АЛБАНЦИ ВИКАЛИ "УБИЈ СРБИНА" - ХРВАТИ ОДГОВАРАЛИ "СРБЕ НА ВРБЕ" Скандалозно скандирање навијача, Упалио се аларм у УЕФА, шокирани су сценама у Хамбургу

Скандалозно! Средином другог полувремена меча Хрватске и Албаније са трибина се зачуло скандирање "Убиј Србина".
Tanjug/AP Photo/Petr Josek
Фото: Tanjug/AP Photo/Petr Josek

"Убиј, убиј, убиј Србина", орило се стадионом док су се фудбалери две репрезетације борили на терену.

Навијачи Хрватске и Албаније су показали заједничку мржњу према Србији дан пре утакмице и на сам дан меча у граду и ван стадиона, а изгледа да су се лако разумели и на "Волкпарк стадиону".

"Србе на врбе", одговарали су навијачи Хрватске.

УЕФА спрема жестоке казне због скандалозних сцена и скандирања на мечу Хрватска - Албанија, сазнаје Курир из извора блиских Европског фудбалској асоцијацији.

Кап која је прелила чашу били су шокантни повици са трибина у којима су позивали на убијање Срба "Уби Србина" и "Србе на врбе". То је изазвало моменталну реакцију надлежних људи у УЕФА који су одмах отворили истрагу у комплетном случају.

Хитра реакција, као и тежина прекршаја имплицирају да ће казна овога пута бити жестока.

Одлука о казна биће саопштена до краја недеље. У опцији је огромна новчана казна, али и рестрикције за њихове навијаче како до краја ЕУРО, тако и на наредним мечевима.

Видећемо каква ће бити и реакција Фудбалског савеза Србије.

Не би било изненађење да и из ФСС реагују и обрате се УЕФА јер су сцене из Хамбурга апсолутно сумануте и заслужују осуду и казну.

(Kurir sport)

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести