light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БУРНО: ЗВЕЗДА СЛАВИ ИВАНИЋА КОЈИ ЈЕ ДОНЕО ПОБЕДОНОСНИ ГОЛ, Крагујевчани бесни на судију

01.09.2024. 21:07 22:03
Пише:
Извор: ФК Црвена звезда

Славили су фудбалери Црвене звезде против Радничког 1923 резултатом 0:1 у оквиру седмог кола Суперлиге Србије и сада мирно одлазе на репрезентативну паузу.

Јунак меча је Мирко Иванић који је фантастичним ударцем у 85. минуту пробио "бедем" домаћих и донео тријумф тиму Владана Милојевића.

Први озбиљнији покушај на мечу виђен је у 17. минуту када је Елшник освојио лопту на средини терена, наместио се и са мало више од 20 метара гађао тик преко пречке. Много чврсто се играло и углавном на средеини терена, јер су оба тима желела да контролишу дешавања на терену. Ипак, успешнија је Звезда била у том сегменту и то много па је посед био преко 70 посто, а велику је разлику правио Мимовић продорима по десној страни или у средини када би се убацио.

Слично је радио и Сеол на левој страни, па је у 25. минуту ушао у средину и са велике дистанце гађао, те прописно намучио Лијескића који је послао лопту у корнер. Мало је фалило да Дркушић на дебију погоди, одлично је скочио у 32. минуту после корнера Елшника и из тешке позиције послао "свећу" ка голу Лијескића који је пребацио лопту преко пречке. Утисак је био да је сваки Елшников прекид, одлична шанса за наш тим, па је тако из корнера одлично заврнуо лопту за Ђигу који је главом "тукао" поред гола у 36. минуту. Као да је Лијескића уздрмао тај корнер, па је кикснуо, али Далсио није успео да искористи додавање Илића, те се млади голман одбраном искупио. Шансу је Дркушић имао и у финишу првог полувремена, али га је након додавања Елшника, практично из одбитка погодила лопта коју није могао да исконтролише на прави начин.


Вања Дркушић напустио игру након што је погођен бакљама са трибина

Фудблер Црвене звезде Вања Дркушић замењен је вечерас на полувремену пошто су га бакљама гађали навијачи Радничког из Крагујевца.

Навијачи Радничког су почели да убацују петарде и топовске ударе у 45. минуту. Једна петарда је експлодирала близу Звездиног фудбалера.

Дркушићу је после инцидента било лоше и зато је замењен, саопштила је Звезда.

Словеначки фудбалер је вечерас дебитовао за Звезду.


Мењао је Милојевић већ на полувремену па се на терену нашао капитен Спајић уместо Дркушића. Звезда је у наставку такође претила организованих нападима око шеснаестерца домаћих, али није било изгледнијих шанса, па је наш стручњак наставио да мења - у игру су ушли Иванић и Ендиаје, а са терена изашли Олањинка и Дуарте. Био је Лијескић за милисекунду бржи од Илића након што је Ђига у 68. минуту изнео лопту и послао је дубински у простор за офанзивца.


Дудић: Жао ми је што смо изгубили на овакав начин"

Тренер Радничког из Крагујевца Феђа Дудић је изнео утиске после пораза од Црвене звезде.

"Врхунска борба. Жао ми је на овај начин што смо изгубили. Парирали смо Звезди 11 на 11, поготово дефанзивно. Честитам Црвеној звезди, имали су иницијативу и посед, али нису створили праве шансе. Ми напред нисмо могли, нисмо имали креативности. Остали смо без два важна играча Алексића и Видосављевића. Нисмо ни могли са овим саставом. Дефанзивно смо добро припремили утакмицу и стајали Звезди, која је пре неколико дана савладала Боде са 2:0, а створила још много шанси. Не бих о црвеном картону, честитке Звезди још једном", рекао је Дудић.


Домаћи су остали са играчем мање у последњих 12 минута, па је Звезда још више кренула да напада. Мало је фалило Елшнику у 81. минуту да погоди, али је успео да га изблокира Митровић. Ипак, коначно је Звезда која је данас апсолутно доминирала пронашла пут до гола Радничког који је како је утакмица одмицала бивао све више дефанзиван, а епитет хероја припао је Мирку Иванићу. Повукао је Иванић лопту искоса са леве стране на 18 метара од гола и погодио ближи угао Лијескића који је стајао на "кривој" нози. Тиме је и стављена тачка на меч, а Звезда освојила важна три бода.


Милојевић: Три бода су ту, ништа даље не бих коментарисао

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић је сумирао утиске након тријумфа (0:1) на тешком гостовању над крагујевачким Радничким у оквиру седмог кола Суперлиге Србије.

- Захвалио бих се мојим играчима на добијеној тешкој утакмици. Знали смо да ће меч бити овакав какав је и био. Ништа даље не бих коментарисао. Честитам навијачима и захваљујем им се. Најбитнија су три бода, идемо да се одморимо, очекује нас пуно посла - закључио је Милојевић.


Раднички 1923 - Црвена звезда 0:1 (0:0)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Стадион: "Металац". Судија: Милан Илић. Стрелац: Иванић у 85. минуту. Жути картони: Ћосић, Евандро, Бевис, Дадић, Турај (Раднички 1923). Црвени картон: Глушчевић (Раднички 1923).

РАДНИЧКИ 1923: Лијескић, Зељковић, Ћосић, Бевис, Евандро (од 76. Туреј), Митровић, Ристић, Мирчетић (од 64. Глушчевић), Дадић (од 67. Аџић), Дарли (од 76. Булатовић), Хасин (од 46. Ортиз).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: М. Илић, Мимовић, Ђига, Дркушић (од 46. Спајић), Сеол, Далсио, Елшник, Л. Илић, Пума (од 72. Милсон), Олањинка (од 61. Иванић), Дуарте (од 61. Ендиаје).

 

Стандингс провидед by Софасцоре
Аутор:
Пошаљите коментар
ЗВЕЗДА ВЕЋ НАШЛА ЗАМЕНУ ЗА ХВАНГА? Избор пао на Радета Крунића

ЗВЕЗДА ВЕЋ НАШЛА ЗАМЕНУ ЗА ХВАНГА? Избор пао на Радета Крунића

01.09.2024. 16:24 16:27