broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПОРОДИЉОМ МАРИЦОМ МИХАЈЛОВИЋ: Жао ми је детета, бабице су биле фер и потврдиле све

25.01.2024. 12:52 12:56
Пише:
Извор: Printscreen/Video Plus

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је примио породиљу Марицу Михајловић из Сремске Митровице.

„Како се осећате сада... тешко? Ја сам прочитао све што ми је било доступно, и од бабица, лекара... Много ми је жао и много ми је тешко што вам се то догодило и да не улазим у посао лекаре и да никог не осуђујем пре пресуде, јако ми је жао због последица и свега кроз шта сте прошли..., дете да вратимо не можемо, хвала што сте дошли, надам се да ће ово бити сигнал за све који раде са децом, а вама хвала на храбрости“, рекао председник.

Додавши је да је чуо да је молила за царски рез и да је чуо да су бабице биле фер и да су у највећем делу потврдиле оно што је рекла.

„ Посебно ми је жао детета“, рекао је и додао да је чуо и за социјални проблем где ће држава да помогне и још неке ситнице да учини.

Рекао је Марици да га пита шта год хоће да му каже шта год хоће па казао да не доносимо пресуде пре суђења али да ћемо у будућности да установимо нека нова правила у том поступању.

„Хвала Вам што сте нас примили и што сте нас подржали и хтели да попричати с нама“, рекла му је Марица потврдивши да су бабице биле фер и потврдиле оно што је она рекла.

„Чуди ме зато што је тај лекар много порођаја и добрих ствари урадио у животу, много ми је жао посебно детета и што је вама Данијеле то прво дете“, казао је председник и додао да све људе мора да замоли који тај посао најхуманији раде да увек морају да буду стопроцентно посвећени мајкама и деци без обзира на све муке које лично имају.

„ Данијеле, јеси ли је бар мало утешио“, упитао је њеног супруга Данијела па јој захвалио на поштењу, храбрости и искрености да се другима овакве ствари не би поновиле.

Председник је потом замолио да са Марицом и њенима остане мало насамо.

Подсетимо, председник је јуче рекао да јој се захваљује што је изашла са својом причом у јавност.

"Колико сам несрећан и тужан због чињенице да се том детету и тој мајци то догодило, срећан сам што је Марица Михајловић изашла у јавност. Ја ћу да је примим у Председништву", рекао је председник Вучић.

Он је навео да ће се захвалити Марици Михајловић, јер је тиме што је изашла у јавност спасила много друге деце, због чега ће и сами акушери бити пажљивији.

"Сигуран сам да 99,99 одсто њих који раде са мајкама дају све од себе, живе за животе тих мајки и те деце. Али увек имате 0,01 тих неодговорних, али ће сада и они схватити да држава реагује снажно и одговорно и да ће такве мајке увек да имају нашу подршку, па ћемо и то да смањимо у будућности", казао је Вучић.

Упитан о могућим протестима због тог случаја, Вучић је казао да би протести онда могли да се организују и за "пожаре и саобраћајне удесе".

"Да ја не улазим у кривично-правне ствари (око случаја акушерског насиља), то је на надлежним државним органима, али свакако ужасно. Због тога организујете демонстрације? Па онда можете због свега - пожара, саобраћајног удеса", рекао је Вучић.

Дневник/Курир

Аутор:
Пошаљите коментар
УХАПШЕНИ ГИНЕКОЛОГ ИЗ МИТРОВИЦЕ ОСТАЈЕ БЕЗ ЛИЦЕНЦЕ? Један је начин на који може да је обнови, али је тежак

УХАПШЕНИ ГИНЕКОЛОГ ИЗ МИТРОВИЦЕ ОСТАЈЕ БЕЗ ЛИЦЕНЦЕ? Један је начин на који може да је обнови, али је тежак

22.01.2024. 14:37 14:50
ИСПОВЕСТ ЈЕЛЕНЕ КОЈА ЈЕ ПРЕЖИВЕЛА АКУШЕРСКО НАСИЉЕ Нисам пријавила гинеколога М.М. јер САМ СЕ БОРИЛА да помогнем својој беби (ВИДЕО)

ИСПОВЕСТ ЈЕЛЕНЕ КОЈА ЈЕ ПРЕЖИВЕЛА АКУШЕРСКО НАСИЉЕ Нисам пријавила гинеколога М.М. јер САМ СЕ БОРИЛА да помогнем својој беби (ВИДЕО)

22.01.2024. 14:31 15:04
ЛЕКАРУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ДО 48 САТИ Ухапшен гинеколог из Сремске Митровице

ЛЕКАРУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ДО 48 САТИ Ухапшен гинеколог из Сремске Митровице

19.01.2024. 16:02 18:36