Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BITI ILI NE BITI Vojvodina večeras u Bačkoj Topoli dočekuje Maribor (20)

15.08.2024. 09:23 09:31
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

Vojvodina je u minimalnom zaostatku u prvom meču kvalifikacija za Ligu konferencija, sa maksimalnom namerom, da u revanšu protiv Maribora iskorači do Skandinavije i dvomeča na poslednjoj stepenici kvalifikacija, do nivoa grupne faze evropskog takmičenja.

Sopstveni optimizam Vošini igrači grade na utisku o ravnopravnoj igri u prethodne tri utakmice na evropskoj sceni, u dvomeču sa Ajaksom i na gostovanju u Mariboru.

– Ekipa Maribora je kvalitetan i organizovan skup dobrih pojedinaca – ceni Vošin manevrista Vukan Savićević. – Tu pre svih mislim na Iličića oko koga se sve vrti. Međutim, fudbal je igra u kojoj učestvuje 11 igrača i ako bih poredio pojedinačne vrednosti cenim da imamo kvalitetniji sastav i da možemo da prođemo u plej-of. Računamo i sa podrškom naših navijača.


Ulaznice

Ulaznice za utakmicu Vojvodina – Maribor u prodaji su i danas do 12 časova u prostorijama FK Vojvodina, na zapadnoj tribini Karađorđa, ulaz broj 2. Cene ulaznica za mesta na istočnoj tribini kreću se u rasponu 1.500–6.000 dinara.


Kaže da su im dali ogromnu podršku u prethodnim utakmicama.

- Hvala im do neba. Dolaze, putuju, nije ni njima lako. Na osnovu informacija sa društvenih mreža vidim da nisu klonuli duhom. Naprotiv, međusobnim porukama rade na tome da ih bude što više na TSC areni kako bismo zajedno slavili na kraju. Odužićemo im se pobedom, kako drugačije?! – kaže Savićević.

Za revanš sa Mariborom trener Vojvodine ne može da računa na povređene Vukanovića, Poletanovića i Radulovića, kao ni na pocrvenelog Medojevića.

– Najbolje bi bilo da su svi na broju – rekao je Bandović. – Ali, koga nema, bez njega se može i mora. Daćemo sve od sebe da pobedimo i da se plasiramo u plej-of. Moram da podsetim, ne sa namerom da bih tražio bilo kakav alibi, novi igrači su nam se pridružili u poslednjoj nedelji priprema. Trebaće vremena da se uspostavi nivo komunikacije potreban za izazove na dva fronta. Uprkos svemu, u minulim utakmicama bili smo blizu. Našom energijom i igrom dali smo navijačima povod za veru da možemo da prođemo dalje. Spremni smo da to i dokažemo u revanšu sa Mariborom.       

Lazo Bakmaz

 

Zbiljić održao sastanak

Pred revanš sa Mariborom, na zahtev predsednika kluba, održan je sastanak na kome su igrači i stručni štab dobili punu podršku u pripremi za utakmicu svih utakmica.

– Da ne verujem u kvalitet i nameru naših igrača, ne bih ni bio tu gde jesam – rekao je predsednik kluba Dragoljub Zbiljić. – Trener Bandović ima našu maksimalnu podršku, koju je zaslužio posvećenošću i minulim radom, kao da je sa Vojvodinom od rođenja. Sastanak sam sazvao jer sam procenio da igrači iz prve ruke moraju da znaju koliko verujemo u njih i njihovu mogućnost da izbore grupnu fazu Lige konferencija.

Trener Maribora hvali vojvodinu, ali ima poverenje u svoj tim

Maribor je u prethodnom kolu, uprkos ranom vođstvu protivnika, pobedio Muru sa 2:1.  Odmah po završetku nedeljne utakmice trener Ante Šimundža je sve aktivnosti usmerio na pripreme za revanš sa Vojvodinom.

– Sada nam sledi pomak ka evropskim izazovima – rekao je šef mariborske struke. – Najvažnije je da svi igrači treniraju. Sa nama je i Milec, koji je protiv Vojvodine morao rano da napusti teren, a potom i da propusti utakmicu s Murom.

Minimalnu prednost Šimundža je ocenio kao dobar startni osnov, ne i kao dovoljan kapital za revanš. 

– Gol za 2:1 jeste bitan, postigli smo ga kasno, ali smo pobedu zaslužili. Istovremeno, svesni smo da nas čeka zahtevan ispit. Moramo da budemo spremni na pojačan pritisak domaćina. Istina, ne igraju u Novom Sadu, što njima jeste hendikep. Razlika je u tome da li na tribinama ima 4.500 gledalaca, koliko je kapacitet TSC arene, ili nekoliko desetina hiljada. Ipak, oni i prvenstvene utakmice igraju u Bačkoj Topoli, tako da im to nije problem.

Hvaleći igru Novosađana u Ljudskom vrtu, trener mariborskog tima najavio je kvalitetno nadmetanje i neizvestan rasplet utakmice, a time i konačan rezultat dvomeča.

– Očekujem agresivnu, ali ne i nepromišljenu igru Vojvodine. Jasna mi je njihova želja da što pre zabiju gol i da povedu i zato moramo da pripremimo pravi odgovor. Kao ekipa, oni imaju „i glavu i rep“, imaju kvalitet i disciplinu u igri. Zato nam je potreban naš odgovor na evropskom nivou – rekao je  Ante Šimundža.

Autor:
Pošaljite komentar