ФРАНЦУЗИ УЗ ДОСТА СРЕЋЕ ДО ЧЕТВРТФИНАЛА: Вертонген трагичар (ВИДЕО)

Фудбалери Француске савладали су Белгију минималним резултатом и пласирали се у четвртфинале Европског првенства у Немачкој.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Andreea Alexandru)

Француска је показала више на почетку сусрета. Имала је већи посед лопте и опасније нападе. Кастелсу је много мука задавао Мбапе, а Маркус Тирам је у 34. минуту имао одличну прилику када је налетео главом на центрирану лопту Кундеа и послао је тик уз гол. Француска је имала проблем са жутим картонима пошто је главни арбитар у првом полувремену опоменуо Гризмана, Чуаменија и Рабиоа који неће моћи да наступи на наредној утакмици. 

Друго полувреме такође је почело нападима ,,триколора". Најпре је ударац Чуаменија зауставио Кастелс, а потом је расположени Тирам  главом шутирао преко пречке. Иако се, руку на срце од свих мечева осмине финала баш у овом очекивало највише узбуђења, десило се супротно. Питање победника решено је у 85. минуту када је Коло Муани шутирао искоса са десетак метара од гола, лопта је погодила Вертонгена, преварила Кастелса па је тако Француска обезбедила место међу осам најбољих репрезентација у Европи. 

Француска - Белгија 1:0 (0:0)

ДИЗЕЛДОРФ: Меркур Шпил Арена. Судија: Глен Ниберг (Шведска). Стрелци: Вертонген у 85. (аг) за Француску. Жути картони: Гризман, Рабио и Чуамени (Француска), а Вертонген, Мангала (Белгија).

ФРАНЦУСКА: Мењон 7, Кунде 7, Упамекано 6, Салиба 7, Хернандез 7, Канте 7, Чуамени 6,5, Рабио 6, Гризман 6, Тирам 7 (Муани 7), Мбапе 7.

БЕЛГИЈА: Кастелс 6,5, Кастањ 6,5 (Кетелар), Фае 7, Вертонген 6, Теате 6,5, Доку 6,5, Де Брујне 6, Онана 6, Караско 7 (Лукебакијо), Лукаку 6, Опенда 6 (Мангала).

В. Гвозденовић 

 

Cup tree provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0412
Најновије вести