Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić u Davosu: Prepoznat naš napor u ekonomskim reformama

25.01.2018. 20:34 20:48
Piše:
Izvor: Tanjug

DAVOS:  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su Davosu prepoznali naš napor da sprovedemo reforme i mnogi su spremni da ulažu u našu zemlju, ali i istakao da smo mnogo truda uložili u razgovore o našoj političkoj budućnosti. 

"Danas sam pred Kristin Lagard govorio o tome, i ona je govorila o takvim stvarima, na dva skupa koja su zatvorena. Pričali smo o tome šta smo uspeli da uradimo, i o smanjenju deficita, o tome da imamo suficit već dve godine u budžetu, do smanjenja nezaposlenosti, do najvećeg rezultata u dovođenju stranih direktnih investitora, ubedljivo većeg u odnosu na ostale na Zapadnom Balkanu zajedno, čak trostruko većem nego što ima Hrvatska ili Bugarska, kao članice Evropske unije", rekao je Vučić.



U izjavi za RTS Vučić je najavio dolazak, kako je rekao, legende Davosa, Karla Švaba, što je takođe pokazatelj zainteresovanosti za našu zemlju i njenu ekonomiju. Istakao je da su to dobre stvari i da, što se ekonomije tiče, možemo da budemo optimisti.



Onda se, kaže, dođe do toga da vam kažu da ste to mogli da uradite u jednom stabilnom ambijentu, ambijentu mira - a pitanje je šta ćemo sa Prištinom, šta će biti u Bosni i Hercegovini, šta će biti u celom regionu.



"Kada dođete do toga, onda vidite koliko smo danas vremena uložili, ne bih rekao utrošili, u razgovore o našoj političkoj budućnosti. Ti razgovori nisu laki ni sa gospodinom Tačijem, ni sa gospodinom Ramom, iako u mnogo čemu imamo saglasnost, ali po ključnom pitanju - pitanju Kosova i Metohije nemamo saglasnost", rekao je Vučić.



"Krov kuće popravljajte kada greje sunce" parafrazirao je Vučić američkog predsednika Džona Kenedija i naveo da nam je ekonomija u narastanju ali da sve to nije održivo ukoliko nemamo potličku stabilnost. 

Vučić o KiM: Možemo da izgubimo samo ono što moramo 



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nezaobilazna tema u Davosu bila Kosovo i Metohija te poručio da je naše da probamo da razgovaramo i postignemo kompromis te da izgubimo samo ono što moramo."To znači da ne izgubimo ono što ne smemo da izgubimo, a da, ako hoćete da to definišem na taj način, izgubimo samo ono što moramo. Ja mislim da je to nešto što je normalno, racionalno...," rekao je Vučić za RTS u Davosu.



"Naše je da probamo da razgovaramo i da postignemo kompromis. Zato sam rekao Albancima - ako vi govorite svaki dan i ako neki drugi u svetu očekuju da ćemo mi da damo sve a da zauzvrat ne dobijemo ništa, a da vi dobijete sve, a za uzvrat ne pružite ništa - hvala i doviđenja".Neki od njihovih funkcionera su mi već odgovorili i rekli u redu je doviđenja, naveo je Vučić i dodao:



"Samo vas molim da mi to kažete javno i da to kažu oni koji donose odluke a ne njihovi fićfirići - ti kada donesu odluku onda ćemo da kažemo hvala i doviđenja". Na pitanje da li je o tome razgovarao sa Johanesom Hanom i šta je on rekao predsednik Srbije je naveo da je evropski komesar rekao da razume poziciju Srbije i da zna koliko nam je teško da trpimo svakodnevna poniženja na različite načine ali je zatražio od nas odgovornost. 



On je naveo da očekuje nastavak dijaloga, da su i današnji razgovori neka forma dijaloga ali je problem da mi tražimo rešenje oko istrage ubistva Olivera Ivanovića i tražimo rezultate.



Vucić je podsetio da je američki ambasador poručio Prištini da je ovo izvanredna prilika da pokažu rezultate.

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić sa Hanom razgovarao u Davosu 

Vučić sa Hanom razgovarao u Davosu 

25.01.2018. 17:34 17:56
Vučić: U Davosu razgovaramo o dolasku fabrike u Pomoravlje

Vučić: U Davosu razgovaramo o dolasku fabrike u Pomoravlje

24.01.2018. 23:24 23:28
Larkin s Vučićem: Veoma je važno što je Srbija u Davosu

Larkin s Vučićem: Veoma je važno što je Srbija u Davosu

24.01.2018. 18:48 19:46