overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић у Давосу: Препознат наш напор у економским реформама

25.01.2018. 20:34 20:48
Пише:
Извор: Tanjug

ДАВОС:  Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су Давосу препознали наш напор да спроведемо реформе и многи су спремни да улажу у нашу земљу, али и истакао да смо много труда уложили у разговоре о нашој политичкој будућности. 

"Данас сам пред Кристин Лагард говорио о томе, и она је говорила о таквим стварима, на два скупа која су затворена. Причали смо о томе шта смо успели да урадимо, и о смањењу дефицита, о томе да имамо суфицит већ две године у буџету, до смањења незапослености, до највећег резултата у довођењу страних директних инвеститора, убедљиво већег у односу на остале на Западном Балкану заједно, чак троструко већем него што има Хрватска или Бугарска, као чланице Европске уније", рекао је Вучић.



У изјави за РТС Вучић је најавио долазак, како је рекао, легенде Давоса, Карла Шваба, што је такође показатељ заинтересованости за нашу земљу и њену економију. Истакао је да су то добре ствари и да, што се економије тиче, можемо да будемо оптимисти.



Онда се, каже, дође до тога да вам кажу да сте то могли да урадите у једном стабилном амбијенту, амбијенту мира - а питање је шта ћемо са Приштином, шта ће бити у Босни и Херцеговини, шта ће бити у целом региону.



"Када дођете до тога, онда видите колико смо данас времена уложили, не бих рекао утрошили, у разговоре о нашој политичкој будућности. Ти разговори нису лаки ни са господином Тачијем, ни са господином Рамом, иако у много чему имамо сагласност, али по кључном питању - питању Косова и Метохије немамо сагласност", рекао је Вучић.



"Кров куће поправљајте када греје сунце" парафразирао је Вучић америчког председника Џона Кенедија и навео да нам је економија у нарастању али да све то није одрживо уколико немамо потличку стабилност. 

Вучић о КиМ: Можемо да изгубимо само оно што морамо 



Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је незаобилазна тема у Давосу била Косово и Метохија те поручио да је наше да пробамо да разговарамо и постигнемо компромис те да изгубимо само оно што морамо."То значи да не изгубимо оно што не смемо да изгубимо, а да, ако хоћете да то дефинишем на тај начин, изгубимо само оно што морамо. Ја мислим да је то нешто што је нормално, рационално...," рекао је Вучић за РТС у Давосу.



"Наше је да пробамо да разговарамо и да постигнемо компромис. Зато сам рекао Албанцима - ако ви говорите сваки дан и ако неки други у свету очекују да ћемо ми да дамо све а да заузврат не добијемо ништа, а да ви добијете све, а за узврат не пружите ништа - хвала и довиђења".Неки од њихових функционера су ми већ одговорили и рекли у реду је довиђења, навео је Вучић и додао:



"Само вас молим да ми то кажете јавно и да то кажу они који доносе одлуке а не њихови фићфирићи - ти када донесу одлуку онда ћемо да кажемо хвала и довиђења". На питање да ли је о томе разговарао са Јоханесом Ханом и шта је он рекао председник Србије је навео да је европски комесар рекао да разуме позицију Србије и да зна колико нам је тешко да трпимо свакодневна понижења на различите начине али је затражио од нас одговорност. 



Он је навео да очекује наставак дијалога, да су и данашњи разговори нека форма дијалога али је проблем да ми тражимо решење око истраге убиства Оливера Ивановића и тражимо резултате.



Вуцић је подсетио да је амерички амбасадор поручио Приштини да је ово изванредна прилика да покажу резултате.

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић са Ханом разговарао у Давосу 

Вучић са Ханом разговарао у Давосу 

25.01.2018. 17:34 17:56
Вучић: У Давосу разговарамо о доласку фабрике у Поморавље

Вучић: У Давосу разговарамо о доласку фабрике у Поморавље

24.01.2018. 23:24 23:28
Ларкин с Вучићем: Веома је важно што је Србија у Давосу

Ларкин с Вучићем: Веома је важно што је Србија у Давосу

24.01.2018. 18:48 19:46