Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BURNO: ZVEZDA SLAVI IVANIĆA KOJI JE DONEO POBEDONOSNI GOL, Kragujevčani besni na sudiju

01.09.2024. 21:07 22:03
Piše:
Izvor: FK Crvena zvezda

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde protiv Radničkog 1923 rezultatom 0:1 u okviru sedmog kola Superlige Srbije i sada mirno odlaze na reprezentativnu pauzu.

Junak meča je Mirko Ivanić koji je fantastičnim udarcem u 85. minutu probio "bedem" domaćih i doneo trijumf timu Vladana Milojevića.

Prvi ozbiljniji pokušaj na meču viđen je u 17. minutu kada je Elšnik osvojio loptu na sredini terena, namestio se i sa malo više od 20 metara gađao tik preko prečke. Mnogo čvrsto se igralo i uglavnom na sredeini terena, jer su oba tima želela da kontrolišu dešavanja na terenu. Ipak, uspešnija je Zvezda bila u tom segmentu i to mnogo pa je posed bio preko 70 posto, a veliku je razliku pravio Mimović prodorima po desnoj strani ili u sredini kada bi se ubacio.

Slično je radio i Seol na levoj strani, pa je u 25. minutu ušao u sredinu i sa velike distance gađao, te propisno namučio Lijeskića koji je poslao loptu u korner. Malo je falilo da Drkušić na debiju pogodi, odlično je skočio u 32. minutu posle kornera Elšnika i iz teške pozicije poslao "sveću" ka golu Lijeskića koji je prebacio loptu preko prečke. Utisak je bio da je svaki Elšnikov prekid, odlična šansa za naš tim, pa je tako iz kornera odlično zavrnuo loptu za Đigu koji je glavom "tukao" pored gola u 36. minutu. Kao da je Lijeskića uzdrmao taj korner, pa je kiksnuo, ali Dalsio nije uspeo da iskoristi dodavanje Ilića, te se mladi golman odbranom iskupio. Šansu je Drkušić imao i u finišu prvog poluvremena, ali ga je nakon dodavanja Elšnika, praktično iz odbitka pogodila lopta koju nije mogao da iskontroliše na pravi način.


Vanja Drkušić napustio igru nakon što je pogođen bakljama sa tribina

Fudbler Crvene zvezde Vanja Drkušić zamenjen je večeras na poluvremenu pošto su ga bakljama gađali navijači Radničkog iz Kragujevca.

Navijači Radničkog su počeli da ubacuju petarde i topovske udare u 45. minutu. Jedna petarda je eksplodirala blizu Zvezdinog fudbalera.

Drkušiću je posle incidenta bilo loše i zato je zamenjen, saopštila je Zvezda.

Slovenački fudbaler je večeras debitovao za Zvezdu.


Menjao je Milojević već na poluvremenu pa se na terenu našao kapiten Spajić umesto Drkušića. Zvezda je u nastavku takođe pretila organizovanih napadima oko šesnaesterca domaćih, ali nije bilo izglednijih šansa, pa je naš stručnjak nastavio da menja - u igru su ušli Ivanić i Endiaje, a sa terena izašli Olanjinka i Duarte. Bio je Lijeskić za milisekundu brži od Ilića nakon što je Điga u 68. minutu izneo loptu i poslao je dubinski u prostor za ofanzivca.


Dudić: Žao mi je što smo izgubili na ovakav način"

Trener Radničkog iz Kragujevca Feđa Dudić je izneo utiske posle poraza od Crvene zvezde.

"Vrhunska borba. Žao mi je na ovaj način što smo izgubili. Parirali smo Zvezdi 11 na 11, pogotovo defanzivno. Čestitam Crvenoj zvezdi, imali su inicijativu i posed, ali nisu stvorili prave šanse. Mi napred nismo mogli, nismo imali kreativnosti. Ostali smo bez dva važna igrača Aleksića i Vidosavljevića. Nismo ni mogli sa ovim sastavom. Defanzivno smo dobro pripremili utakmicu i stajali Zvezdi, koja je pre nekoliko dana savladala Bode sa 2:0, a stvorila još mnogo šansi. Ne bih o crvenom kartonu, čestitke Zvezdi još jednom", rekao je Dudić.


Domaći su ostali sa igračem manje u poslednjih 12 minuta, pa je Zvezda još više krenula da napada. Malo je falilo Elšniku u 81. minutu da pogodi, ali je uspeo da ga izblokira Mitrović. Ipak, konačno je Zvezda koja je danas apsolutno dominirala pronašla put do gola Radničkog koji je kako je utakmica odmicala bivao sve više defanzivan, a epitet heroja pripao je Mirku Ivaniću. Povukao je Ivanić loptu iskosa sa leve strane na 18 metara od gola i pogodio bliži ugao Lijeskića koji je stajao na "krivoj" nozi. Time je i stavljena tačka na meč, a Zvezda osvojila važna tri boda.


Milojević: Tri boda su tu, ništa dalje ne bih komentarisao

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević je sumirao utiske nakon trijumfa (0:1) na teškom gostovanju nad kragujevačkim Radničkim u okviru sedmog kola Superlige Srbije.

- Zahvalio bih se mojim igračima na dobijenoj teškoj utakmici. Znali smo da će meč biti ovakav kakav je i bio. Ništa dalje ne bih komentarisao. Čestitam navijačima i zahvaljujem im se. Najbitnija su tri boda, idemo da se odmorimo, očekuje nas puno posla - zaključio je Milojević.


Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

GORNJI MILANOVAC: Stadion: "Metalac". Sudija: Milan Ilić. Strelac: Ivanić u 85. minutu. Žuti kartoni: Ćosić, Evandro, Bevis, Dadić, Turaj (Radnički 1923). Crveni karton: Gluščević (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Lijeskić, Zeljković, Ćosić, Bevis, Evandro (od 76. Turej), Mitrović, Ristić, Mirčetić (od 64. Gluščević), Dadić (od 67. Adžić), Darli (od 76. Bulatović), Hasin (od 46. Ortiz).

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić, Mimović, Điga, Drkušić (od 46. Spajić), Seol, Dalsio, Elšnik, L. Ilić, Puma (od 72. Milson), Olanjinka (od 61. Ivanić), Duarte (od 61. Endiaje).

 

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
ZVEZDA VEĆ NAŠLA ZAMENU ZA HVANGA? Izbor pao na Radeta Krunića

ZVEZDA VEĆ NAŠLA ZAMENU ZA HVANGA? Izbor pao na Radeta Krunića

01.09.2024. 16:24 16:27