Богдан Планић: Немам појма о мом одласку у Румунију

У недељу, негде пред поноћ, на једној београдској телевизији појавила се вест да су Војводину напустили фудбалери Никола Трујић, Милан Бубало и капитен Богдан Планић.
bogdan planic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Уз то, та ТВ станица је тврдила како је  одлични штопер Планић већ прешао у редове Стеауе из Букурешта, чему се, верујемо, нико у Новом Саду није надао, нити је то очекивао. Позвали смо одличног Златиборца замоливши га да објасни читаву ситуацију.

Да ли има истине у вести о вашем преласку у Румунију?

- Од јутрос ме сви зову и честитају ми на новом ангажману, а ја појма немам о чему се ту заправо ради и шта се то догађа – одговорио је  капитен црвено-белих из Новог Сада. - Истина је да ме нико, а када то кажем мислим на мог менаyера и људе из клуба чији дрес носим, није обавестио о таквој могућности, нити сам лично имао контакт са било ким  из Стеауе. Према томе, реч је о класичној дезинформацији.

То, међутим, не значи да до краја прелазног рока нећете промените средину?

- Не значи, али за сада немам конкретних понуда и не бих се тиме бавио у овом тренутку.

Осврнимо се онда на првенство... Мало ко је очекивао Војводину у врху табеле и са стопостотним учинком после три уводна кола.

- Чињеница је да није било пуно оних који су у то веровали, али је много важније то што смо ми сами имали чврсту веру у сопствене могућности. Јесте нам први ривал, Чукарички, био доста тежак, али смо га савладали, баш као и следеће две препреке. У сусрету с Бачком смо се доста мучили, а превасходни разлог томе била је велика врућина. Ипак, постигли смо тај један гол, који нам је био довољан да освојимо три бода.


Вуковић: Некоректно

На вест о одласку Планића, Бубала и Трујића, реаговао је и и председник Надзорног одбора ФК Војводина Драгослав Вуковић.

- Овакве дезинформације служе на част онима који их пласирају. Не желим ни да коментаришем вест да је Планић отишао, а клуб још увек није напустио ни Милан Бубало. Не знам због чега и одакле потичу овакве информације, али су оне, у најмању руку, веома некоректне – поручио је Вуковић.


Сутра је пред вама нови испит, гостујете у Чачку, може ли Воша да упише нова три бода?

- Хтели ми то или не, наравно да се налазимо у улози фаворита у  сусрету с Борцем. Чачани су се у прошлој сезони жестоко борили за опстанак, а и сада су поново лоше ушли у првенство. Као и за утакмицу с Бачком важи оно да је најтеже добити унапред “добијене” дуеле. Мораћемо да будемо максимално опрезни, да одиграмо дисциплиновано и мирно и верујем да ћемо у том случају бити веома близу циљу. Волели бисмо да у дерби с Партизаном на нашем стадиону уђемо с оптималним бројем бодова и верујем да наша жеља није нереална, односно да није немогуће да имамо све четири победе на старту лиге - казао је Богдан Планић.

А. Предојевић

Воша све млађа

У протоколу за утакмицу са Бачком, међу 18 пријављених фудбалера појавило се и име Дејана Зукића. Реч је о члану омладинске екипе, момку рођеном 2001. године, који игра на позицији класичне “десетке”, дакле у везном реду. Уз њега, раду с првим тимом прикључен је и његов вршак Драгољуб Савић, који игра на бочним позицијама, а занимљиво је да су обојица стандардни У-16 репрезентативци Србије.

Да Војводина има све млађи тим најбоље сведочи податак да је Михајло Нешковић (2000-то годиште) ушао у игру против Бачкопаланчана и одиграо запажену улогу, а штета је што је годину дана старији Кристијан Живковић ноћ уочи сусрета имао вирозу и није био у комбинацијама тренера Ненада Ванића. У кругу кандидата за екипу налазе се и Ранко Веселиновић, голман Вукашин Пилиповић и Младен Деветак, такође рођени 1999. године, а све важнију улогу у тиму има Александар Месаровић, чији вршњаци су Петар Мићин и Милош Зличић рођени 1998. године. Годину дана старији је “искусни” Лазар Зличић.

EUR/RSD 117.0668
Најновије вести