ВУЧИЋ: Треба да се окренемо напретку и развоју наше земље! ВУЧЕВИЋ: Ујединили смо се да БРАНИМО СРБИЈУ (ФОТО)

Председник Србије Александар Вучић вечерас је гост специјалне емисије на телевизији Пинк.
v
Фото: Ilustracija/Printscreen/Pink

Председник ће у емисији, уочи избора, говорити о свим најважнијим темама које се тичу Србије.

Водитељка је на самом почетку истакла да председник изгледа свеже, као да га кампања није исцрпела.

За мене су сваки избори важни. Постоје људи који знају колико је стабилност важна, колико је напредак важан и које год изборе изгубите, водите земљу у нестабилност, поручио је.

Како је додао, могуће је да ствари буду лошије.

Данас кад смо били у Нишу, ја сам рекао пошто ми се чини да ће најнеизвесније бити у Нишу, да будем сасвим отворен, да бих лично најтеже поднео да не победимо у Нишу - рекао је Вучић и додао да су толико бесаних ноћи имали у Нишу и борили се за Ниш.

Фото: Printscreen/Pink

Знам да свету предстоји тешко време и биће велико бреме и на нама

- Нисам неко ко је најбољи за завршетак. Ја увек сагледавам проблеме у будућности и гледам како да из њих изађемо. Пре свега хоћу да се захвалим људима у Србији и овде на трибинама за огромну подршку и огроман рад, али свим људима у Србији зато што смо били уједињени кад су покушали да нам ставе жиг на чело. Показали смо да смо уједињени, да можемо да се изборимо против највећих сила. Тада смо најхрабрији, најснажнији и можемо све. Показали смо зубе, како се брани наша отаџбина, наша српска тробојка, сваки грађанин ове земље је поносан на то како смо чували и штитили нашу земљу.

- Сада треба да се окренемо развоју и напретку наше земље. Биће много тешких тренутака у месецима који су пред нама. Знам о чему говорим. Постоји можда 3 или 4 човека који су у контакту са светским лидерима и са једне и са друге завесе и поносан сам на то што могу да разговарам и с једнима и с другима. Знам да предстоји свету тешко време и биће велико бреме и на нама и на нашим плећима. Зато је нама важно да будемо што је више могуће уједињени, заједно, да се боримо, али и да решавамо ствари. Замислите неку нестабилност у Србији уз све то што може да нам се догоди. Сви они ујединиће се сутра увече, ако сазнају да имају једног одборника више, на било који начин да сруше државу. Мир, стабилност, али и стални и велики напредак су нешто од великог интереса за нашу земљу. Позивам људе да изађу на изборе и да их победимо свуда - поручио је председник Србије Александар Вучић.

Фото: Printscreen

 Мораћемо много да урадимо у Војводини

- Када се стриктно држите плана, долазе резултати. Милош је говорио малопре, јесте Срем уз Нови Сад и Београд најразвијенији. Готово да немате оних који су незапослени у свим општинама, мање од 5 одсто незапослених. И Рума и Сремска Митровица иде добро, и Стара Пазова иде добро, једино ме још брине Шид. Оно где морамо много више да уложимо и у Вршац, Зрењанин и Кикинду. Банат, увек смо мислили Војводина је развијена, заборављајући ово. Мораћемо да радимо више и на инфраструктури и запошљавању. Ту су и Сомбор, Кула, Оџаци, Врбас, ту ће станица значити много.

- То су тачке на северу Србије где ћемо морати још много да радимо. Вода је проблем у целој Војводини. У Зрењанину је екстремно велик проблем. То иде најспорије и ту се Ирена труди, али најспорије то иде и из субјективних и објективних разлога. Сада ћемо да убрзамо то. До септембра ће да буде отворена брза саобраћајница до Батајнице, до Пожаревца ускоро отварамо, па настављамо до Голупца.

- Кад смо отварали Милош Велики, нисте могли у почетку живу душу да видите на путу - истакао је и додао да је сад скроз другачија прича.

Нерадна недеља - нема шансе

Ко би нормалан рекао, у предвечери изборне кампање. Нећу дозволити док имамо већину, да уопште разматрамо, зато што људи мисле да је срећа у нераду, у неактивности, у лажним, празним обећањима. Ја не могу да обећам бољи живот, нити ико може, ако не будемо радили више и напорније, рекао је Вучић, осврнувши се на захтеве да уведе 4-дневно радно време у недељи.

Све то лепо звучи како ћемо ми да урадимо све то, кад неко дође "јао уради ово, оно", али одакле? Имали смо проблема с новцем, али смо то изгурали и срећан сам због тога, истакао је.

Вучевић: Да се не враћамо у период пораза и очаја

Премијер Милош Вучевић каже да је најважнија ствар борити се за Србију.

Фото: Printscreen/Pink

Ова листа је обрис како ми видимо тај покрет, једну политичку платформу која уједињује различите политичке странке, које не морају да мисле исто, али имају заједничку ствар, љубав према Србији. То је оно што нас је ујединило, сви заједно према очувању Србије, да се не вратимо у период 2012. године, период пораза, очаја... Да наша деца не доживе шта смо ми доживели.

Уједињени смо да се боримо за наше грађане и нашу Србију, додао је Вучевић.

Поред председника Вучића и премијера Вучевића, гости емисије су и Ана Брнабић, Ивица Дачић, Синиша Мали, Дарија Кисић Тепавчевић, Лаза Ристовски, Марија Здравковић, Љубица Вранеш и многи други.

Ово је завршно обраћање председника Вучића и водећих људи коалиције окупљене око СНС пред изборе који ће се одржати у недељу 2. јуна.

Фото: Printscreen/Pink

Златибор Лончар о улагању у здравство

- Сетите се како је успео својим личним контактима да обезбеди и лекове и све што је било потребно. Грађани сада мисле да се то подразумева и да би то имали да било ко други дође. Средио је финансије, захвалио се пензионерима што су све то претрпели. Кренућу од Кикинде, овако ће изгледати болница у Кикинди. 91.000 грађана гравитира ка овој болници, овде се уради 115.000 прегледа на годишњем нивоу. Болница Ваљево, 110 милиона евра. 395.000 прегледа обави на годишњем нивоу - рекао је Лончар.

- Тиршова клиника такође, 320.000 малишана гравитира ка Тиршовој, 208.000 малишана годишње ту добије помоћ.

- Годишње се обави 385.000 прегледа и 35.000 операција, у Клиничком центру Војводине, укупно ће коштати 111 милиона евра.

- Нови приоритет председника је да се сва породилишта обнове, и креће се од Ниша. Око 3.000 беба се роди у породилишту у Нишу. Ова инвестиција ће коштати око 40 милиона евра. Оно на чему инсистирам је да буде равномерно распоређено.

- У Ужицу треба да буде пети клинички центар - рекао је Вучић, на шта је Лончар рекао да Ужице није ни сањало да ће имати клинички центар, а добиће га.

- Хитна помоћ у Београду, годишње има 90.000 интервенција и 600.000 позива, разговора с пацијентима, 15 милиона евра кошта Хитна помоћ.

- Клиника Народни фронт, која има 150.000 прегледа годишње, 7.500 порођаја се годишње обави, надамо се да ће их бити још више. Вредност 120 милиона евра, само да грађани размисле. Избори су у недељу, у недељу ви грађани одлучујете да ли ће се ово градити, да ли ћемо имати сигурност, да имамо адекватну помоћ у свим деловима кад се разболимо, једини гарант за ово је Александар Вучић, да ли је он тај коме ћемо да поверимо наше најмилије - истакао је Лончар.

Вучић је додао да ће све што је Лончар рекао, да буде урађено.

Марија Здравковић: Добићемо нову клинику за онкологију

Директор КБЦ "Бежанијска коса" Марија Здравковић рекла је да Србија постаје лидер у здравству на Балкану, али и шире.

- Јако се боримо и драго нам је за наше онколошке пацијенте. Имамо дугу традицију. Добићемо нову клинику за онкологију, то ће бити велика подршка пацијентима. Неће бити толико велики притисак на институт, пацијенти ће моћи да добију велики број нових иновативних терапија брзо. Побољшава нам се дијагностика. Планира се изградња станице на Бежанијској коси. Нови апарати који су дошли, скенери, магнети, мамографи, то је огромно поштовање и према нама радницима, јер имамо могућност да радимо онако како смо се школовали и да брзо лечимо пацијенте - истакла је Марија Здравковић.

- Ако неко зна шта је Вучић урадио за пацијенте, знамо ми радници. То је да имамо брз одговор, спремни су да у сваком тренутку пруже подршку - додала је.

Поред председника Вучића, гости специјалне емисије су Милош Вучевић, Ана Брнабић, Ивица Дачић, Синиша Мали, Дарија Кисић Тепавчевић, Лаза Ристовски, Марија Здравковић, Љубица Вранеш, позната српска теквондисткиња Тијана Богдановић и многи други.

Ово је завршно обраћање председника Вучића и водећих људи коалиције окупљене око СНС пред изборе који ће се одржати у недељу 2. јуна.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.0490
Најновије вести