ЂАСУЛА ПОГОДИО ЗА РЕМИ У ХАМБУРГУ између Албаније и Хрватске (ВИДЕО)

После пораза које су доживели у премијерним сусретима у Б групи од Шпаније, односно Италије, најбољи фудбалери Хрватске и Албаније одиграли су прву међусобну утакмицу у историји.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

После не посебно квалитетне партије у већем делу утакмице, у хаотичном финишу сусрета, оба тима могла су до победе, а на крају је она завршена ремијем који не одговара ни једнима, ни другима.

Кренули су офанзивно Хрвати, али су 11. минуту повели Албанци. На добро убачену лопту Асанија с десне стране, скочио је Ћазим Лачи, главом је упутио ка голу, а Доминик Ливаковић није најсјајније интервенисао и она је, испод њега, завршила у мрежи. Безидејно је деловала хрватска селекција, која јесте имала већи посед, али је била без правих, великих прилика. Али зато су је, у 31. минуту, имали Албанци. И то какву! После контре, Асани је избио сам пред гол, али је Ливаковић сјајно реаговао и спасио свој тим још веће невоље.

Слику о добром издању у првих 45 минута, заокружили су Силвињови изабраници шансом коју је, у надоканди, пропустио да реализује Манај, када је хрватски чувар мреже још једном парадом морао да спасава свој гол.

У наставку су Хрвати кренули још јаче ка голу противника, у 50. минуту резервиста Сучић је добро шутирао, али је Стракоша још боље одбранио. Плели су Далићеви изабраници мрежу испред албанског гола и све чешће су стизали у ситуације да направе нешто конкретније.

Имали су „коцкасти“ неколико шанси, да би, у 74. минуту, Андреј Крамарић крунисао напоре свог тима и, са седам-осам метара, изједначио на 1:1. Одмах у следећем налету, Марио Пашалић није искористио сјајну шансу, када је Стракоша успео да сачува своју мрежу.

Међутим, Албанцима је вода ушла у уши, ни трага није било оној солидној партији из првих 45 минута. У 76. минуту Хравтска је начинила преокрет, када је Будимир искористио непажњу одбране ривала, Сучић је шутирао, а одбијена лопта у ногу је погодила резервисту Ђасулу и завршила у мрежи албанског гола.

Кренули су Албанци ка голу Ливаковића и у петом минуту надоканде, након

цантаршута Митаја, Ђасула је из трагичара израстао у јунака свог тима,  поставивши коначних 2:2.

Хрватска – Албанија 2:2 (0:1)

ХАМБУРГ: „Фолкспарк“ стадион, гледалаца: 50.000. Судија: Франсоа Летексије (Француска). Помоћници: Сирил Муније и Мехди Рахмуни (обојица Француска). Жути картони: Ивушић (резервни играч Хрватске), Хисај, Ђасула (Албанија).

СТРЕЛЦИ: 0:1 – Лачи у 11. 1:1 – Крамарић у 74. 2:1 – Ђасула (аутогол) у 76. 2:2 Ђасула у 90+5. минуту.

ХРВАТСКА: Ливаковић 7 – Јурановић 6,5, Шутало 6, Гвардиол 6,5, Перишић 6 (од 84. Соса -) – Модрић 6,5, Брозовић 6 (од 56. Пашалић 6), Ковачић 6 – Мајер 6 (од 46. Сучић 7), Петковић 6 (од 69. Будимир 6,5), Крамарић 7 (од 84. Батрурина -).

АЛБАНИЈА: Стракоша 6 – Хисај 6, Ђимшити 6,5, Ајети 6, Митај 6,5 – Аслани 6, Рамадани 5,5 (од 85. Хоџа -), Лачи 7 (од 72. Ђасула 6,5) – Асани 7 (од 64. Сефери 6,5), Манај 6 (од 85. Даку -), Бајрами 6.

А. Предојевић

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0412
Најновије вести