scattered clouds
17°C
10.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0436
usd
106.9868
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Андрија Радуловић (Младост ГАТ), верује у боље дане

09.09.2022. 11:14 11:17
Пише:
Фото: ФК Младост ГАТ/ Андрија Радуловић у продору на утакмици у Нишу

Иако екипа Младости ГАТ, барем ако је судити по именима играча, има сасвим солидан састав, у дебитантској сезони у Суперлиги никако не успева да се консолидује.

Уписали су Новосађани само једну победу, два ремија и чак седам пораза у првих 10 кола и нашли се при зачељу табеле. Међутим, последњи сусрет с Радничким у Нишу (1:1), пробудио је наду и веру код свих оних који воле клуб с Новог насеља да ствари могу да крену у много бољем смеру.

На Чаиру је тим тренера Александра Линте до бода стигао захваљујући голу који је постигао бонус играч Андрија Радуловић (20). Наравно, пружили су сасвим пристојну партију и сви остали играчи, али су погоци онај фактор који одређује коначни исход, а млади фудбалер је у том, 38. минуту, био на правом месту у правом тренутку и крунисао добро додавање  Катанића.

- Наш стручни штаб анализираје је тим Радничког и тренер Линта ми је указао на то да леви бек Нишлија воли да се често убацује у напад и рекао ми да се потрудим да те његове излете искористим – истакао је Радуловић. – У ситуацији која је prеthodila изједначењу, видео сам да је остао напред, убацио сам се пред гол и није ми било тешко да затресем мрежу домаћина. Тај погодак, испоставило се, донео нам је важан бод и њиме смо прекинули лошу серију од шест пораза, а надам се да ће означити и почетак бољег низа.


Посвећен фудбалу

Занимало нас је да од Андрије чујемо нешто и о томе како се адаптирао на Нови Сад и како му се Српска Атина допада.

- Искрено, нисам од оних који пуно излазе када немају обавезе на тренинзима или утакмицама – објаснио је Радуловић. – Станујем близу ГАТ арене и потпуно сам посвећен фудбалу, тако да нисам имао прилику да боље упознам Нови Сад.


Уз трећи погодак који је постигао у сезони, тренутно први стрелац „гатоваца“ приказао је добру партију и био константна опасност по гол младог голмана Димитрија  Стевановића.

- За разлику од утакмице у Крушевцу, када ми је мало тога ишло од ноге, пред сусрет на Чаиру осећао сам се јако добро и рекао сам то саиграчима. Лопта ме је слушала, добро сам се кретао и чини ми се да је гол био само логична последица тога. Надам се да ће таквих тренутака да буде још више у периоду који следи и да ћемо, сви заједно, да напредујемо из кола у коло.

О узроцима лоших резултата које је екипа чији је члан остваривала у првој трећини првог дела такмичења, Радуловић је рекао да Новосађани нису имали спортске среће да освоје неки бод више, а да су то сигурно заслужили.

- После промене тренера и доласка Александра Линта на чело екипе, играмо нападачки фудбал и излазимо у пресинг без обзира на то ко нам је ривал. Исти стил игре желимо да пружамо и у наставку борби за бодове, тренирамо веома добро и имамо одличну атмосферу у екипи и убеђен сам да то мора да нам донесе и боље резултате. Важно је да не одустајемо и не предајемо се, јер наша екипа поседује висок ниво квалитета и само мало јој треба па да крене ка мирнијим водама. Надам се да ће то да нам се догоди већ у недељу, када на „Карађорђу“ дочекујемо екипу Спартака.

Током припрема на Златибору, Младост ГАТ је одиграла контролни сусрет са Суботичанима и тада је резултат био 0:0.

- Спартак је врхунски отворио сезону, али је тренутно у паду форме и изгубио је два последња првенствена сусрета. Намера нам је да то искористимо и да, на крилима бода из Ниша, упишемо прву победу код куће. Свесни смо да нам неће бити лако, али, уз помоћ навијача чија нам је подршка увек потребна и добродошла, мислим да можемо да одговоримо изазову и стигнемо до прве домаће радости – поручио је Радуловић, иначе Которанин, који је у Нови Сад стигао на позајмицу из Црвене звезде.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар