broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВУЧИЋ: Власт се не мења насиљем на улицама (ВИДЕО)

08.08.2024. 20:53 20:58
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности путем званичног Фејсбук налога.

- Вечерас сам решио да нешто другачији начин вам говорим и обратим вам се из простог разлога што другачије време и другачије прилике то захтевају. У prеthodnih 12 година, од када сам био и први потпредседник владе, и председник владе и председник Србије, свакако сам био неко ко је у доброј мери утицао на догађаје и политику Србије. И зато никада нисам тражио изговоре, никада нисам тражио оправдања, већ сам се трудио да пронађем решења и да проблеме заједнички решавам. У свих тих 12 година ма колико смо ствари променили, од рекордне незапослености до рекордне запослености, од деобе трећег и четвртог места по висини плата у региону, до првог места у региону, од земље високо задужене до земље која је двоструко мање задужена од просека Европске уније. До тога, да смо успели да реиндустријализујемо земљу у доброј мери, да велики број проблема решимо, и најважнији од свега да будемо самостално независна земља која води своју политику, а које нико не одређује ни правце, а камоли како да се на дневно-политичком нивоу понаша..

- У складу са тим, приметили сте једну невероватну ствар. То смо заједнички, ви и ми успели да уредимо, упркос многима који су све дали и све радили, да се тако нешто не догоди. Неки који и данас прете рушењима, узурпацијом власти, протеривањима, ликвидацијама и свим другим, све време су били на страни против Србије. Не заборавите, то су људи који су организовали протесте и у време поплава. Тада су нас лажно оптуживали да кријемо број мртвих, да спаљујемо људе у пећи која не постоји, нема високе пећи у Лазаревцу. Морали сте то да трпите, а тобож истина о страшном страдању коју кријемо није могла да се чује нигде, већ само баш преко друштвених мрежа и њихових медија.

- Исто су то понављали у корони. Исто су говорили да кријемо број мртвих, да није довољно то што смо вакцине обезбедили, респираторе, јер вакцине нису потребне, респиратори нису потребни, да је реч о непостојећој болести, иако нам је она десетине хиљада људи одузела.

- А онда, поврх свега, упали су у Народну скупштину, незадовољни чињеницом да смо све то, све лекове и све што је потребно било обезбедили брже и боље од свих осталих.

- Били су против железаре, није било добро да Кинези дођу, иако смо годинама крварили и губили 12 милиона долара на месечном нивоу.

- Није било добро Бор, када смо проналазили стратешког партнера, иако су га у потпуности уништили и довели до милијарду и 200 милиона евра губитка. И данас људи у Бору имају, осим чистог ваздуха и плате просечно од 1.025 евра.

- Није било добро, подсетићу вас, ни када смо Ер Србију формирали као компанију. Били су против тога и говорили да све уништавамо. Данас је Ер Србија најбоља компанија у целом региону, која превози милионе и милионе путника, најпоузданија и најсигурнија.

- Говорили су нам да земљу претварамо у арапску колонију, сећате се како су се облачили у арапску ношњу да би показали да неће да буду арапски робови. Зато смо постали кинески робови, па смо постали немачки, по потреби смо били руски, како им је шта одговарало. Само никада није било истинито.

- Говорили су за санкције Русији, да смо тиме заборавили на наш европски пут, а када бих се састао са неким из Украјине, био то Зеленски или Кулеба, који очигледно нису пријатељски настројени према независном Косову, тада бих био издајник, по потреби. Један дан будете издајник, други дан рушите европску политику.

Вучић је рекао да је био крив за монструозна убиства почињена у ОШ "Владислав Рибникар" и у Дубони и Малом Орашју, за КиМ, Сребреницу и за понашање у УН, где, је како каже, штитио интересе Србије. Додао је да је био крив за давање новца Звезди и Партизану, за споменик Стефану Немањи и Јовањицу, коју данас више нико не помиње.

- Били смо криви и за монструозна убиства почињена у ОШ "Владислав Рибникар" и у Дубони и Малом Орашју.

- Увек је било потребно срушити Србију. Како да обезбедимо плате ако не продајемо муницију.

- Био сам крив и за Сребреницу. И за понашање у УН, где сам штитио интересе Србије. Био сам крив и за Косово и Метохију од почетка. Било је важно само да никада нисам био довољно добар.

- Ниједан аутопут нисмо могли да изградимо од проблема са каменоломима. Посечете ли храст ви сте уклети, проклети. Да то нисмо учинили, данас бисмо имали више од 600 повређених или мртвих на Ибарској магистрали. Били су против изградње пруге, Трга Републике, фонтане на Славији, гондоле, никад не бисмо завршили тај Храм Светог Саве да то ми нисмо учинили и за све смо ми били криви.

- Не заборавите да сам био крив и за Јовањицу. Њима није важно колико тога могу да слажу и измисле, колико пута неку лаж могу да изговоре.

- Објаснићу вам зашто то раде. Некада је питање било да ли може да се преживи, а данас је то животна средина. Мени је Србија све дала. Школовала ме, дала ми стипендију, ја сам државни човек 30 година, држава ми даје плату. Мој је посао да за државу дам све, борио сам се за њу све време. Зашто је кренула хајка око литијума. Мало ко зна како би изгледао рудник. Под један копања било каквог још најмање две године нема. А зашто онда сада оволика тензија? Па логично је - зато што им је потребно рушење власти, моје рушење. То је основни циљ - рекао је председник и додао да треба да се дозволи струци да се пита.

- Је л ' стварно верујете да Лозницу воле они који су је угасили, више од мене и нас који смо донели одлуку не повећавајући јавни дуг да изградимо аутопут и велелепни стадион у Лозници. Не верујем да је могуће да верујете да ја као председник који има још две и по године мандата само, да желим да отрујем своје људе на крају свог мандата.

- На крају моја порука за свима који су се уплашили и забринули после најава како ће да ме протерају преко Дрине, како ћу да учим да пливам, трчим и бежим. Мени је Србија све, живим за Србију. Све ове године сам живео за решавање сваког проблема у Србији, борио се за сваку победу у спорту, култури, економиј, политици и никада ми то није било тешко. И најпоноснији сам председник на целом свету, зато што сам председник Србије. Неће бити рушења на улицама, у Србији ће се власт бирати на изборима.

- То што неки замишљају да ће насиљем да промене нешто, нече променити ништа. Ја да бежим и да идем било где друго, не пада ми на памет! Србија је место где сам се родио, Србија је место за коју сам све дао, која је мени све дала, Србија је место где ћу да умрем. Никада је нећу напустити! И борићу се заједно са вама до краја, за пристојну и модерну Србију! Нема предаје! - закључио је председник Александар Вучић.

Председник је prеthodno поручио да се уморио од безочних лажи наших политичара и да им одговор следи вечерас.

"Уморио сам се од безочних лажи наших политичара и спас потражио у шетњи са Шаркијем и Задом, које сам на поклон добио од принца Насера из Бахреина. Одговор политичарима следи вечерас", навео је председник Вучић на Инстаграму и додао:

"П.С. Неће ме протерати и нећу да бежим. Од Србије сам све добио и све сам јој дао и борићу се свом снагом против криминалаца и тајкуна који би да је униште".

Курир

Аутор:
Пошаљите коментар
"НИКО НЕ СМЕ ДА ЗАБОРАВИ ДА СУ ТО НАШИ ИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЉИ" Вучић послао снажну поруку студентима и средњошколцима који одлазе на размену у Кину

"НИКО НЕ СМЕ ДА ЗАБОРАВИ ДА СУ ТО НАШИ ИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЉИ" Вучић послао снажну поруку студентима и средњошколцима који одлазе на размену у Кину

08.08.2024. 10:23 10:32
ВУЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА НОВОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ У ВРБАСУ За три месеца отварање; Пруга до Суботице биће готова до 1. децембра; Осврнуо се и на друге актуелне теме

ВУЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА НОВОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ У ВРБАСУ За три месеца отварање; Пруга до Суботице биће готова до 1. децембра; Осврнуо се и на друге актуелне теме

07.08.2024. 19:53 21:40
ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ГРАДИЛИШТУ ТИРШОВЕ 2: Радови се одвијају у ТРИ СМЕНЕ, за нас је здравље најважније (ФОТО)

ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ГРАДИЛИШТУ ТИРШОВЕ 2: Радови се одвијају у ТРИ СМЕНЕ, за нас је здравље најважније (ФОТО)

05.08.2024. 22:27 22:36