Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

CRVENA ZVEZDA U ČETVRTAK IGRA PRVI SUSRET U NOVOM FORMATU LIGE ŠAMPIONA, RIVAL JOJ JE BENFIKA Milojević: Treba da uživamo protiv velikana

18.09.2024. 17:00 17:10
Piše:
милојевић
Izvor: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Pred fudbalerima Crvene zvezde sutra uveče je novi start u Ligi šampiona.

Kada se u obzir uzme kvalitet ovog takmičenja, imena rivala s kojima su crveno-beli u konkurenciji i činjenica da je prvak Srbije sada već stalni učesnik grupnih faza najjačih kontinentalnih nadmetanja, jasno je da je i sam plasman među 36 najboljih timova na Starom kontinentu veliki uspeh. To, naravno, ne smeta Zvezdinim navijačima, igračima, struci i rukovodećem kadru da sanja i o još većim dometima, ali bez velikih reči i zaletanja.

Prvi rival timu trenera Vladana Milojevića, sutra na stadionu „Rajko Mitić“ (od 18.45 časova), biće portugalski velikan Benfika. Trener Milojević obratio se javnosti pred prvi duel u novoj koncepciji Lige šampiona, složivši se s konstatacijom da je već i sam plasman u društvo evropskih velikana veliki domet.

- Ponosan sam na to što ćemo igrati u ovakvoj konkurenciji, jer nam je to i bio cilj – naglasio je trener beogradskog tima. – Nikada nije lako kada morate da igrate kvalifikacije, kako biste se dočepali plasmana u ovakvo takmičenje. Znamo da je reč o novom formatu i, posle jučerašnjih utakmica, počeli smo da se navikavamo na novu fudbalsku eru, uz ponos što je i Zvezda deo toga. Moći ćemo da uživamo, zajedno s našim navijačima i želimo da u svakom susretu napravimo spektakl.

Što se samog duela s Benfikom tiče, Milojević je istakao:

- Imamo manjih problema, tako da ćemo tek da vidimo to s kojim timom ćemo izaći na megdan Portugalcima. Benfika je veliki klub, ne bih trošio puno reči o njemu, ali ne bih se složio s razmišljanjima da je u krizi. Očekujem dobru utakmicu, protiv fenomenalnog protivnika, u kojoj ćemo dati sve od sebe. Moramo da izađemo hrabro i da odradimo sve ono što smo radili na treningu.

Pomoć Ljubomira Fejse

Osvrnuo se Milojević i na to da o Benfiki zna dosta, zahvaljujući nekadašnjem igraču tog kluba Ljubomiru Fejsi, koji je igrao kod njega dok je bio trener Al Ahlija.

- Neće večerašnji susret biti borba Davida i Golijata, iako imam veliki respekt prema rivalu, Ljubomir Fejsa mi je mnogo pričao o Benfiki i tome koliki je to klub. Ne plašim se nijednog rezultata, već želim da moji igrači izađu hrabro, da se bore, a videćemo onda ko će imati bolju taktiku, kome je dan i slično. Sitnice će odlučiti, možda neki aut i faul... U svakom slučaju, želeli smo da budemo ovde i predstavićemo se na najbolji način. Nemamo čega da se plašimo, veliki smo klub i igramo u našem gradu – zaključio je Milojević.

Na pitanje ko je favorit, iskusni stručnjak je odgovorio:

- Neću mojim igračima pričati o tome da li smo favoriti ili nismo, to je tema za novinare i reportere. Za nas je najbitnije to da budemo fokusirani i da pružimo maksimum. Ono što ću svakako reći igračima, jeste to da je potrebno radimo ono što radimo, da verujemo u sebe, kao i to da smo dobar tim. Trudićemo se da odradimo posao na najbolji način i to su pravci u kojima idu moja i razmišljanja igrača.

владан милојевић
Izvor: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Potom je strateg Zvezdine igre otkrio i koji su to problemi s kojima se ekipa susreće.

- Imamo određene probleme, ne zdravstvene prirode, zbog igrača koji fizički još nisu na željenom nivou. Nedavno su došli u naš klub, a večerašnja utakmice biće fizički veoma zahtevna. Moraću s medicinskim timom da vidim koliko koje igrače možemo da koristimo i na koga možemo da računamo. Ovo nije razmišljanje samo o startnoj postavi, jer utakmica traje više od 90 minuta, već ima još puno da se igra i ne bih voleo da izgubim nekoga zbog minutaže na dugi period – dodao je Vladan Milojević.

Zvezdin trener kazao je i to da promena trenera u portugalskoj ekipi neće uticati na njenu igru, jer novi stručnjak poznaje sistem Benfike i takve promene u klubovima te veličine, ne izazivaju posebne potrese. Dodao je i to da je “Marakana” svima poznata u fudbalskom svetu i da će mu biti drago, odnosno da će biti ponosan na to što će njegov tim igrati u sjajnom ambijentu. 

A. Predojević

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
GOLMAN CRVENE ZVEZDE OMRI GLAZER: Uželeo sam se Marakane, protiv Benfike nas očekuje spektakl
omri glazer

GOLMAN CRVENE ZVEZDE OMRI GLAZER: Uželeo sam se Marakane, protiv Benfike nas očekuje spektakl

17.09.2024. 17:47 17:50
KREĆE NOVA LIGA ŠAMPIONA: Zvezda u četvrtak dočekuje Benfiku, novi format sa 36 klubova
fk crvena zvezda

KREĆE NOVA LIGA ŠAMPIONA: Zvezda u četvrtak dočekuje Benfiku, novi format sa 36 klubova

16.09.2024. 14:42 14:48