Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДЕЈАН ЗУКИЋ НЕ РАЗМИШЉА О ПОНУДИ ИЗ РУСИЈЕ: „Главом и телом сам и даље у Војводини“

12.06.2024. 14:40 15:06
Пише:
Извор: ФК Војводина

Dvadеsеttrogodišnji Дејан Зукић, како ствари тренутно стоје, остаће, с капитенском траком око руке, предводник ове генерације фудбалера Војводине.  

Током протеклих дана и недеља било је доста информација о томе да се њега  интересује московски ЦСКА, али до евентуалног договора и трансфера још није дошло. Младић рођен у Бачком Јарку, међутим, тиме није опетерећен и на почетку припрема ставио се на располагање шефу стручног штаба Новосађана Божидару Бандовићу.

- Главом и телом сам и даље у Војводини – рекао је Зукић. - Јавио сам се шефу на прозивку, а једино што знам је то да је понуда из Русије стигла, али, за сада, о њој не размишљам. Стога, немојте ништа да ме питате о евентуалном одласку, молим вас. Усредсређен сам на обавезе које су пред свима нама током припрема, јер у новој сезони имамо много циљева. Свесни смо да су очекивања од нас велика, па нам је основна идеја да што спремнији дочекамо прве званичне утакмице.

Размак између два првенства био је веома кратак. Црвено-бели су у прошлом освојили четврто место, желе да оду још више у новом, па се не жале због кратког периода летњег одмора.

- Такав је живот фудбалских професионалаца и на то смо се навикли. Током паузе нисам се претерано одмарао, већ сам радио на свему оном што је стручни штаб поставио као обавезу пред сваког од нас. Најбоље познајем своје тело, знам шта ми је потребно и трудио сам се да све задатке у потпуности одрадим. Био сам неколико дана и на обали Јадранског мора, али сам сигуран да спреман дочекујем  нови циклус рада.

Пред Новосађанима су, између осталог, и квалификације за Лигу Европе, у којима стартују од другог кола.

- Имамо и квалитет и потенцијал да испунимо замисли и жеље, како нас самих, тако и наших навијача. Ни не знам то ко су нам потенцијални ривали у квалификацијама, али то и није много битно. Оно што је једино важно је да се максимално спремимо, уиграмо и те предстојеће дуеле дочекамо на начин на који то и желимо.


Величковић за лепу будућност

И пре званичног почетка летњег прелазног рока (27. јун – 13. септембар), Војводина је довела двојицу новајлија. То су Румун Михаи Бутеган и Марко Величковић из лучанске Младости.

- Упознао сам новајлије у понедељак, на тренингу – нагласио је Зукић. – Величковића, додуше, знам из нашег првенства, играо сам против њега и убеђен сам да је реч у младићу који има озбиљан потенцијал и пред којим је лепа фудбалска будућност.


Првог дана рада је, осим обавезних лекарских прегледа, одржан и први тренинг црвено-белих. На њему нису били сви играчи на које Бандовић рачуна за следећу сезону.

- Тројица играча су нам недостајала, због обавеза које су имали према државним тимовима из земаља чије боје бране. То су Андрија Радуловић, Вукан Савићевић и Калеб Зади Сери, који су добили неколико дана више да се одморе, али их очекујемо да нам се придруже у наредним данима.

Незаобилазна тема у фудбалским круговима сигурно је почетак Европског првенства у Немачкој. Репрезентација Србије ће, после више од две десеније поста, наступити на овом догађају и то у Ц групи, у којој игра са селекцијама Енглеске, Словеније и Данске.

- Наравно да ћу да пратим ЕУРО, тим пре што очекујем да наша репрезентација сигурно прође у другу фазу и тамо направи изненађење. Верујем да тим селектора Драгана Стојковића може да стигне до четвртфинале, чак и међу четири најбоље селекције, па ћу свим срцем да навијам за „орлове“ - подвукао је Дејан Зукић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
ДО ЛЕТА 2026. Зукић продужио уговор с Војводином: Пред нама је УСПЕШНА СЕЗОНА

ДО ЛЕТА 2026. Зукић продужио уговор с Војводином: Пред нама је УСПЕШНА СЕЗОНА

07.08.2023. 21:11 21:14