overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОВОДОМ ДАНА МУП И ПОЛИЦИЈЕ Морамо размишљати о Србији и бити СПРЕМНИ НА СВЕ

23.06.2024. 11:07 12:05
Пише:
Извор: printscreen Радио телевизија Србије/FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас централној свечаности поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције у Наставном центру “Макиш“.

Председник је гласним "Здраво" поздравио припаднике МУП, који су му одговорили.

Он је примио рапорт од пуковника полиције Драгана Васиљевића, а потом се поклонио српској застави.

Вучић је затим кренуо у смотру постројених припадника МУП.

Председник Вучић је честитао празник припадницима МУП, и рекао да живимо у свету у ком нема сигурности.

- Зато морамо да размишљамо о својој земљи и будемо спремни за сваки сценарио. Да разумемо шта се дешава у свету и у Европи. У складу са тим посао МУП и полиције увек је био безбедност свих наших грађана - казао је он.

- У време инверзног и перверзног приступа дела медија према власти, полиција се представља као терористичка организација. Наша полиција је народна полиција, увек је била уз свој народ, када је било најтеже. Више од 300 српских полицајаца изгубило је животе у борби против албанских терориста и НАТО - казао је Вучић, и додао да никада нећемо заборавити њихову жртву.

Председник је рекао да су српски полицајци први да приме ударце, а да их увек прве зовемо када су нам потребни.

- Останите баш такви какви јесте, извршавајте своје задатке како морате. Али да вам се више никада не понови да морате да радите оно што ни људски нисте хтели да радите. Да никада више не изручујете Србе у џаковима, а знам колико сте се томе противили - казао је он.

Додаје да полицајци морају бити спремни за све, и нагласио да нам стиже лето и сезона пожара у региону, због чега су купљени савремени хеликоптери.

- Посебно да се захвалим и вашим породицама, које су уз вас и када радите дуже, ван радног времена, и када се излажете опасности. Ми смо имали највећу стопу раста у Европи, испред нас је само Малта, добро ствари иду по том питању. Али знам шта ће у свету да се догађа, и зато је важно да чувате и обезбедите све резерве које имате, да се спремите за све. Сваки педаљ земље Србије мора бити сигуран, наша деца у сваком граду и селу морају бити безбедни - поручио је он.

Председник Вучић се потом захвалио свим полицајцима, који су му узвратили "Живела Србија".

Вучић одликовао заслужне полицајце

Председник Вучић је златним медаљама за храброст одликовао заслужне припаднике МУП Драгана Јакшића, Немању Дашића и Јована Муњића.

Припадници Јединице за обезбеђење личности и објеката приказали су спречавање напада на штићено лице, којима су у помоћ током симулираног напада притекли и припадници Интервентне јединице.

Приказана је и потера за бегунцем у чијем хапшењу су помогли и специјално обучени пси, као и дејство хеликоптера и оклопних возила приликом напада припадника САЈ и Жандармерије на објекат у ком се крију терористи.

На крају вежбе су припадници Хеликоптерске јединице надлетали Наставни центар са заставама Србије и српске полиције.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић на посебно је честитао празник припадницима МУП који су тренутно на терену и раде.

- Полиција је и данас, 162 године од догађаја на Чукур чесми, заштитник грађана Србије. Српска полиција је пролазила кроз бројне промене кроз историју, и бројне модернизације. Полиција је темељ нашег друштва и државе - истакао је он.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић на посебно је честитао празник припадницима МУП који су тренутно на терену и раде.

- Полиција је и данас, 162 године од догађаја на Чукур чесми, заштитник грађана Србије. Српска полиција је пролазила кроз бројне промене кроз историју, и бројне модернизације. Полиција је темељ нашег друштва и државе - истакао је он.

Дачић је побројао активности којима се баве припадници МУП, од чувања границе, борбе против пожара до издавања докумената, и наравно борбе против криминала.

- Нажалост, било је периода у нашој историји када држава није водила рачуна о припадницима МУП. Та времена су неповратно иза нас. Министарство је већ годинама предмет највеће бриге наше државе - казао је министар.

Он је посебно поменуо све припаднике МУП који су дали животе за одбрану наше земље.

(Kurir.rs)

 

Аутор:
Пошаљите коментар