light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Бачка Паланка ће добити великог инвеститора

13.03.2022. 11:23 15:32
Пише:
Извор: Дневник/Ф. Бакић

БАЧКА ПАЛАНКА: Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је данас на предизборном скупу у Бачкој Паланци нове инвестиције за то место и између осталог изјавио да ће Бачка Паланка бити у прва три града у Србији који ће добити великог инвеститора.

"То је важно и за Бач, али и за Дероње и многа друга места која нагињу ка Бачкој Паланци. То је моје обећање за вас у Бачкој Паланци", рекао је Вучић.



Навео је да је изабрао да предзиборни скуп буде у Бачкој Паланци јер није задовољан свим оним што је урађено за то место, те истакао да су у плану велика улагања.



"Кренули смо да радимо пут од Бегеча до Гложана. Већ смо скинули два слоја асфалта, али ту нема решења без брзе саобаћајнице Нови Сад- Бачка Паланка. Тренутно немамо ни пројекат урађен, не постоји ни пројектни задатак, али хитно ћемо да радимо пројекат за брзу саобраћајницу Бачка Паланка-Нови Сад јер ће то вама и свима у околини драматично да олакша живот", рекао је Вучић.



Најавио је да ће бити урађена не само реконструкција, већ и доградња Дома здравља Младен Стојановић у Бачкој Паланци, школу "Алекса Шантић" са све спортским теренима у Гајдобри и још много ствари.



Вучић је рекао да је Србија данас у тежој ситуацији него што то некоме изгледа и да су последице по нас велике.



Навео је да ће бити безброј проблема и притисака због ситуације у Украјини и поручио грађанима да не верују у бесмислене приче већ у рад, посвећеност, сигурност и стабилност.



"Ништа нам није важније од тога", подвукао је Вучић.



Он је захвалио Савезу војвођанских Мађара и лидеру те странке Иштвану Пастору на подршци коју, како је рекао, дозивљава као подршку заједничкој политици стабилности и мира, политици која значи добро и за Србе и за Мађаре, која нас не дели већ нас спаја.



Истакао је да Србија не сме да иде у прошлост и позвао све да на изборима 3. априла гласају за СНС како би "победили оне који би да врате Србију у прошлост".



"Бескрајно вам хвала на овом величанственом дочеку и огромној подршци, а ја вам обећавам мир, стабилност и борбу за нашу Србију", поручио је Вучић.

Избори нису игра, нити је држава играчка

ЧУРУГ: Александар Вучић је најавио данас у Чуругу више инвестиција за тај део Србије, међу којима је улагање у путну инфраструктуру.



"Пут од Новог Сада, Бачког Јарка, Темерина, Надаља до Бачког Градишта, Бечеја и десно ка Чуругу морамо да урадимо у целини", рекао је Вучић и додао да ће, осим тога, пут Чуруг-Жабаљ, дужине 12 километара, почети да се ради чим буде лепо време.



Навео је да ће бити урађено и постројење за прераду воде у Госпођинцима, као и магистрални цеводовод између Жабља, Госпођинаца и Ђурђева.



"Тиме бисмо решили један од великих проблема пијаће воде у овом делу Србије", рекао је Вучић.



Он је рекао да ће оног секунда, када будемо имали развијену мрежу аутопутева чији ће део пролазити кроз жабаљску општину, Чуруг и друга места бити отворена за инвеститоре.



"Радићемо и верујем да ћемо успети да доведемо једног од озбиљних инвеститора на територију општине Жабаљ. То значи запошљавање људи, али и да ће локална самоуправа имати више новца да асфалтира улице", рекао је Вучић.



"Не могу да обећавам оно што нећемо да урадимо, али запамтите ове ствари које сам вам рекао јер то ћемо да урадимо. То је оно што је реално и за шта ћемо новац да пронађемо", навео је он.



Вучић је рекао да ће поново да дође у Чуруг да пита мештане да ли је урађено оно што је обећано и да ли су задовољни.



Рекао је да је преоптерећен оним што се дешава у Украјини јер то, додао је, доноси негативне последице за нашу земљу.



С тим у вези, позвао је грађане на разумевање, рекавши да нам неће бити лако у наредном периоду, те ида су зато посвећеност, одговорност и озбиљност важнији него икада.



"Ови избори су пре свега питање шта ћемо оставити нашој деци. Да избегнемо сукобе и младе људе научимо одговорности. Ја нећу држати запаљиве говоре о политичким противницима. Њихова дела говоре за њих, а о нама говори све што смо урадили. Сами видите ко чува стабилност и мир. Избори нису игра, нити је држава играчка", поручио је Вучић.



Указао је да се неодговорност скупо плаћа и да је зато важније него икада да покажемо пуну одговорност и да се понашамо озбиљно.



Навео је да су људи научили ко може да ради, а ко не и додао да је сигуран да нико више не жели да се врати у прошлост када су, додао је, фабрике затварали и када нису градили аутопутеве већ су "само трпали новац у сопствене џепове".



Током Вучићевог обраћања, једној госпођи која је присуствовала скупу је позлило, на шта је Вучић одмах реаговао.



"Има овде лекара. Биће све у реду, не брините људи. Браво за госпођу, већ јој је боље", рекао је Вучић који је сишао са бине и отишао да поздрави жену којој је позлило.

 За три-четири дана пуштање брзе пруге Београд-Нови Сад

КУЦУРА:  За три-четири дана биће пуштена у рад брза пруга од Београда до Новог Сада.



Вучић је то рекао говорећи на предизборном скупу у Куцури код Врбаса, наводећи да ће, када целокупна брза пруга од Београда до Будимпеште буде завршена, грађани тог места стизати до Будимпеште за мање од два сата.



"За три до четири дана отварамо брзу пругу од Београда до Новог Сада, већ је кренула изградња Нови Сад-Суботица, Суботица-Будимпешта, ви ћете у Будимпешти бити за мање од два сата, то су велики помаци", рекао је Вучић.



Брза пруга Београд-Нови Сад завршена је крајем прошле године, након тога вршено је тестирање брзе пруге на којој ће возови достизати брзину до 200 километара на час.

Вучић: Озбиљност и одговорност морају да буду кључне речи

КАЋ:  Вучић је данас у Каћу, на предизборном скупу, нагласио да озбиљност и одговорност морају да буду кључне речи, као и да се зна да избори нису игра, а да држава није играчка.

 

"Не одлучује се за некога ко је лепши и лепше говори на изборима, судите по делима и према ономе коме верујете шта може да уради", поручио је Вучић на скупу пред око 4.000 људи у Каћу, где су му грађани Каћа, Будисаве и Ковиља, као је рекао, приредили незабораван и величанствен дочек.



Када вам људи говоре да сагледате резулате, сагледајте ко је направио колико путева, пруга, рекао је Вучић и подсетио да ће ускоро сви грађани моћи да крену новом пругом у Нови Сад.



Додао је да је само у главном граду Војводине отворено седам нови фабрика.



Вучић је позвао грађане да 3. априла гласају за листу окупљену око СНС, како би наставили политику мира и стабилности.



"Нећу да им да им дозволим да нас врате у прошлост, у пропадање и разарање, желим да имамо још пет година мира и стабилности, да радимо",



рекао је Вучић.



Он је позвао грађане да на свим изборним листама подрже СНС, јер је "вазно како кажем да имамо добру владу, у којој ће бити много промена".



Додао да постоје огормне промене на које је поносан, али да мора још много тога да буде урађено, између осталог да би били економски још јачи и бранили своје интересе, јер би у супротном били "поједени".



Председник СНС је говорио и о коментарима у појединим медијима на његов рачун и поручио грађанима да замисле како би тек Србија прошла да је на његовом месту неко кога не називају погрдним именима као њега.



Чини ми се да смо доста урадили за Каћ, Будисаву и Ковиљ и радићемо још много, рекао је Вучић и нагласио да ће се рад на комплетном профилу аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад бити на добробит Каћа, јер ће олакшати долазак инвеститора.



Како је навео, школа "Ђура Јакшић" добиће фискултурну салу, у Будисави биће реконструисан Дом омладине, док ће у Ковиљу бити изградњен нови.



Председник СНС је рекао да морамо да будемо јачи да бисмо могли да напредујемо, да би наша политка остала независна, да бисмо самостално могли да доносимо одлуке.



Данас је, каже, много теже него у Белој Кући када су ми тражили да призна независност Косова или у Брисели када су хтели да потпишем да КиМ добије столицу у УН.



Вучић је додао да то што се догодило Загребу, са падом војног дрона који је долетео из Украјине, у Србији се не би догодило.



Оборили би смо га у року од пет минута, рекао је Вучић.



Председник СНС је нагласио да ће Србија у овим тешким условима имати довољно хране за себе и комшије.



Имаћемо и довољно енергената, рекао је Вучић и додао да ипак неће бити лако, али ћемо успети.



Нагласио је да је време за мир, стабилност и сигурност, да вратимо људе у нашу земљу, да наставимо улагање у инфрастуктурне радове.

Аутор:
Пошаљите коментар