broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић носилац свих листа СНС, Грујичић прва за парламентарне, а Шапић за београдске изборе

13.02.2022. 14:14 15:00
Пише:
Извор: Дневник/ Филип Бакић

БЕОГРАД: Потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић саопштила је данас да ће та странка изаћи на све изборе на листи "Александар Вучић - Заједно можемо све" и да ће носилац свих листа бити председник СНС Александар Вучић.

После седница Председништва и Главног одбора странке, Брнабић је изјавила да је једногласно одлучено да ће слоган за кампању бити такође "Заједно можемо све", јер смо, како је рекла, показали да са нашим народом заједно можемо све да урадимо и да Србија постане победницка земља у сваком погледу.



"Прва на листи за републичке изборе биће Даница Грујичић, особа коју зна цела земља и која је највећи стручњак у Србији и један од највећих у свету и која је спасила на хиљаде живота и која може да изнесе вредности за које се боримо", рекла је Брнабићева.



Она је додала да ће други на листи бити наш најцитиранији математичар Стојан Раденовић, човек који је допринео да Београдски унивезитет буде 2016. међу 300 најбољих универзитета на Шангајској листи, а трећи генетичарка Јелена Беговић, која је током пандемије, како је рекла Брнабићева, помогла да се отворе две најсавременије лабораторије "Ватрено око" у Београду и Нишу.



"Ту су такође, људи као Лазар Ристовски, др Марија Здравковић, проф Жика Бујуклић, стонотенисерка Борислава Перић Бранковић, проф др Дејан Илић, човек који се вратио из Немачке а био је међу водећим људима компанија као што су Варта и BMW, Јован Колунџија, оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић, Лепомир Ивковић, Марко Кешељ, Јадранка Јовановић и многи други", саопштила је Брнабићева.



Први на листи за београдске изборе биће потпредседник странке Александар Шапић, најавила је Брнабић.



"Ја само посебно поносна што на нашој листи имамо велики број јавних личности, велики број угледних личности, стручњака у својим областима. Мислим да ниједна листа не да неће моћи да се пореди, него неће моћи да дође ни близу наше листе", поручила је потпредседница СНС.



Она је нагласила да је поносна зато што су ту људи који нису политичари, који никада нису припадали ниједној странци, већ су, како је рекла, лидери у својим областима - образовању, науци, медицини, култури, предузетништву.



"То су људи који су препознали нашу жељу да променимо Србију и све оне резултате које свмо имали", рекла је Брнабић.



Она је указала да СНС има резултате у области образовања, да је уложено много у школе, вртиће, да су увели програмирање у наставу, направили три нова истраживачка института, а да је, пре тога, последњи научни иснтитут остнован за време СФРЈ.



Имамо одличне резулете у култури, отворили смо музеје, који су били затворени 10-15 година, конкретно Народни музеј у Београду, реновирано Народно позориште у Врању, завршавамо позориште у Суботици, побројала је Брнабић и додала са су враћени дугови уметницима који су оставили њихови prеthodnici.



У пољопривреди смо изградили системе за наводњавање, противградњу заштиту, каже потпредседница СНС, јачали смо војску, градимо станове за припаднике безбедносних служби.



Она истиче да је много урађено у области заштите животне средине, да су уграђени филтери на термоелектранама, завршен је Костолац, почели су да се граде постројења за пречишћавање отпадних вода, чисте се дивље депоније, уведени су електропуњаче, дају се сусбвеције за хибридна водила, уводе се електирчни аутобуси.



"Са тим резултатима излазимо пред наш народ и тражимо њихово поверење да наставимо даље. Једнако важно је што СНС има план и визију до 2030 године. Наш основни циљ и водиља је да просечне плате буду 1000 евра, а просечна пензија 500 евра и ми смо убеђени да је то нешто што можемо да постигнемо ако радимо као и до сада", рекла је Брнабић.



Она је рекла да је председник завршио седницу главног одбора подсећањем колико су их свих ових година вређали политички противници и медији који им служе.



"Није прошао ниједан дан да нисмо чули нове увреде или нове лажи, а сада је време да на то одговирамо демоткратски, да одговримо тако што ћемо победити и победити као убедљиво као никада до сада", поручила је Брнабић."Прва на листи за републичке изборе биће Даница Грујичић, особа коју зна цела земља и која је највећи стручњак у Србији и један од највећих у свету. Која је спасила на хиљаде живота и која може да изнесе вредности за које се боримо", рекла је Брнабић.



Она је додала да ће други на листи бити наш најцитиранији математичар Стојан Раденовић, а трећи генетичарка Јелена Беговић.

Аутор:
Пошаљите коментар