ВУЧИЋ ПРЕД ПОЛАЗАК ИЗ ЊУЈОРКА Поносан сам на нашу борбу у УН Србија ће наставити да се БОРИ за своју територију и СЛОБОДУ (ФОТО)

ЊУЈОРК: Председник Србије Алексанар Вучић навео је данас пред полазак из Њујорка у Београд да је поносан на борбу коју је Србија водила у УН и оценио да ће она оставити траг како на самом гласању о резолуцији о Сребреници тако и касније у билатералним односима.
v
Фото: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Поносан сам на то како су се у УН борили, јер кад се борите за своју земљу, ваше је да направите све што можете. Србија се бори за своју територију и слободу и наставиће то да чини, а наше је да чувамо интересе своје земље, на сваком месту, навео је Вучић на Инстаграм профилу "budućnostsrbijeav".

Вучић је нагласио да је замолио за подршку и помоћ.

У УН све ври. Добро је што смо провели много времена овде, то ће оставити траг како на самом гласању тако и касније у нашим билатералним односима, навео је он.

 

Према речима председника, пред Србијом и њеним руководством и представницима је још много посла који треба да се уради.

Остало је и да наставимо да се боримо, да уздигнуте главе изађемо после свега, а онда да се посветимо даљем напретку Србије, навео је председник на Инстаграму.

Вучић је у Њујорку у понедељак увече представљао Србију на седници Савета безбедности УН на којој је представљен шестомесечни извештај генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду Унмика.

Вучић је током боравка у Њујорку, пред седницу Генералне скупштине на којој се почетком маја разматра предлог резолуције о Сребреници у седишту УН одржао низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би им објаснио позицију Србије о најављеној резолуцији.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести