clear sky
25°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СТАЋЕ ЦЕЛА СРБИЈА И СРПСКА 23. МАЈА! Сав наш народ биће уз председника Вучића док бије ТЕШКУ и НАЈВАЖНИЈУ битку у Њујорку!

15.05.2024. 10:30 10:41
Пише:
Извор: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ, AP Photo/Julia Nikhinson, File

Седница Генералне Скупштине УН о резолуцији о наводном геноциду у Сребреници, која је, после два одлагања, заказана за 23. мај, по свој прилици биће један од најтежих и најважнијих политичких момената за Србију и цео наш народ.

Битка коју ће у име наше државе и народа из Србије и Републике Српске, водити председник Србије Александар Вучић неће, очигледно, бити нимало лака, али предаје, како је најавио шеф државе, нема и неће бити!

Председник Вучић пружиће адекватан одговор онима који би да наш народ прогласе геноцидним, а док он у Њујорку буде водио једну од најважнијих дипломатских борби, готово је сигурно да ће на тих неколико сати стати и цела Србија и РС. Сваки наш грађанин из Србије и Републике Српске који разуме колико је то историјски важан тренутак за очување наших националних интереса, биће, и треба да буде, тог 23. маја, уз српског шефа државе и пратиће његову битку.

Да ће наша борба бити снажна, најавио је недавно и председник Вучић.

- Идем у Њујорк пошто онима који би желели да оптуже Србију као геноцидни народ неко мора да пружи одговор - поручио је председник Србије.

Истакао је да наша делегација у Њујорк иде с најјачим тимом, у којем ће бити и министар спољних послова Марко Ђурић и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић, да бисмо показали, како је рекао, озбиљност, одговорност и да бисмо показали колико нам је стало да урадимо најбољи могући посао.

- Као што сам обећао, много ће да их боли глава од свега што ћу да радим у Њујорку, болеће их глава као што нас боле и срце и душа за оно што они нама раде са овим резолуцијама. Оно што је обећано, биће испуњено. И у једном и у другом случају - казао је Вучић.

Ненад Стевандић, председник Скупштине Републике Српске за Курир оцењује да је својим дипломатским деловањем Србија буквално понизила највеће светске силе, што је значајно за све Србе.

- Чињеница је да никада једна малобројнија земља није два пута понизила највеће светске силе које преко НАТО, ММФ, Светске банке владају светом и које су успеле да само 50 земаља приволе да невољно гласају за ту трик резолуцију о Сребреници. Такође је чињеница да се у свету увидело, а Србија је разбила тај стереотуп, да постоји потпуни крах међународног права и морала. Такође се показало да БиХ није тражила ту резолуцију јер је ниједна институција није изгласала, већ је у питању такозвана трик резолуција која има политичке намере, да нас НАТО кишобран усиса против наше воље за шта користе разне батине, а ова резолуција је суштинска батина - наглашава Стевандић.

Такође, додаје, такве врсте политика које сањају да у БиХ понове моделе косовског премијера Аљбина Куртија на Косову, морамо да називамо злочиначким политикама.

- Курти има гори став о Србима него што је имао Хитлер о јеврејима, имајући у виду да не дозвољава чак ни српску позоришну представу на Косову. Ово је отворени фашизам против кога се мора борити - каже Стевандић.

Да је ова дипломатска борба председника Вучића од изузетног значаја за читав српски народ, где год он живео, оцењује за Курир професор ФПН Милан Петричковић.

- Много је значајно што председник Вучић на све начине води битку против усвајања резолуције о Сребреници за све Србе, где год они живели, и од пресудног је значаја управо због планетарног позиционирања које се тренутно дешава. Сви Срби јасно треба да дају своју подршку овој борби јер последице идеје о резолуцији, не дај боже ако буде усвојена, су огромне. Није притом случајно што се она већ не знам који пут одлаже јер се суштина тих дипломатских збивања одвија мимо јавног мњења - указује Петричковић.

- Јако је зато значајно што се блокира њено изгласавање или ако ништа одлагаже, и то је велики успех јер сама чињеница да резолуција није прошла из првог пута у значајној мери слаби њену тежину. Овако, само пролонгиорање резолуције и отварање питања захваљујући дипломатском раду председника Вучића је од великог значаја за све Србе у целом свету. Важно је да се учини све што је могуће да се укаже да нема јединствене осуде, већ да се отвара питање те резолуције јер у случају њеног изгласавања би то био страховит ударац за будућност српског народа у смислу неке стигме, односно сатанизације и била би додатни дављенички камет око врата нашег народа - јасан је Петричковић.

(Курир)

(Курир)

Аутор:
Пошаљите коментар