Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) „DNEVNIK” NA PRIPREMAMA FK VOJVODINA - Dve nedelje je premalo za odmor

27.06.2024. 16:35 16:42
Piše:
Izvor: Dnevnik

Od našeg specijalnog izveštača sa Zlatibora

Red zlatiborskih terena i šumskih staza, red teretana i spa centara, na smenu, tek toliko da im jednoličnost ne dosadi, to je sadržaj priprema fudbalera Vojvodine na Zlatiboru.

Ovog leta, za razliku od prethodnih godina, odlučili su da sezonu dočekaju pripremajući se na domaćim terenima, što su igrači prihvatili sa oduševljenjem.

– U našoj lepoj Srbiji, na našem Zlatiboru, imamo sve uslove za realizaciju plana priprema u drugoj fazi, posle dvonedeljnog druženja u Novom Sadu – raspoložen za razgovor bio je kondicioni trener Aleksandar Jovančević. – Zaista nije postojao ni jedan jedini razlog da tražimo alternativu bilo gde u okruženju. Primetio sam da je većina naših klubova imala identičan stav ovog leta prilikom izbora centara za nastavak priprema.

U četvrtak su Vošini fudbaleri imali dva treninga. Pre podne su, u grupama, vežbali u spa centru hotela „Zlatibor“, gde je ekipa smeštena i gde postoje svi sadržaji na kojima savremeni trenažni proces insistira, a posle podne na jednom od zlatiborskih fudbalskih terena.

– Mi smo profesionalci Vojvodine, igrači se i ponašaju u skladu s tim – ponosno je izjavio Jovančević – Svi su došli u dobrom stanju, pojedinci su na visokom nivou spreme. Ja bih, međutim, da pokrenem drugu temu... Istina je da ja volim da „nagazim“ igrače da rade puno. Ali, postavljam sada pitanje da li je 14 dana odmora dovoljno vrhunskom sportisti za oporavak u ovakvom ritmu treninga i utakmica, kao što smo mi imali proletos? Verujte, to nije dovoljno da se zaleče sve sitne povrede, da se igrači odmore i fizički i psihički. Tako kratka pauza ne može da zaleči sve tragove koje takmičarska sezona ostavi. Međutim, to je tema za ljude koji kreiraju kalendar takmičenja. Nama preostaje da se što bolje pripremimo, u skladu sa zahtevima usvojenih termina.

U hijerarhiji zahteva za vrhunsku pripremu ekipe naš sagovornik je imao spreman odgovor što se prioriteta tiče.

– Selekcija je najvažnija stavka u izgradnji tima, verujem da je to svakome jasno. Sve je lakše u radu, ukoliko je selekcija urađena kako treba. Vidljivo je da u svakom prelaznom roku imamo sve bolju i kvalitetniju selekciju, a kontinuitet u radu doprinosi da selekciju „ispeglamo“ i pripremimo za napore takmičenja. Koliko smo pre godinu dana govorili o atmosferi koja pokreće sve u klubu, prisutna je sada u još većoj meri, tako da imam jako uporište kada tvrdim da će Vojvodina izgledati još kvalitetnije na terenu i moćnije u domaćim takmičenjima, a sportski je da očekujem i dostojno reprezentovanje i kluba i nivoa našeg superligaškog fudbala u dvomeču sa Ajaksom za mesec dana – optimistički je sezonu najavio svojevremeno jedan od najboljih rvača sveta u svojoj kategoriji grčko-rimskim stilom, kondicioni trener Vojvodine Aleksandar Jovančević. 


Stariji diktiraju tempo

– Nemam primedbu na rad i zalaganje ni jednog pojedinca – rekao je Jovančević. – Međutim, neću da kažem ništa novo ako kao predvodnike u odgovorima na profesionalne obaveze izdvojim Zukića, Vukanovića, Petrovića, Savićevića, da ne nabrajam dalje. Moram da naglasim da su oni, osim u klupskom, bili i u reprezentativnom programu priprema, tako da su zaista perjanice ekipe, koje daju stabilnost i diktiraju tempo u svakom pogledu. Mlađi ih dosledno slede. Zadovoljstvo je trenirati Bukinca, Veličkovića i ostale mlade igrače, koji su strateško opredeljenje kluba, na čemu insistira i predsednik Dragoljub Zbiljić sa saradnicima.


 Lazo Bakmaz

 

Autor:
Pošaljite komentar
„DNEVNIK” NA PRIPREMAMA FK VOJVODINA - Zbog nevremena oporavak u teretani: Sve po planu, povređenih nema

„DNEVNIK” NA PRIPREMAMA FK VOJVODINA - Zbog nevremena oporavak u teretani: Sve po planu, povređenih nema

26.06.2024. 15:44 15:55