igrači su snažni, jaki, brzi, teško im je parirati. Moramo da smanjimo tempo, da igramo mirno do noge i onda da iskoristimo brzinu naših špiceva, pre svega Jovanovića.

Posle duže vremena trener Topolčana nema problema prilikom odabira fudbalera, pošto su svi igrači zdravi i spremni za večerašnji meč.

G. Kovač

LIGA EVROPE

A grupa

Frajburg – TSC (21)

Vest Hem – Olimpijakos (21)

1. Vest Hem   3          2          0          1          6:4      6

2. Frajburg    3          2          0          1          7:5      6

3. Olimpijakos         3          1          1          1          6:6      4

4. TSC            3          0          1          2          4:8      1

Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERI TSC-A SLAVILI NA BANOVOM BRDU: Bačkotopolčani kontrama do bodova

FUDBALERI TSC-A SLAVILI NA BANOVOM BRDU: Bačkotopolčani kontrama do bodova

05.11.2023. 17:38 17:48