Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Andrija Radulović (Mladost GAT), veruje u bolje dane

09.09.2022. 11:14 11:17
Piše:
Foto: FK Mladost GAT/ Andrija Radulović u prodoru na utakmici u Nišu

Iako ekipa Mladosti GAT, barem ako je suditi po imenima igrača, ima sasvim solidan sastav, u debitantskoj sezoni u Superligi nikako ne uspeva da se konsoliduje.

Upisali su Novosađani samo jednu pobedu, dva remija i čak sedam poraza u prvih 10 kola i našli se pri začelju tabele. Međutim, poslednji susret s Radničkim u Nišu (1:1), probudio je nadu i veru kod svih onih koji vole klub s Novog naselja da stvari mogu da krenu u mnogo boljem smeru.

Na Čairu je tim trenera Aleksandra Linte do boda stigao zahvaljujući golu koji je postigao bonus igrač Andrija Radulović (20). Naravno, pružili su sasvim pristojnu partiju i svi ostali igrači, ali su pogoci onaj faktor koji određuje konačni ishod, a mladi fudbaler je u tom, 38. minutu, bio na pravom mestu u pravom trenutku i krunisao dobro dodavanje  Katanića.

- Naš stručni štab analiziraje je tim Radničkog i trener Linta mi je ukazao na to da levi bek Nišlija voli da se često ubacuje u napad i rekao mi da se potrudim da te njegove izlete iskoristim – istakao je Radulović. – U situaciji koja je prethodila izjednačenju, video sam da je ostao napred, ubacio sam se pred gol i nije mi bilo teško da zatresem mrežu domaćina. Taj pogodak, ispostavilo se, doneo nam je važan bod i njime smo prekinuli lošu seriju od šest poraza, a nadam se da će označiti i početak boljeg niza.


Posvećen fudbalu

Zanimalo nas je da od Andrije čujemo nešto i o tome kako se adaptirao na Novi Sad i kako mu se Srpska Atina dopada.

- Iskreno, nisam od onih koji puno izlaze kada nemaju obaveze na treninzima ili utakmicama – objasnio je Radulović. – Stanujem blizu GAT arene i potpuno sam posvećen fudbalu, tako da nisam imao priliku da bolje upoznam Novi Sad.


Uz treći pogodak koji je postigao u sezoni, trenutno prvi strelac „gatovaca“ prikazao je dobru partiju i bio konstantna opasnost po gol mladog golmana Dimitrija  Stevanovića.

- Za razliku od utakmice u Kruševcu, kada mi je malo toga išlo od noge, pred susret na Čairu osećao sam se jako dobro i rekao sam to saigračima. Lopta me je slušala, dobro sam se kretao i čini mi se da je gol bio samo logična posledica toga. Nadam se da će takvih trenutaka da bude još više u periodu koji sledi i da ćemo, svi zajedno, da napredujemo iz kola u kolo.

O uzrocima loših rezultata koje je ekipa čiji je član ostvarivala u prvoj trećini prvog dela takmičenja, Radulović je rekao da Novosađani nisu imali sportske sreće da osvoje neki bod više, a da su to sigurno zaslužili.

- Posle promene trenera i dolaska Aleksandra Linta na čelo ekipe, igramo napadački fudbal i izlazimo u presing bez obzira na to ko nam je rival. Isti stil igre želimo da pružamo i u nastavku borbi za bodove, treniramo veoma dobro i imamo odličnu atmosferu u ekipi i ubeđen sam da to mora da nam donese i bolje rezultate. Važno je da ne odustajemo i ne predajemo se, jer naša ekipa poseduje visok nivo kvaliteta i samo malo joj treba pa da krene ka mirnijim vodama. Nadam se da će to da nam se dogodi već u nedelju, kada na „Karađorđu“ dočekujemo ekipu Spartaka.

Tokom priprema na Zlatiboru, Mladost GAT je odigrala kontrolni susret sa Subotičanima i tada je rezultat bio 0:0.

- Spartak je vrhunski otvorio sezonu, ali je trenutno u padu forme i izgubio je dva poslednja prvenstvena susreta. Namera nam je da to iskoristimo i da, na krilima boda iz Niša, upišemo prvu pobedu kod kuće. Svesni smo da nam neće biti lako, ali, uz pomoć navijača čija nam je podrška uvek potrebna i dobrodošla, mislim da možemo da odgovorimo izazovu i stignemo do prve domaće radosti – poručio je Radulović, inače Kotoranin, koji je u Novi Sad stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar