overcast clouds
9°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДЕБАКЛ ПАРТИЗАНА ПРОТИВ ДИНАМА ИЗ КИЈЕВА у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона

23.07.2024. 22:20 22:31
Пише:
Фото: ФК Партизан

Фудбалери Динама из Кијева декласирали су Партизан у Лублину у Пољској са 6:2 у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Реванш утакмица је следеће среде у Београду.

Нова европска брука Партизана! Прошле сезоне је мрежу црно-белима напунио Норшјеланд у Данској (5:0), а вечерас их је разбио кијевски Динамо у Пољској и нада у пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона скоро да и не постоји.

У 22. минуту немачки судија је после интервенције из ВАР собе досудио пенал за Партизан јер је Александар Каравајев фаулирао Алда Калулуа. Сигуран са беле тачке био је Салдања, који је послао лопту у мрежу популарном "Пањенком".  Динамо је бољу игру крунисао изједначењем у 40. минуту. Микола Шапараенко је после додавања Владислава Кабајева снажним ударцем са 15 метара матирао дотле одличног Александра Јовановића. Само три минута касније најтрофејнији украјински клуб стиже до потпуног преокрета. Стрелац је био Володимир Бражко, који је после лоше избијене лопте Светозара Марковића послао лопту у мрежу ударцем искоса са око 18 метара. У 45. минуту Салдања је шутирао искоса са пет метара, али је голман Динама Георгиј Бушчан био одлично постављен. У следећем нападу, Каравајев је искоса са 15 метара шутирао, Никола Антић је у жељи за изблокира ударац променио смер лопти и она је преварила голмана Јовановића и завршила у мрежи.

На полувремену је тренер Партизана Александар Станојевић покушао да појача дефанзиву увођењем Александра Шћекића уместо Јунгџун Гоха, али ни то није помогло, па је Владислав Кабајев у 55. минуту повећао на 4:1. Партизан је смањио на 2:4 другим голом на мечу Салдање. Асистент је био резервиста Ибрахим Зубаиру. Штопер Денис Попов је у 83. минуту повећаи на 5:2 кад је из непосредне близине послао лопту у мрежу после асистенције резервиста Назара Волошина. Управо је Волошин био асистент и за шести гол, у 90+2. минуту резервиста Александар Пихалонок је поставио коначан резултат.

Утакмицу је са трибина Лублин Арене пратило око четири хиљаде навијача Динама.

Реванш меч играће се у Београду, 31. јула од 20 часова, а главни судија биће Маријан Александру Барбу из Румуније.

Победник овог двомеча ће у следећој фази квалификација одмерити снаге са шкотским Ренџерсом, а то ће највероватније бити Динамо, јер Партизану је потребно чудо. Поражени ће се спустити у квалификације за Лигу Европе, где ће у трећој рунди играти с пораженим из двомеча Фенербачхе – Лугано.

Динамо Кијев – Партизан 6:2 (3:1)

ЛУБЛИН: Стадион Арена Лублин (Пољска).  Гледалаца: 4.712. Судија: Кристијан Дингерт (Немачка). Стрелци: Шапаренко 41, Бражко 43, Караваев 45+1, Кабаев 55, Попов 83, Пихаљонок 90+3 за Динамо, а  Салдања у 22. и 66. минуту за Партизан. Жути картони: Салдања, Де Медини (Партизан).

ДИНАМО: Бушахан – Караваев (од 46. Малиш), Ђачук, Попов, Вивчаренко – Бујалски (од 46. Пихаљонок), Бражко (од 86. Андријевски) – Јармоленко (од 69. Волошин), Шапаренко (од 86. Лонвијк), Кабаев – Ванат.

ПАРТИЗАН: Јовановић – Де Медина (од 60. Филиповић), Марковић, Мујакић, Антић – Ариага, Захид (од 60. Natho) – Северина (од 60. Зубаиру), Гох (од 46. Шћекић), Калулу (од 77. Трифуновић) – Салдања.

Аутор:
Пошаљите коментар
УКРАЈИНЦИ ОДБИЛИ ДА СЕ РУКУЈУ са фудбалерима Партизана (ВИДЕО)

УКРАЈИНЦИ ОДБИЛИ ДА СЕ РУКУЈУ са фудбалерима Партизана (ВИДЕО)

23.07.2024. 21:20 22:32
ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ПАРТИЗАНА МИЛОШ ВАЗУРА: Питамо се само шта смо ми то урадили Украјинцима?

ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ПАРТИЗАНА МИЛОШ ВАЗУРА: Питамо се само шта смо ми то урадили Украјинцима?

23.07.2024. 20:49 20:52
(ВИДЕО) ТРЕНЕР ДИНАМА ИЗ КИЈЕВА НАПАО ПАРТИЗАН: „Отишли су у земљу која напада и убија”

(ВИДЕО) ТРЕНЕР ДИНАМА ИЗ КИЈЕВА НАПАО ПАРТИЗАН: „Отишли су у земљу која напада и убија”

23.07.2024. 08:36 08:42
ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА КИЈЕВЉАНИМА: Динамо је велики клуб, желимо резултат који нас оставља "у игри" за реванш (ВИДЕО)

ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА КИЈЕВЉАНИМА: Динамо је велики клуб, желимо резултат који нас оставља "у игри" за реванш (ВИДЕО)

Остало је нешто више од 24 сата до почетка прве утакмице у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона између Динамо Кијева и Партизана.
22.07.2024. 20:07 20:15