broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Спремамо се на дугу борбу, нећемо вас оставити саме

22.11.2018. 13:44 15:54
Пише:
Извор: Tanjug

БЕОГРАД: Морамо да се припремимо за дугу и тешку борбу, нећемо вас оставити на милост и немилост, рекао је данас председник Србије Александар Вучић на састанку са представницима Срба са КиМ, са којима разговара како помоћи нашем народу после мера које Приштина увела на робу из Србије, које је позвао  

"Морамо се спремити за дугу борбу, јер независност сигурно нећемо прихватити", рекао је Вучић поводом изјаве Рамуша Харадинај да Приштина неће укинути таксе на српску робу док Србија не призна независност Косова. 

Вучић је казао да је наш народ у тешком положају након одлуке Приштине.

Ове мере, најпре увођење таксе од 10 одсто, а сада и 100 одсто, значи у потпуности забрану трговине са централном Србијом, значи да остајете без виталних производа, јер овом мером није погођена само роба широке потрошње, већ и газа, завој, чак и кисеоник су зауставили за нашу болницу у Митровици, објаснио је он. 

Вучић је нагласио да је реч о нечему што до сада није нигде виђено.

Паљење наше робе у Качанику, организованих ломача...потпуно је исто као паљење јеврејских књига у нацисичкој Немачкој. Имамо најгору врсту нацизма на делу, којом се неки поносе. За нас је важно да су људи из ЕУ реаговали рационално, било би боље да су реаговали тако и први пут када је прекршен ЦЕФТА споразум. Нисам сигуран да ће успети да уразуме Приштину. Не мислим да ће се то догодити, казао је он. 

Вучић је указао да су данас приштинске власти кренуле по Ропотову и Ранилугу по кућама и отимају таблице са аутомобила.


Инспекција уклања српске производе из радњи 



Инспекција у општини Косовска Каменица уклања српске производе по продавницама, пренео је данас председник Александар Вучић на састанку са Србима са КиМ.



"Инспекција из општине Косовска Каменица уклања српске производе по продавницама. Наређење је дошло од Фатона Јакупија, из Харадинајеве странке, потпредседника општине. Сви Срби у Каменици затворили СУ своје продавнице", пренео је Вучић.


Истакао је да је спремио да пренесе шта као земља можемо да урадимо у ограниченим условима, нарочито после постављања граница између Срба и Срба. 

Али, не морам да говорим да вас нећемо оставити на милост и немилост. Све што сам рекао у Косовској Митровици позивајући њих на мир, на разумевање, да схвате да је компромис једино могуће решење. Плашим се да то нису разумели или да су то схватили као наш знак слабости.

Указао је на смањење подршке Косову у Интерполу.

Прошли пут су за осам гласова промашили двотрећинску већину, а сада им је недостајало више од 30 гласова. Уместо да их то учни трезвенијим, рационалнијим, очигледно су изгубили главу и сада желе и по цену ескалације да до резултата дођу, нагласио је он. 

Вучић је рекао да Беогард, због Срба на Косову и у централној Србији, цела Србја мора да чува мир.

Имамо робу и економију која напредује. Коначно је животни стандард кренуо да напредује и иде узлазном путањом. То не смемо да угрозимо. Морамо да дамо све од себе да избегнемо сваку врсту конфронтације. Они ће поксустаи да нас увлаче у сукобе са разнозраним провокацијама. Морамо да будемо једни уз друге, останемо заједно и мирним, дозвољеним политичким средствима се боримо. Надам се да никоме неће пасти на памет да примени силу против нашег анрода и крене у убијање људи само зато што су Срби. То српсак држава неће дозволити; био је јасан председник. 


Ивановић: Албанци не дозвољавају транспорт боца са кисоником

Директор болнице у Косовској Митровици Милан Ивановић изјавио је да је ситуација на Косову и Метохији у овом тренутку веома сложена и да Албанци не дозвољавају транспорт боца са кисеоником, које су неопходне пацијентима.

Он је на састанку са председником Србије Александром Вучићем, и представницима Срба са КиМ, упозорио да то може изазвати погубне последице по пацијенте.

Рекао је да резерви још има, али да га плаши шта ће бити када оне буду потрошене и оценио да се на КиМ догађа плански, организован, систематски терор над Србима само зато што не прихватају једну "квази државу, мафијашку државу".

Рекао је да не жели никога да отужује, али да је ово директна последица "њихове, апсолутно америчке, политике" будући да је, додао је, и сам Рамуш Харадинај рекао да ништа не раде без договора са са Американцима.

"Не можемо дозволити да неко угрози нашу егзистенцију. Морамо да се боримо свим дозвољеним средствима, а сигуран сам да ћемо имати вашу подршку", рекао је Ивановић.


Он је пренео да је и руско Министарство иностраних послова издало саопштење у којем је јасно навело шта се дешава на КиМ.

Такође је, на почетку, указао на померање приштинских снага ка северу Косова. 

Каснимо мало јер смо добили информације да су кренули из база Белведере и Врело ка северу КИМ. Односно две су могуће намере њихове. Поново су узели онај глисер којим се Тачи возио на Газиводама. Могуће је да крећу у контролу језера да показују мишиће и друга да контролишу зелени прелаз на северу да би спречили било какав проток робе ка српским средиснама, нагласио је он.

Рекао је да ће Србија да прати ситуацију и да га људи из служби обавештавају о променама на терену.

Аутор:
Пошаљите коментар
“Благородна Србија” Вучићу поводом Присаједињења

“Благородна Србија” Вучићу поводом Присаједињења

22.11.2018. 12:46 12:51
Вучић: Сви добили задатке, обавестићемо свет, заштитити Србе на КиМ

Вучић: Сви добили задатке, обавестићемо свет, заштитити Србе на КиМ

21.11.2018. 20:05 21:13
Приштина: Царине на српску робу 100 одсто, Вучић ванредно с амбасадорима

Приштина: Царине на српску робу 100 одсто, Вучић ванредно с амбасадорима

21.11.2018. 14:54 16:10